Разрастват се пропалестинските протести на студенти в САЩ

Има арестувани, има и отменени присъствени занятия
23 апр 2024 10:47, Елка Василева
21
Разрастват се пропалестинските протести на студенти в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Студентските протести в Съединените щати в подкрепа на палестинците се разрастват. Някои от университетите отмениха присъствените занятия, в други има арестувани, предаде кореспондентът на БНР.

След ареста на повече от 100 участници от "Лагера за солидарност в Газа", който се беше разположил на тревните площи пред сградата на  Колумбийския унивесрситет, последваха пропалестински протести не само в  8-те най-престижни университета, известни като университетите от Бръшляновата лига, но в подкрепа на Палестина изградиха лагери и колегите им в Мичиганския университет, Нюйоркския университет и Масачузетския технологичен институт.

В Колумбийския университет в Ню Йорк студентите преминаха на онлайн обучение от съображения за сигурност, а протестите прехвърлиха територията на университета и заеха и района в близост до него.

Харвард беше затворен за посещения на външни лица по същата причина.

В Йейл полицаи арестуваха около 45 протестиращи, а това предизвика студентите не само да продължат, но и да блокират улици в близост до университета.

От една страна пропалестински настроените настояват университетите да не правят финансови инвестиции в компании, които продават оръжия на Израел, а от друга страна защитниците на Израел се оплакват, че критиките към държава са се превърнали в антисемитизъм.

Републиканци от Камарата на представителите призоваха президентката на  Колумбийския университет Минуш Шафик да подаде оставка, но дали това ще сложи край на студентското недоволство е твърде съмнително.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от САЩ
Украйна и САЩ работят по споразумение в сферата на сигурността
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Как така !!! преди 1 седмица
Защо арестуват мирно протестиращите в тази "единствена" на света "демократична" държава. Нали само в Русия арестуваха протестиращи ?? Еееее излагаме се вече ???
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябват да има още повече протести за да спрат израелците да избиват цивилни деца и жени , да спре геноцида от тях и да спрат да се изкарват жертви всички израелци . Трябва държавата Израел да се дискредитира и изолира както Русия. Има двойни стандарти винаги за израелците и изкуствената им държава изградена върху крадени земи от Палестина.
17
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 седмица
Интересно. Един въпрос! Що дири целокупният арабски свят сред нас,които не можем да ги понасяме? Защото арабското мото,че са най-добрите се оказва един сапунен мехур от зле направен фалшив ***. Пищят,че Палестина била окупирана ,а те са окупирали Европа,САЩ,Австралия...всичко. И още един въпрос! Кала така толкова обичат Палестина,а вместо да отидат да се бият за нейната правота *** в Научни учреждения ,които са в състояние на антагонизъм с религиозните арабски психарии? Моля,на фронта !
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има едно клипче с Алек Болдуин в едно кафе ! Едно момиче го провокира ,първо му зададе въпрос за убийството на снимачната площадка . Алек не трепна и се опита да излезе,но като го попита за Израел и невинните жертви откачи!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече са открити няколко масови гроба там където са минали еврейските войници. Говорим за гробове с тела над 50 и над 100 човека. Едно време в Сребреница когато сърбите бяха избили мюсюлманите, в крайна сметка беше обявено за геноцид. Сега е редно също да се обяви за геноцид.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са едни от най-добрите университети в света. Следователно едни от най-интелигентните хора на планетата виждат и разбират, че Израел извършва геноцид над едни обикновени хора. Прocтият БаеГаню обаче, който не може да раздели 10 на 2, е на друго мнение и за него "палестинците са зверове защото турското робство и затова евреите са много хубави защото ги избиват".
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Престъпленията на Израел са непоносими и е срам за целия цивилизован свят, че допуска това да се случва.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От много десетилетия е публична тайна, че САЩ се управляват от евреи. И на Тръмп целият му антураж са евреи. Сред съветниците му, зетьовете му и т.н. Дори самият него го има на снимка с шапчицата на главата как си биe главата в онази стена в Израел. Значи и той се възприема за такъв. (Ако се възприемаше за мюсюлманин по същата логика, щеше да кланя намаз!) Та сега евреите натискат полицията в САЩ да арестува всеки дръзнал да подкрепи палестинците. Но много хора протестират и срещу арестите!
11
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Юдейските горделиви злодеи са "богоизбрани", но от Луцифер!
10
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
В нашият свят само да дръзне някой да изкаже чистата истина - и това му деяние вече е обявено за акт на антисемитизъм! Но все пак истината си остава истина...
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е значи, все пак има хора, който мислят и разсъждават във ФАЩ....Само, че ги арестуват и подлагат на тормоз...Навсякъде на запад забраниха протестите срещу геноцида над Палестина и спряха руските медии , да не може някой да разбере, как точно се случват нещата по света - терор и борба за власт от тези откраднали парите на 2/3 от света и тези дето им е писнало да са роби на чужди интереси!!!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да много е трудно да се обясни на младите американци, че избиването на деца е ключът на тяхното благополучие в бъдеще и Америка подкрепя това именно един ден тези млади американци да живеят в изобилие.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали уж бяха свободни да протестират, а сега погасяват протестите с арести, това да не би да е в Русия?
6
2
 
12
 
! Отговори
До Танцьор преди 1 седмица
Как са създадени тези , терористи. Ако не си забелязал Израел им взима територията. Ще я върне ли след войната ? Ти искаш ли да ти вземат територията, заради някой друг?
5
15
 
6
 
! Отговори
танцьор преди 1 седмица
Танцувахте ли при вестта за голямата победа на Хамас----избиване на хора на фестивал?Защото , ако не сте танцували не сте истинки палестинец! Дори и децата на 2-3 г. танцуваха , защото има радостна вест-----убити са техни връстници и изнасилени майки. Слава на Израел и Украйна пазещи ни от джихадисти и рашисти.
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евреите никой не ги обиач, явно има причина за това :)))
3
4
 
14
 
! Отговори
Жорж Бизев преди 1 седмица
След 50 години, когато историята е поставила всичко по местата, внуците на тези младежи ще се гордеят - "Дядо ми е бил срещу еврейския геноцид през 20-те години !"
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, хубав ден!
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки нормален ненавижда онеправданите, въпреки е про4ифутckaта пропаганда е ежесекундна. Нещо за петдесетте хиляди убити жени и деца,от оня с ушищата?