Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен

Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите
87
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън изнесе снощи остро критична реч в изборната година на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом докато протестиращи отвън осъждаха подкрепата му за войната на Израел срещу групировката „Хамас“, предадоха световните агенции.

Още по темата

Байдън използва ежегодното официално събитие, за да заяви, че неговият  републикански съперник на предстоящите избори Доналд Тръмп е незрял, взе на подбив собствената си напреднала възраст и се развихри, изправен пред вашингтонските журналисти, които следят президентската институция.

„Да, възрастта е проблем. Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен“, пошегува се Байдън. 81-годишният президент по-късно добави за бившия държавен глава Тръмп, който е на 77: „Възрастта е единственото общо нещо между нас“.

На тазгодишното събитие, което се провежда от 1921 г. и на него се събират средства за стипендии, стотици журналисти, политици и известни личности бяха изпълнили в огромна хотелска банкетна зала в хотел "Вашингтон Хилтън". Речта на президента в заключение често включва „приятелски огън“, прицелен срещу репортери и други гости.

Този път Байдън даде някои съвети на пресата. „Най-искрено не ви моля да заемате страна. Моля ви да сте на висотата на сериозността на момента. Преминете покрай това, което може да отклони вниманието и покрай разсейващите съпътстващи събития, които доминират и придадоха сензационност на нашата политика и се съсредоточете върху това, което всъщност е заложено на карта“, каза Байдън.

Тази година домакин на събитието беше Колин Джост от „Сатърдей найт лайв“. /БТА, Петя Гергова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: САЩБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
До 53. А какво общо има твоят коментар с новината по-горе? Баси какви олигоффрени се плюнчат по сайтовете.
53
4
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Не мога да разбера защо всички жуpнaля пишат малкото име на Байдън Джо, след като се казва Джоузеф? Това е президентът на САЩ, а не някакво приятелче от детската градина.
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зомбираната по натовски стандарт *** поддържа присъствие в Кринки. Самото село е превърнато в руини, обект на стрелба от всички страни. "Натовската *** понякога продължава да транспортира лодки през Днепър до Кринки. Евакуацията е трудна за тях, някои зомбита на киевския наркокартел умират от раните си, тъй като те не се връщат на десния бряг. Основно те просто изхвърлят зомбитата които транспортират на руският бряг и без да чакат веднага се втурват обратно към дома, като оставят ранените. Руските бойци работят блестящо по тези лодки, като попълват броя на зомбираната *** под водата.
51
13
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТРЪМП СА САТАНИСТИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ!
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кераховско н-ние. Тук ВС на РФ са най-активни в Красногоровка, щурмът срещу който продължава няколко дни. В момента руските бойци се закрепват на територията на огнеупорния завод и прочистват района от омразният на цял свят бандеровски ботуш, като едновременно с това отблъскват контраатаките им. Има и леко напредване по ул.Геоложка на север. Сега ВС на РФ са съсредоточени повече върху прочистването на окупирани територии, така че няма сериозен напредък. Продължават битките в Георгиевка, където ЛБС не се е придвижвала от доста време.
49
1
 
4
 
! Отговори
2 преди 1 месец
Н.м. Керамик през вчерашния и днешния ден щурмова група 1АК при бой на нож в сграда блокира и унищожи елитното подразделение на център за специални операции "А" на СБУ "Белите вълци" - съставено от отявлени фашизоидни бандеровци.
48
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Авдеевска н-ние. В Бердичи и Семьоновка тече прочистване. Вече можем да кажем, че и тези н.м. са освободени от омразният на цял свят пропит с кръвта на хиляди невинни цивилни хора, бандеровски ботуш. Част от зомбираната по натовски стандарт *** се е предадала в плен. Голям брой зомбита на режима в Киев са се предали. От Семьоновка руските бойци напреднаха малко на запад. В Новокалиново се водят битки в западните и северозападните покрайнини. Новокалиново вече е преминало под пълен контрол на ВС на РФ, омразният на цял свят бандеровски ботуш е изритан оттук. Боевете вече се водят в Керамика,
47
1
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 месец
Има съобщения за доброволно предаване на част от зомбитата на киевската хунта. Командването на киевският наркокартел изтегля резерви както към самия град, така и към източните покрайнини за замяна на загиналите и предалите се. От една страна, придвижването на ВС на РФ е спряло. От друга, авиацията на руските ВКС унищожава зомбита, техниката и отбранителните им позиции, улеснявайки бъдещо настъпление.
46
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Артьомовско н-ние. Продължават боевете на северния фланг в района на Калиновка - без изенение. На южния фланг - боеве западно от Красное. Въпреки трудната ситуация зомбираната по натовски стандарт *** се опитва да контраатакува, но попада под артилерийски обстрел от ВС на РФ. В самия Часов Яр боевете се водят в източните покрайнини на микрорайон Канал. Бойната авиация на руските ВКС нанася удари, подготвяйки почвата за пълномащабна атака, за което също е необходимо да се затегнат северните и южните флангове, с които сега се наблюдават някои проблеми.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купянско н-ние. В района на Синковка, Красное и Берестовое се водят насрещни боеве. Инициатор на сблъсъците са ВС на РФ и те имат по-скоро разсейващ характер. Основните боеве се водят в района на Кисловка и Котляровка. В Кисловка ВС на РФ взеха под контрол няколко десетки къщи и жп гарата. Днес Кисловка вече е свободна от омразният на цял свят бандеровски ботуш. Зомитата на киевския наркокартел не разполагат с достатъчно оръжия, за да отблъснат ефективно атаките на руските бойци.
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаш шанс срещу Тръмп Деде!!!-:)
43
2
 
14
 
! Отговори
Цветан Камелий преди 1 месец
Снимката казва всичко...
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дреме ми на кууууркааата.
41
10
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
4 години разлика между Байдън и Тръмпанара на тази възраст не е никаква разлика :)))
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янките по-възрасни кандидати от рижавия и изперкалия, май не могат да намерят
39
0
 
5
 
! Отговори
До Надя преди 1 месец
Къде си учила българска граматика ???
38
0
 
6
 
! Отговори
фалшива реалност преди 1 месец
стига с тези скучни статии!!!мила редакция...драги журналисти истински и обективни моля напишете дежурните си хи-бри-дни статии как много работа имало и нямало кой да работи,как има сензационна нужда от персонал за морето,как имотите се купуват като банички и ще поскъпват още така че бързайте купувайте по 2-3,как доходите растат с чаове,как спестяванията ни в банките са милиарди,как населението ни намалява и те се загрижили за нас,как се грижат за нашето здраве и ето какво да ядем и др. моля ви
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както писах очакваме да се появи АнонимНата и тя цъфна с бананалните си простотии за Джо Байдън.
36
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВЪВ ФАЩ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЛАГА НА ТОВА КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ МЕЖДУ ДВЕТЕ СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :D ТОВА САМО ПО СЕБЕ СИ ПОКАЗВА, ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА ДОСТАТЪЧНО ЧЕСТНИ ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА ГО ИМА!
35
3
 
5
 
! Отговори
Значи преди 1 месец
БайИздън се кандиратира сам срещу себе си! Даже се е надцинил с три години повече!