Жега до 30° днес, продължава преносът на сахарски пясък

Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса утре
1 апр 2024 07:27, Елка Василева
2
Жега до 30° днес, продължава преносът на сахарски пясък
Снимка: архив, БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще остане от юг, ще е слаб до умерен и с него преносът на сахарски прах над страната ще продължи. Температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за началото на април, максималните ще са между 25° и 30°, в София - около 26°, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.
 
По Черноморието ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 18° по Северното Черноморие до 27° по Южното. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от югозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м - около 14°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се понижат още малко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от Видео прогноза
По-топло от обичайното ще е през април, валежите ще са около нормата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 седмици
А неща за пясъка..?
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
:)