Байдън печели без затруднение първата изборна проверка по пътя си към втори мандат

Първи е при първичните избори на демократите в Южна Каролина
148
Байдън печели без затруднение първата изборна проверка по пътя си към втори мандат
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън печели без затруднение и без изненади първата изборна проверка по пътя си към втори мандат в Белия дом на първичните избори на демократите в Южна Каролина вчера, предаде Франс прес, като се позова на прогнози на водещите американски медии.

Байдън, който разчита на значителен броя чернокожи избиратели в този консервативен щат в американския Юг, печели първичните избори срещу двама други претенденти с много голямо мнозинство, показват тези прогнози.

Самият президент, който снощи беше в Калифорния, преди да отпътува за Невада преди следващите избори във вторник, побърза да заяви, че през ноември ще победи вероятния си опонент от Републиканската партия - предшественика си Доналд Тръмп, допълва БТА.

"През 2024 г. жителите на Южна Каролина отново казаха думата си и аз нямам никакво съмнение, че ни поставихте на пътя към нова президентска победа и ново поражение за Доналд Тръмп", отбеляза той в изявление.

На това първо официално гласуване в надпреварата за номинацията на Демократическата партия, която Байдън почти сигурно ще спечели, трябваше да се провери преди всичко равнището на избирателната активност, особено сред афроамериканския електорат.

През 2020 г. афроамериканците от Южна Каролина, които съставляват голяма част от населението на този робовладелски някога щат в югоизточната част на страната, помогнаха на Байдън да спаси кампанията си на първичните избори, помагайки му да разчистиха пътя си към Белия дом.

Срещу 81-годишния президент се изправиха слабо известният конгресмен от Минесота Дийн Филипс, наследник на голяма компания за сладоледи и десерти, и Мариан Уилямсън, авторка на бестселъри за личностно развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: избориСАЩбайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
17
 
! Отговори
Джо е перфектния преди 3 месеца
Параван за всеки който иска да започне война!А тези които му пишат репликите на телепромптера искат да започнат много войни!!
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Евроатлантик Ти прочете ли това, което си написал? Кога М-р Тръмп стана проруски президент и заради това американският народ няма да гласува за него? Борбата ще бъде между един престарял президент, който с нелицеприятни действия показва, че има проблеми с годините, докато другият е по-млад. Първият е войнстващ, готов да се намеси нявсякъде, където смята, че може да се извлече полза, докато вторият е бизнесмен и разчита на бизнес решение, а не на война.
54
3
 
13
 
! Отговори
Лупи преди 3 месеца
Луда работа. Изкуфял 81 годишен дядка ще управлява най-могъщата империя.
53
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тръм в САЩ е известен като "Руския президент на Америка".. Факт!
52
1
 
8
 
! Отговори
Виж срещу Тръмп преди 3 месеца
Ще му е малко по трудно да спечели..
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ква е тая манипулация ,до скоро Тръмп печелеше ,който не познава и роднините си сега пък печелил )
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тръмпи изобщо не го харесвам, обаче там имат само 2 алтернативи, явно ще изберат Тръмп, белите са много ядосани в Америка :)))
49
2
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 3 месеца
Е казал на републиканците в Сената никаква договорка за границата и за Украйна! Няма да има скоро пари за Зеленски от САЩ..
48
1
 
12
 
! Отговори
На Байдън преди 3 месеца
Вече му е трудно и да стои прав без да падне Бори се с гравитацията но ще загуби ;)
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Г-жа Цветанова е написала доста интересно заглавие на публикацията, но е забравила да посочи подготовката на Републиканската партия за президентските избори и какво очаква Mr Biden на изборите. Коментиращите обаче обстойно са написали за тази кампания и са спестили на г-жа Цветанова писането на нова статия, която нямаше да е в полза на сегашния президент.
46
1
 
14
 
! Отговори
До 51 преди 3 месеца
Предварителните запитвания и рейтинг проучвания показват че Тръмп води масивно пред Джо :)
45
0
 
12
 
! Отговори
Блинкън преди 3 месеца
Е пратен на командировка в Близкия Изток до Египет..но не за споразумение с Хамас, а да открадне няколко египетски мумии за двойници на Байдън през изборната кампания в САЩ ..
44
20
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 месеца
Тръмп няма никакъв шанс пред Байдън. Америкаския народ нокога няма да гласува за про-руски президент и престъпник, срещу когото се водят дела!
43
1
 
9
 
! Отговори
Тръпм преди 3 месеца
Е казал на републиканците в Сината никаква договорка за границата и за Украйна! Няма да има скоро пари за Зеленски от САЩ..
42
11
 
5
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 3 месеца
Всеки майстор си намира майстора. Важи и за Путин. Няма да му се размине.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ко стана с демокрацията янки, две мумии лъжат хората за да се докопат до кокала :)))
40
7
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ВРАЧКИТЕ АЛЕНА ЗВЕЗДОГАДАТЕЛКАТА И ОЩЕ 2-*** ПРЕДРЕКЛИ РАЗПАДА НА СССР ПРЕДРИЧАТ ПОБЕДА НА ТРЪМП НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! НО ДАЛИ ТОВА ЩЕ СТАНЕ ЩЕ РАЗБЕРЕМ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА
39
11
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 месеца
Няма такъв случай в американската история, загубил изборите президент да спечели отново. И жена президент не е имало , като нашата Цецка Цачева.
38
0
 
15
 
! Отговори
Джо има затруднение преди 3 месеца
Да си каже името вече! Едно изречение свързано не може да каже или прочете от телепромптера
37
0
 
3
 
! Отговори
Капут преди 3 месеца
Припомням, че още в начало то на 2022а Жириновски твърдо заяви, че в САЩ изборите няма да се проведат в 2024. Сега ще гледаме сеир.