Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен

Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите
87
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън изнесе снощи остро критична реч в изборната година на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом докато протестиращи отвън осъждаха подкрепата му за войната на Израел срещу групировката „Хамас“, предадоха световните агенции.

Още по темата

Байдън използва ежегодното официално събитие, за да заяви, че неговият  републикански съперник на предстоящите избори Доналд Тръмп е незрял, взе на подбив собствената си напреднала възраст и се развихри, изправен пред вашингтонските журналисти, които следят президентската институция.

„Да, възрастта е проблем. Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен“, пошегува се Байдън. 81-годишният президент по-късно добави за бившия държавен глава Тръмп, който е на 77: „Възрастта е единственото общо нещо между нас“.

На тазгодишното събитие, което се провежда от 1921 г. и на него се събират средства за стипендии, стотици журналисти, политици и известни личности бяха изпълнили в огромна хотелска банкетна зала в хотел "Вашингтон Хилтън". Речта на президента в заключение често включва „приятелски огън“, прицелен срещу репортери и други гости.

Този път Байдън даде някои съвети на пресата. „Най-искрено не ви моля да заемате страна. Моля ви да сте на висотата на сериозността на момента. Преминете покрай това, което може да отклони вниманието и покрай разсейващите съпътстващи събития, които доминират и придадоха сензационност на нашата политика и се съсредоточете върху това, което всъщност е заложено на карта“, каза Байдън.

Тази година домакин на събитието беше Колин Джост от „Сатърдей найт лайв“. /БТА, Петя Гергова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: САЩБайдън
Още от САЩ
Ще има ли наказания за държавите, отказващи да използват долара?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Взел дал
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Очакваме да се появи АнонимНата мома и да ни обясни само ако деменцията Джо Байдън спечелела втори мандат какво щяло да стане. Америка никога не е била толкова жалка и безпомощна както при управлението на този побъркан старец.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те затова янките са на това дередже..Така и не проумяха, че агресорът няма и не може да има спечелени войни. В Украйна ще станат за пореден път за смях, само че този път Виетнам ще им се стори само една сладка приказка.
11
0
 
11
 
! Отговори
Няма значение преди 3 седмици
Мнозинството или малцинството. Във всички държави всичко е нагласено и изборите са прах в очите на работниците. За да може политическата КЛАСА да живее на гърбът им. Навсякъде по един и същи начин се експлоатира работническата КЛАСА. не случайно името на КЛАСОВЕТЕ хора е различно. Кой за кого гласувал е пълна лъжа и измислица. Тук се вижда в България. Сменят се чували и няма проблеми с гласовете. Това не е важно, те са избрани хората. Важно е да се вменява на работника, че от него нещо зависи!!!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В САЩ животът започва на 60, у нас тогава превършва. След 60 американците тръгват по света, купуват си лодки или хубави коли. В повечето случаи ги очакват едни добри 30 години. Разбира се, говоря а хора с образование и които са "си надвили на масрафа".
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По правило в България винаги мнозинството симпатизира на злия.
8
2
 
7
 
! Отговори
Дядото преди 3 седмици
Има страшен зъболекар! Евала. Дано и у нас се родят такива зъболекари един ден.
7
5
 
20
 
! Отговори
Вчера преди 3 седмици
В САЩ полицията е нахлула в няколко университета в който има протести срещу еврейската касапница в Газа.Сащ са тежка и опасна диктатура.
6
1
 
18
 
! Отговори
мерене на акъл преди 3 седмици
Тръмп откога иска пряк дебат да се види дали само възрастта е проблем! Екипа на дедо-зомби като че ли иска да го напомпа с медицина и да го върне от мъртвите - май са дали потвърждение. Ще ме накефи ако Тръмп тактично смени датата :):)
5
10
 
4
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
Тръмпито е типичният глупав и злобен човек...
4
3
 
17
 
! Отговори
нация убийци преди 3 седмици
начело с демент
3
2
 
10
 
! Отговори
не може да диша преди 3 седмици
айде пак похарчиха един афро-американец за предизборна патаклама и манипулиране на изборите! По абсолютно същия начин
2
3
 
21
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Каквото и да каже Демента е без значение.
1
6
 
27
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
С избора си на тази фашистка мумия американците доказаха на света че са най тъпата нация от убиици.