Съдът нареди Тръмп да плати над $454 млн. по делото за измама в Ню Йорк

Беше признат за виновен, че е манипулирал данни за нетното си състояние
24 фев 2024 08:43, Елка Василева
35
Съдът нареди Тръмп да плати над $454 млн. по делото за измама в Ню Йорк
Снимка: архив, БГНЕС

Съдия в Ню Йорк нареди официално Доналд Тръмп да плати над 454 милиона долара, след като беше признат за виновен, че е манипулирал данни за нетното си състояние. Решението беше постановено по граждански иск за измама срещу бившия президент, внесен от главния прокурор на щата Ню Йорк.

Още по темата
Сумата включва наложеното на 16 февруари на Тръмп от съдия Артър Енгорън от щатския съд в Манхатън наказание в размер на 354,9 млн. долара, плюс лихвите, след дело без съдебни засадатели, продължило над три месеца. Така общият размер на глобата, която бившият президент беше осъден да заплати, нарасна с почти 100 млн. долара.

Информацията беше обявена снощи от съда в щата Ню Йорк.

На 16 февруари Тръмп беше признат от съда за виновен по гражданско дело за измама при оценките на активите на компанията му "Тръмп Организейшън" (Trump Organization) и му наложи парична глоба в размер на около 355 млн. долара. Освен това на републиканеца беше забранено за срок от три години да "работи като служител или директор на каквито и да било корпорации на територията на щата Ню Йорк и да кандидатства за кредити от финансови институции, регистрирани в щата". Тръмп обяви, че ще обжалва решението.

При произнасянето на решението от 16 февруари съдия Енгорън нареди и всеки от двамата големи синове на бившия президент, Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп, да плати по близо 4,7 милиона долара глоба, а бившият финансов директор на "Тръмп Организейшън" Алън Уайсълбърг - 1,1 млн. долара. И трите суми трябва да бъдат платени с лихвите.

Искът беше внесен в съда през септември 2022 г. от главния прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс. Според обвинението компанията "Тръмп Организейшън" е предоставила неверни данни за стойността на активите си, за да си осигури по-благоприятни условия по сключени заеми и застраховки. Реалната цена на активите е била завишена от сумата от 2,23 милиарда долара на 3,6 млрд. долара. Прокуратурата уточнява, че изкуственото увеличение на стойността им засяга имението на Тръмп във Флорида, апартаментите му в небостъргача "Тръмп Тауър" (Trump Tower) в Манхатън, както и редица офис сгради и комплекси за голф. Според защитата обвиненията са безпочвени, а цената на активите е възможно с течение на времето да се е променила и да е нараснала заради обективни обстоятелства.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войната на дедовците в Америка продължава. Са друг дедо се кани на дедо Тръмп. Напразно.
24
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
ЕЛКО ВАСИЛЕВ ---В ЗАГЛАВИЕТО ПИШЕШ " СЪДЪТ " , А В ОСНОВАТА "СЪДЯ " --И НИ СТАВАШ ЯСЕН !?!?!?
23
0
 
0
 
! Отговори
У бре преди 2 месеца
Като наближат изборите в САЩ ,това съдебно решение ще е основна теза срещу кандидатурата на Тръмп!Доколко морално приемливо ще е един финансов мошеник да стане президент? Каквато и харизма да имаш,това е съсипващо за имиджа..
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За всички е ясно, че с такива измислени процеси и без никакви доказателства се опитват да спрат Тръмп за изборите. Страхът на Троцкистката шайка либерали и панически от Тръмп!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Южноафриканските съдии и прокурори мразят Тръмп ,а Байдън ги избраха точно южноафриканците ,но пък републиканците не дават 60милиарда на Украйна ,много иматересно че стане ако Тръмп стане президент ,и на парса и оръжие за украинските фашисти )
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Песков: Нема страшно, ще ти сложим едно...рамо, товарищ!
19
0
 
10
 
! Отговори
КОРУМПИРАЙ И ВЛАДЕЙ преди 2 месеца
. ПУТИН ЩЕ МУ ПЛАТИ БОРЧА, В ЗАМЯНА НА ОСУЕТЯВАНЕТО НА ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плащай!!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този ще го оставят с една риза.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бълха го хапе.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Съдия Юрисдикция нямат, ама все тая комрад :)))
14
7
 
2
 
! Отговори
Съдия преди 2 месеца
Странно е как щата Ню Йорк го съди за федерално престъпление - та те нямат юристикция в случая. Нормално е Президента да ги игрнорира и да ги блокира против бъдещ спам :))))
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като стане Президент пак ще пита съдията и прокурора дали им дължи нещо и те ще се правят на ущипани ученички бухахахахахахахахахаххах
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмпи взе да се отрича от НАТО, рекетира наш Боко с 2 милиарда за да има спокойствие мутрата, сега обаче предстоят интересни избори в САЩ :)))
11
9
 
3
 
! Отговори
Bormann преди 2 месеца
454 милионас за Президент Тръмп се равняват точно на 0 цента за средно статистичекия евро-либерален пидиразин. Споко, Президент Тръмп ще ви накара да връщате платеното от него си лихви 1000% стой та гледай бухахахахахахаха
10
5
 
2
 
! Отговори
pb преди 2 месеца
Дали Тръмп е неприятен и дори вреден няма отношение към съдебната система. Потресаващо е колко хора са окей с присъда на база симпатии...
9
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Успей на Тръмп на изборите. Смачкай цялата либерастия по света, Доналд
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ли?
7
2
 
2
 
! Отговори
10 психо преди 2 месеца
куршум ще те излекува.
6
7
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Мисля,че църнокожите и юж оамериканците ,които дъвчат САЩ ще свършат много зле. Тук дори няма значение дали става дума за Тръмп или друг. Има значение това,че някой съсипва най-добрата законодателна система в света,за да елиминира един успешен за САЩ и света Президент. Грозо е. И тези ,които правят това с Тръмп са същите,които докараха двеста карата усмивка на фейса на Путин и Зеленски,защото днес Байдън прави така,че посредствени съветски хора като Зеленски и Путин тържествуват .