От Русия: Държава с името Украйна няма да остане

Щели да се появят отделни републики на нейно място
Обновена: 25 фев 2022 11:08 | 25 фев 2022 08:27, Елка Василева
417
От Русия: Държава с името Украйна няма да остане
Снимка: архив, БГНЕС

След края на специалната операция на Москва за принуждаване на режима в Киев в бъдеще Украйна може да не се запази като суверенна държава. На нейно място вероятно ще се появят отделни републики с други имена. Това смята руският политолог Тимофей Сергейцев.

Още по темата
„Не съм убеден, че изобщо ще остане каквато и да е страна с такова име – Украйна, защото републиките на нейно място, които най-вероятно ще възникнат, може би те няма да искат да използват тази дума“, цитира РИА Новости експерта.

Той припомня как навремето германският народ е бил спасен от фашистката и хитлеристката идеология. Нацията получила „сериозна ваксина“, при това не цялата, а само тази нейна част, която беше виновна за най-тежките престъпления на Третия райх, с една дума – ръководството на страната, нейната върхушка.

„Денацификацията беше проведена в Германия, тя трябва да бъде и ще бъде най-вероятно проведена в пространството на Украйна“, смята политологът, цитиран и от Утро.ру.

За започналото на 24 февруари нападение на Русия срещу Украйна Утро.ру пише, че това е военна спецоперация за защита на така наречените Луганска и Донецка народна република, в която Москва ще се стреми към демилитаризация и денацификация на Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
13
 
! Отговори
украински освободите преди 2 години
85% украинци от гарнизона в гр. Самара днес Куйбишев са воювали и ни освободили.
209
12
 
11
 
! Отговори
така както Югославия преди 2 години
- изкуствена държава на Великите сили.Нак са ни освободили 85% украинци а другите финландци и румънци
208
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Косово беше отцепено от Югославия, защото САЩ не харесваха управлението на президента Милошевич, по-късно убит без съд и присъда в Хага. Донецката и Луганската република се отделиха от Украйна, защото не харесваха управниците в Киев, дошли на власт с кървав преврат. Аналогията с Косово обаче свършва до тук. Властта в Украйна беше и си остана неонацистка до ден-днешен, докато Косово обяви независимост през 2008 г. без референдум, когато Сърбия се управляваше от демократично правителство.
207
3
 
9
 
! Отговори
Бандеренко преди 2 години
Нещо не виждам да падат бомби в Киев:https://youtube/watch?v=Ickeo0f8_TI
206
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тук някакви (мало) умници претендират че това което се съобщава от руските медии е лъжи, и това което се съобщава от западните е цялата истина. а тези (мало) умни дали знаят кой притежава нова и бтв? може би един пенсиониран генерал, който преди да се пенсионира беше шеф на централната разузнавателна служба на една държава от другата страна на океана?
205
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Украйна ще си съществува, просто ще се управлява по начин, който отразява мнението на гражданите ѝ, а не на посолството на САЩ. Изобщо няма да се учудя, ако ЛНР и ДНР отново се присъединят към Украйна, под формата на автономна република в рамките на федерална република Украйна (ФРУ).
204
4
 
12
 
! Отговори
До 236 преди 2 години
Ей мало умник онази червена армия и тази армия в момента са съставени от съвсем различни хора, правиш ли разлика от преди 100 г и сега 21-ви век, Оросява ли ти се мозъка?
203
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Американската политика също е агресивна и подривна."Значи Русия е като Америка и може Русофилите да се успокоят, вместо само да тръбят колко е добра, мила и как никога, ама никога не е започвала война.
202
24
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 185 Анонимен Ако не беше Русия през 1939-1945 щяхте всики да говорите немски и да вдигате ръка . . . . . или кожени нощни лампиони на някоя Фрау фон ден Алабала знаете какво имам в предвид!
201
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американската политика също е агресивна и подривна. Медиите по цял свят са купени и се контролират и говорят изгодно в полза на Вашингтон. С лекота влияят на общественото мнение и нагласи по квета както им отърва. А това че поставят правителства угодни на интересите на Америка в уж суверенни държави?!? Русия също защитава своите интереси, както Америка. Но войната е страшно нещо и този конфликт трябва скоро да се потуши, за да не стане по-лошо.
200
21
 
38
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 2 години
ТИЯ УКРАИНЦИ КАТО НАШИТЕ МАКЕДОНЦИ.. НЕБЛАГОДАРНИЦИ
199
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Миролюбците" в действие!
198
9
 
8
 
! Отговори
До 221 преди 2 години
Когато чета коментари в твоя стил. Осъзнавам, че сме останали (май, май) само бавноразвиващи
197
33
 
25
 
! Отговори
... преди 2 години
Украйна не е нито първата,нито ще е последната нападната от Путин страна,но следващата жертва на Русия ще бъде последна за диктатора...
196
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите журналисти по инерция преписват всичко от тасс
195
46
 
30
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
руските *** са позор за цялата човешка история. Лесно може да биеш слабия без защита. Що не се пробват с натовска държава.. Да развърже ръцете на НАТО и *** първо ще го *** после ще то обесим после пак ще то ***...
194
26
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Цитирайте руските лъжи, жалки *** такива! Проклети да сте! Дано се задавите с парите, които ви дават, за да преписвате руските лъжи!
193
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали НАТО щеше да ни защищава, как стана тая работа? Блаженни са верующите.
192
20
 
48
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
ДА ПРЕДУПРЕДЯ ОТСЕГА: Политолози, журналисти, политици и тр-о-лове - БЪДЕТЕ СДЪРЖАНИ, НЕ ОСЪЖДАЙТЕ НИКОГО, мислете за българските интереси, напр. за евтина газ/петрол, необятен пазар за наши стоки и услуги и т.н. Не се качвайте тепърва на вече политналата надолу шейна на Запада. Само след 1-2 г. ще се чудите как да си триете интервюта, изказвания и прочие глупости, които говорите сега. И знам, че първи ще се запишете в клуба за БГ-Руска дружба! Така направиха червените "капиталисти" през 89 г.
191
37
 
29
 
! Отговори
Магелан преди 2 години
Шок и ужас.Явно нещо става в глава и мозъка на Вова.От вчера започна дългото и мъчително начало на тотално западане на Русия.Като начало се очаква масови демонстраций .Причината е масов глад и беднотия на всички руснаци живеещи извън Москва и Петербург.Заграбване на складове с оръжия и масирана партизанска борба.И последно КГБееца Вова и неговите стари кукловоди генерали изкараха скелетите на Ленин и Сталин от гардероба.