След 37 години в затвора отмениха присъдата на американец

Доказателства срщу него били оскъдни
5
След 37 години в затвора отмениха присъдата на американец
Снимка: Pixabay

Мъж от Ню Йорк, излежал 37 години затвор за убийството на двама души през 80-те години на миналия век, е освободен от затвора след отмяна на присъдата му, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
"Демократ енд кроникъл" съобщи, че Майкъл Райнс е напуснал затвора в Атика във вторник следобед след явяване в съда в Рочестър.

Дъщеря му Мишел Милър, която е родена три месеца след ареста на Райнс, разказва пред вестника, че никога не е виждала баща си извън пределите на затвора.

"Това ще бъде първият ми рожден ден, първата ми Коледа, първата ми Нова година с баща ми навън", каза тя.
Миналата седмица изпълняващият длъжността съдия от Върховния съд на щата Стивън Милър отхвърли присъдата за убийство на Райнс през 1986 г., след като двама ключови свидетели, които преди това са били в затвора заедно с Райнс, се отказаха от показанията си.

Сега 62-годишният мъж е обвинен във връзка с убийството на двама души по време на осуетен грабеж през 1984 г. в ресторант "Рико" в Рочестър.

Полицията твърди, че Райнс е бил един от тримата маскирани въоръжени мъже, които влезли в ресторанта и поискали пари от сейфа. Последвала е схватка, при която собственикът и един клиент са били застреляни и убити, преди заподозрените да избягат с празни ръце.

Доказателствата срещу Райнс обаче са оскъдни: няма ДНК, пръстови отпечатъци или свидетели, които да са го видели на мястото на престъплението, съобщава вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: затворприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Адвенчърс преди 4 месеца
... and the land of the freeee, ама друг път... няма по-полицейска държава от щатите!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стават грешки! Сега ще му платят 37 долара и ще го пуснат да си ходи. Е сега, че са го онодили няколко хиляди пъти в душа може да го пише бонус. Те в Америка вече всички се радват на ЛГБТ отношенията така че няма от какво да се оплаква.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като нямат доказателства как са го вкарали в затвора? Кой ще отговаря за изгубените 37 г. От живота му. Сега да му платят за изгубеният живот по един милион за всяка година прекарана в затвора
2
14
 
6
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
И Путин трябва да освободи невинните опозиционери с които е натъпкал концлагерите та чак се пукат по шевовете да гният до живот само защото не са от неговата мафия...
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той е бил на 25, когато са го тикнали в килията. Както и да го обезщетят сега, сигурно ще му се иска да построи градска тоалетна, като във вица...