Байдън печели без затруднение първата изборна проверка по пътя си към втори мандат

Първи е при първичните избори на демократите в Южна Каролина
148
Байдън печели без затруднение първата изборна проверка по пътя си към втори мандат
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън печели без затруднение и без изненади първата изборна проверка по пътя си към втори мандат в Белия дом на първичните избори на демократите в Южна Каролина вчера, предаде Франс прес, като се позова на прогнози на водещите американски медии.

Байдън, който разчита на значителен броя чернокожи избиратели в този консервативен щат в американския Юг, печели първичните избори срещу двама други претенденти с много голямо мнозинство, показват тези прогнози.

Самият президент, който снощи беше в Калифорния, преди да отпътува за Невада преди следващите избори във вторник, побърза да заяви, че през ноември ще победи вероятния си опонент от Републиканската партия - предшественика си Доналд Тръмп, допълва БТА.

"През 2024 г. жителите на Южна Каролина отново казаха думата си и аз нямам никакво съмнение, че ни поставихте на пътя към нова президентска победа и ново поражение за Доналд Тръмп", отбеляза той в изявление.

На това първо официално гласуване в надпреварата за номинацията на Демократическата партия, която Байдън почти сигурно ще спечели, трябваше да се провери преди всичко равнището на избирателната активност, особено сред афроамериканския електорат.

През 2020 г. афроамериканците от Южна Каролина, които съставляват голяма част от населението на този робовладелски някога щат в югоизточната част на страната, помогнаха на Байдън да спаси кампанията си на първичните избори, помагайки му да разчистиха пътя си към Белия дом.

Срещу 81-годишния президент се изправиха слабо известният конгресмен от Минесота Дийн Филипс, наследник на голяма компания за сладоледи и десерти, и Мариан Уилямсън, авторка на бестселъри за личностно развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: избориСАЩБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 месеца
Аз смятам че Байдън не е лош политик, но в поведението му към Украйна има нещо много съмнително - той дава $60млрд. на Украйна и САМО $14млрд на Израел!...Вероятно Зеленски го шантажира с нещо във връзка с бизнеса на сина на Байдън...Има нещо гнило в Дания, значи...
116
7
 
1
 
! Отговори
Победа преди 2 месеца
на Байдън в САЩ, победа на Украйна над Русия, съд за военнопрестъпника Путин и Медведев, победа на демократичните партии в Европа!
115
1
 
4
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Дано той да е кандидата на Фашистите. Невъзможно да спечели срещу Тръмп
114
1
 
4
 
! Отговори
Евалла, редакцията, преди 2 месеца
За хубавата снимка!
113
2
 
10
 
! Отговори
Добре за Тръмп преди 2 месеца
Това е добра новина за Тръмп. Нека демократите си изберат дядо Байдън за кандидат. Срещу Тръмп той няма шанс да спечели.
112
1
 
6
 
! Отговори
Ист.... преди 2 месеца
Това били прогнозите на две телевизии, каква прилика с БГ !!!!
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Печели на върба,това от сащ ли го твърдят или от България
110
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да преодолее критиките за старческите си проблеми и да победи Тръмп, Байдън се е свързал с Путин и му е обещал прекратяване войната в Украйна , пълна власт над цялата Украинска територия, безвъзмездна помощ за Русия в размер на 1 трилоин долара и връщане Аляска на русннаците в замяна на тайната на балсамирането на Ленин и как тоя умрял преди век старец имал толкова жизнен и младежки вид толкова години лежейки в Мавзолея си. Байдън искал да изненада всички с млад и бодър вид на Изборите в САЩ.
109
2
 
19
 
! Отговори
Мухахаха преди 2 месеца
Отново започна надпреварата сред дъъртаците с власт кой да се настани в най-луксозния старчески дом в САЩ с денонощни лекарски грижи... висококвалифицирани санитари и неограничен запас от старчески памперси и лекарства..... и всичко това безплатно и за сметка на американския данъкоплатец. Битката ще е жестока.
108
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия от днес живеят във някаква алтернативна реалност, по СNN казаха че байдън е е на дъното.
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
100% лъжа. Особено, че било без изненади.
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Щом в щата на конфедерацията печели, всичко е точно :)))" - Ейбрахам Линкълн е републиканец и този факт няма да се промени. Много и от черните взеха, да си го спомнят.
105
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Причината, да не допуснат Боби Кенеди до сстезанието бе, че онзи шеле да вземе вота от Байдън, а може би и изборите ... Но нямаше да играе по свирката на статуквото.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 96 - 40% инфлация и продължава. Това ако е добре за САЩ, не ми се мисли, кое ще е зле.
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Печели" номинацията на демократите. Сплитът между Тръмо и Байдън отива почти 10% в полза на рижавия
102
4
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Стискам палци ипаля свещ, Байдън да бъде преизбран за президент на САЩ ! Така успешно разкатава фамилията на ЕС, САЩ и НАТО, че заслужава паметник приживе !
101
1
 
12
 
! Отговори
Елеонора преди 2 месеца
Ако бях американка, щях да гласувам за Доналд!
100
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гласуваш за Тръмп, получаваш Путин!
99
4
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
И половината му електорат бяха трафиканти на дрога,сутеньори,каналджии на мигранти и рападции.За Байдън гласуват точно такива.
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хаха,сигурно вече е забравил