Взривиха петролна база до Киев и газопровод до Харков

Руските сили продължиха настъплението си за "затваряне на кръга" около Киев
Обновена: 27 фев 2022 07:30 | 27 фев 2022 07:29, Елка Василева
158

 

Трета нощ продължават ракетните удари и сражения в Украйна. До Харков е взривен газопровод. Украинските власти предупреждават за опасност от екологична катастрофа. Атакуван е и петролопровод край Киев. Руската атака в Украйна продължава с координирани удари от всички посоки.

Голямата петролна база във Василков недалеч от Киев е била ударена от руска балистична ракета, като след това е последвал масиран въздушен удар, съобщават местни медии и потребители в социалните мрежи.

Канцеларията на украинския президент съобщи, че руските сили са взривили газопровод в град Харков, втория по големина град в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Държавната служба за специални комуникации и защита на информацията предупреди, че експлозията, при която според нея се образувал облак с формата на гъба, може да причини "екологична катастрофа". Службата посъветва жителите да покрият прозорците си с мокри кърпи или плат и да пият много течности.

Според главния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова руските сили не са успели да завземат Харков, където се водят ожесточени боеве.

Градът с около 1,5 милиона жители се намира на 40 км от руската граница.

Битката за Киев продължава. За жителите на украинската столица нощта започна със сирени. От вчера от 17 часа до 8 ч. в понеделник действа комендантски час. Кметът на града предупреди, че всеки, който е по улиците по това време ще бъде смятан за враг.

През изминалата нощ сирените за въздушна тревога отново огласяха украинската столица Киев, превърнала се в призрачен град заради въведения комендантски час, който ще е в сила до 08,00 ч. в понеделник, съобщи Държавната служба за специални комуникации.

Руските сили продължиха настъплението си за "затваряне на кръга" около Киев, след като приключиха прегрупирането си на северния фронт, съобщи снощи украинската армия.

Метрото на Киев не работи и служи за бомбоубежище на столичните жители.

Продължават сраженията и в Луганска област. Според информация на Пентагона най-малко 50 процента от руските ударни сили вече са на територията на Украйна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Войната, където и да я тя си остава един ужас за хората.
122
6
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
ЗА три дни: 102 танка, 540 друга техника, 16 самолета, 22 вертолета, 200 пленени,3000 убити. Гаврата с блатная продължава.
121
7
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Съвременните варвари в действие - нямат нито срам,нито свян ,че действат пред очите на целия свят ?! Да затънат дано в Украйна,както затънаха в Афганистан !!! Изпари ми се всич кото уважение към Русия и всичко руско!
120
2
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
Всъщност бандеровците наистина унищожават инфраструктура в Източна Украйна.И имат основателна причина(за себе си)-Левият бряг на Днепър няма да бъде техен след войната.Може би Одеса също.Но за Одеса трябва да питат "Черна котка".
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Shark За русофилите само съобщения от руските терористични служби са "достоверни", всичко останало "нищо не доказва". Не разбрахте ли, на ВАС няма нужда да ви доказваме каквото и да било. Това са информации за НОРМАЛНИТЕ хора.
118
2
 
10
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Кое в тези видеа доказва, че това е петролна база и гагопровод? Има пожар, нещо гори, но как разбрахте какво е? Дезинформацията върви с пълна сила!
117
3
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Прави ли на някого впечатление изказаното становище на Пентагона -"най-малко 50 % от руските ударни части са на територията на Украйна".А другите 50% къде са !...Правилно ,изчакват развитието на операцията !И най-вероятно тези които изчакват сега са подходящо тодготвени за това!До 3-4,може и 5 дни ще имаме по-бързо развитие на ситуацията!Просто руснаците не искат жертви -както за своите войници,така и цивилни,така и увреждане на цивилна инфраструктура!Но за бандеровците няма да има пощада!
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 143 "Укpите са си го взривили сами." О, да, "укрите" са си го "взривили сами", посред зима и защото много искат да нямат газ и гориво да се съпротивляват на руските терористи!
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 140 Укpите са си го взривили сами. Или климатикът е гръмнал, както в Луганск, нали? НАЛИ???
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците изстрелват крилати ракети от Беларус!
113
9
 
14
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
Защо има останки от АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ ОКОЛО ВЗРИВЕНИТЕ ОБЕКТИ !!! ЗАЩОТО УКРАЙНСКИТЕ ПРОДАЖНИЦИ И НАЕМНИЦИ САМИ СИ ВЗРИВЯВАТ ОБЕКТИТЕ !!! ВСЕКИ ПО БУДЕН ЧОВЕК ЩЕ ПРОВЕРИ ИНФОРМАЦИЯТА ОТ НЯКОЛКО ИЗТОЧНИКА !! НЕ САМО ДА ВИ ЧЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ ТУКА !!!
112
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става, другаре русофилЕ? Нали Путин нямаше да атакува цивилни обекти? Това е ЯВЕН опит да бъде прекъснат живота на мирното население. Атакува се гражданска инфраструктура от жизненоважно значение. Путин упражнява геноцид и ЩЕ СИ ПЛАТИ ЗА ТОВА.
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от нашия газ минава през Украйна. Докога ли
110
9
 
24
 
! Отговори
SS преди 2 години
да да, ама хората се сещат кой точно ги взривява тез неща, както и мостовете. Затова и РФ побърза да завземе Чернобил. Информацията за спецоперацията досега показа, че НИЩО от това, което съобщава укриана, не е вярно. 13-те "храбри войни" от укро-вермахта,които "се сражавали до смърт срещу риснаците" се оказа,че най-предвидливо просто им се предaли (и не умрели). Ами ракетата, дето удари жил.блок? - Руско производство, ама изстреляна от супер-точните урки. Та: Харков е напълно превзет още вчера
109
12
 
15
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Мръсни ВАТЕНКИ.
108
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В 21-ви век и за три дена война единственото което показват са 3-4 клипчета от по една минута, очаквах повече от западната пропаганда.
107
26
 
16
 
! Отговори
Х с преди 2 години
След, като запада помага вече с оръжие и хора, защо Путин още търпи ами не изтегли войската и са, нареди масово, ракетно нападение... 44 милиона, ще умрат и да влизат и Европа... Нали нато е силно, но след 3,4 ядрени бомби, Нато няма да, се усети още и Европа ще е всеки за, себе си.... Натам отиват нещата... Досега Путин е милостив, но търпението има граници...
106
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 50% от руските сили влезли и фаша.гите напълниха гащите! А като влезнат всичките ко праиме? Фърляите пушката да не мре народа залудо.
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 131 ПинкоСъвет. Но явнопеналете неразбират от съвети та всичко може да се случи
104
11
 
5
 
! Отговори
Пинко преди 2 години
До 127 ПинкоТи ли ще казваш на хората койъ къде да ходи беПендалСороски ?Я си затвараай пювалника , че кат нищо може да та намерат некде истинал с пререзано грълоТова заплаха ли е с.мешко? Мери си приказките ако обичаш, комунистичвско ***.че.