Зеленски: Окупаторите получават твърд отпор във всеки наш град

"Имат много подла тактика, но правим всичко по силите си, за да ги спрем"
Обновена: 26 фев 2022 15:19 | 26 фев 2022 15:15, Веселина Йорданова
422
Зеленски: Окупаторите получават твърд отпор във всеки наш град
Снимка: БГНЕС, архив

Украинският президент Володимир Зеленски увери във видеообръщение, че във всеки град руските сили получават твърд отпор, предаде агенция Укринформ.

Още по темата
"Във всеки наш град окупаторите получават твърд отпор. Уман, Одеса, Херсон, Николаев, Донбас, Харков, Суми, Чернигов, Киев - навсякъде, където врагът убива нашите граждани. Въоръжените сили правят всичко по силите си, за да спрат и унищожат окупаторите", заяви украинският президент.

Той отбеляза също, че Лвов и други градове в Западна Украйна са подложени на атаки от въздуха, но се съпротивляват твърдо.

Киев и ключовите градове около столицата се контролират именно от нашата армия. Окупаторите искаха да блокират центъра на нашата държава, да инсталират тук свои марионетки, както в Донбас. Осуетихме замисъла им, те не получиха никакво преимущество пред нас", отбеляза Зеленски.

Той разказа, че по улиците, в небето над Киев, Василков, Вишгород, дори на околните поля се разигра истинско сражение за столицата. По думите му врагът е използвал срещу украинците всичко - ракети, изтребители, дронове, артилерия, бронирана техника, диверсанти и десантчици.

"Окупаторите стрелят по жилищни квартали, включително с реактивна артилерия, опитват се да разрушат енергийни обекти. Те имат много подла тактика", добави Зеленски.

Укринформ съобщава, цитирайки властите, че Русия е изгубила над 3500 свои войници от началото на инвазията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Бих ти дал Оскар за главна мъжка роля просто каква лекота го отиграваш
290
0
 
0
 
! Отговори
Росен Радославов преди 2 години
До ПетърА бе ***. Само ти ли не разбра, че тия номерца не минават. Дикатора, оня с режима е в Кремъл. И до вторник ще му теглят куршума руснаците.
289
3
 
0
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Като цяло пак Бай *** ще яде дървото от напъването да се хареса на американците,гответе се за провален туристически сезон,за шоково поскъпване.много сте се загрижили да помагате на украински бежанци а че по улиците на Бг хора спят хора и бъркат по кофите,че пенсионерите изнемогват много ви пука,лицемери.
288
3
 
0
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Кога мисирките ще кажат какво правеше украинския режим в Донбас през последните 8 години.или там не живеят хора и няма жертви.къде бяхте 99 когато НАТО бомбардираше цивилни в Сърбия.дали бяхте солидарни и помагахте на Сърбите.
287
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На късия бут не му се верва кво става. Май си е мислил че ей така ще се разходи из Украйна. Хахах!
286
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна има късмет със Зеленски, а Киев с Кличко. Украинците ще покажат дух, какъвто си мислех, че вече не съществува. Храбри мъже.
285
1
 
3
 
! Отговори
А малко трябва преди 2 години
Запада изпраща хуманитарна помощ за Украйна основно напътствия, командорене и я тъпче с оръжие и боеприпаси!!!А може би по добре да бяха посъветвали Зелински да направи най доброто КАПИТУЛАЦИЯ и МИР това е нужно за по малко жертви и разруха... Да не стане като оная притча дето един тарикат изял солта, изял боя с тоягата и чак на другия ден му дошел акъла да се предаде!!!
284
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отпорът се състои в махане с ръце и топлпо посрещане на руските войници от местните хора.
283
9
 
9
 
! Отговори
Тоя дет клати гората преди 2 години
Зеленски, туку що ти спряха тока ве пудел, къф отпор кви 5 левас ве бухахахахаха
282
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя клоун и той не е нормален а може да спре войната веднага!
281
5
 
3
 
! Отговори
Doko doko преди 2 години
До apple 299 Като говорим за клипове виж в тубата как цивилни се гъбаркат с танкистчетата : Ребята А вьи что сломали машину? Нет бензин окончил... И сейчас куда? А мьи не знаем. А вьи хочите я вас отведит куда та?Например в Русия :)))
280
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Странно,А за осем години, когато избиваха хората от Донбас и Донецк, включително и деца и над седемнадесет хиляди са убити, хубаво ли ти беше, това не го ли виждаше, украинци също загиваха, насила ги принуждаваха да воюват и убиват, не че те искаха да рискуват живота си, биейки се е братята си в тази братоубийствена война, това братоубийство трябва да спре! Нито един славянин не заслужава да умре, заради Коломойски и Зеленски, докато те трупат пачки от смъртта на хората и децата, от
279
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е война в съвременен американски стил ще дебнат комика да го дупнат с ракета война с населението не щат
278
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв отпор бе плашок просто не искат да трепят наред поради ред причини и за това не влизат в големите градове...
277
3
 
11
 
! Отговори
Nnnn преди 2 години
Те чеченците са си главорези като от ислямска държава и са по партизанските войни.
276
16
 
6
 
! Отговори
Странно, преди 2 години
...как руските хибридчици обръщат нещата, че не лудото Кремълски Джудже е изпратило стохилядна армия на братоубийствена война, а някакви "англосаксонци" били виновни! За престъпленията на Кремъл все някой друг е виновен! За иабитите 22 хиляди полски офицери в Катин, чакахме повече от половин век да си признаят за геноцида!
275
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убивайки славяни, вие наранявате всички славянски държави и половин Европа, не си заслужава нито един славянин да умре за наглосаксонски интереси и Коломойски! Спрете този конфликт, дайте цяла Украйна на братята им руснаци и Русия, като премине известно време и раните зарастнат, преговаряйте с Русия за влизане в ЕС като пълноправен член, така ще влезе и Украйна! Спрете да убивате славяни, фашисти!
274
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Кефи ме колко са импотентни руснаците, уж за 3 часа падаше Киев пък по 3500 чувала на ден пълни прибират трети ден вече" ............ А нас изобщо не ни кефи, украинци, руснаци или каквито и да е други славяни да умират, заради Коломойски и англо-саксите, един славянин не си струва да умре за това! Нито един! Решението е - връщате цяла Украйна на Русия, след време почвате разговори за приемане на Русия в ЕС! Така няма да умират славяни, избивани от нацисти и в Европа ще е спокойно
273
4
 
7
 
! Отговори
SS преди 2 години
всъщност,военната спецоперация на РФ си е едно яко военно учение в реални условия за сметка на укро-вермахта.Същото важи и за "добре екипираните чеченски бойци", които вече са пристигнали и 'действат оперативно' на територията на бивша Укриана, и които,обаче,не се славят като много "вежливи" ... По време на военното учение, от украинското гражданско опълчение мераклиите за "твърд отпор" с ново-раздадените огневи инструменти за учение едва ли ще излизат често с тях навън... може би само по веднъж
272
5
 
12
 
! Отговори
Apple преди 2 години
Какъв отпор, има клипове как руски войници се разхождат в центъра на Киев все едно са си в Москва.