Поне 71 деца са убити в Украйна от началото на войната

Според украинските власти ранените деца са повече от сто
118
Поне 71 деца са убити в Украйна от началото на войната
Снимка: БГНЕС

Най-малко 71 деца са убити в Украйна от началото на руската офанзива там на 24 февруари, предаде Франс прес.

Агенцията се позовава на Людмила Денисова, представителката на украинския парламент, която отговаря за въпросите, свързани с нарушения на човешките права. Над 100 деца са били ранени от началото на руската инвазия, допълва тя в съобщение в "Телеграм".

Още по темата
Вчера при бомбардировка на болнично заведение в Мариупол, в което имаше майчин дом и педиатрия, загинаха трима души, сред които и момиченце, според кметството на града.

В Малин, в района на Житомир, петима души бяха убити, сред които и три малки деца, когато седем същи бяха разрушени при въздушни удари, каза Денисова. Миналата нощ две жени и две деца бяха убити, когато снаряд, порази тяхната къща в село Слободанске в района на Изюм в източната част на страната.

В Ирпин пък десетгодишно момиче беше сериозно ранено при обстрел и сега се бори за живота си в местна болница. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "89 само питам" е по-долния коментар (много трият ***)
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 90 Е няма какво да кажа, ти ги разбираш нещата за ваксините. Само един съвет да ти дам, изхождащ от антиваксърската логика(понеже усещам, че си от тази порода) - Не си заключвай колата, няма смисъл, виж колко хора са им откраднали колите, въпреки, че с били заключени!
81
2
 
3
 
! Отговори
според мен преди 2 години
Ако запада продължава да дразни Путин, има много голяма вероятност в следващите дни да загинат милиони деца, включително и вашите за много кратко време!!!
80
0
 
4
 
! Отговори
само питам преди 2 години
До Анонимен 86: Е какво за ваксините? Ти още ли не си разбрал за какво беше този зор? Ако не си, значи не мога да ти помогна! Прекалено ти е промит мозъка и няма шанс даже психиатър не може да ти помогне!!!
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питаш го какво означава русофил, седи и гледа тъпо.Вика, ми щото убиват деца. Питаш го за другите войни, седи и гледа
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 86 Какво означава *** за теб. Обясни. Нали сте велики. Ккаво ви прави такива? Сподели. После другите били фили. Кажете ве, какво точно ти дава правота да смяташ, че ти ДЖИНГИБИ, знаеш и разбираш повече
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги обстрелва? Ако бяхте благоразумни никой нямаше да загине.А колко руски деца ще останат без бащи?Или това не е важно.Братоубийци сте и фашисти.Това което сам си го направиш и най големия ти враг не може да ти го стори.Късно е вече,лабораторийте за химически оръжия ще убият много повече деца, не само в Украйнината ами и по целия свят.То се мисли преди да се случи а не когато вече е факт.
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Едни и същи глупости тиражират русофилите. Защо ли ми напомня на кампанията на антиваксърите?" Много си прав. Но не ги обвинявам. Те са си прости и толкова си могат Като всички сме били лъгани толкова през годините, единствения вариант за тях да живеят със себе си е да дават контра.
75
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, колко деца бяха убити в Донбас последните 8-10 години?
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79 запознат. "наши", "ваши" медии... На никои не вярвам. Това, което казваш ти за информация от твои познати съм по-склонен да го повярвам, но също мисля и че "хиляди убити деца" за 8 години е нещо силно преувеличено.
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 74 За прословутите жертви на Донбас Западът не си е мълчал. Проблемът е, че руската пропаганда преиначи всичко.Няма такова нещо като доклад на ООН със загинали 14хил. руснаци в Донбас.Има доклад в който се казва за 13 200 убити в конфликта за Донбас.Жертвите са ОБЩО И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ и са описани подробно и вкл. воиници и цивилни.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 така е . Интереса клати феса.До 76 Ще го потърся.
71
1
 
7
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До До 65 66 67: Не искаха да знаят, защото не беше политкоректно. Ето сега като гледаш нашите национални медии как представят случващото се в Украйна и как се показва само едната гледна точка и се скрива неудобната информация. Аз получавам информация директно от Донбас от мои познати и мисля, че тя е най коректна, защото тези хора наистина страдат и не от 15 дни, а от 8 години.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филите обвиняват неприемащите ги за Фоби. Но не искат да приемат вижданията на другите. Демек съдим според силния на деня и отмерваме според това което диктува силния. Иначе е едно и също, *** му измисляме различни имена. В 21 век ревящите за права и равенство са първите които ще ти ги отнемат ако не си съглсен с тях.
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне 71 деца са убити в Украйна от Путин.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "До 65 66 67" "представете доказателства" Преди малко някой беше пуснал линк към филм, който можеш да гледаш, за да се ориентираш за какво става въпрос. Потърси в ютуб A special film for Europe Poroshenko kills the people at the Donbass! with sign language. Има и други, но за сега това ще ти е достатъчно.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 72 да си някакъв -фил е да си кон с капаци! Същото като си силно религиозен и да вярваш на нещо без научно доказателство. Като да си фен на определен отбор и да "умираш" и "убиваш" за него и много други примери за еманация на глупостта и тотален игнор на разума.
66
2
 
4
 
! Отговори
до 71 преди 2 години
Защо, сега какво точно се чува от "целия свят" за биологичните лаборатории в Украйна? Западът не е целият свят и никога не е бил. А напоследък още по-малко. Другите народи и държавници може и да са подочували нещо за Донбас през последните 8 години и затова сега мълчат. Ето ти едно косвено доказателство. Знам, че няма смисъл, но все пак.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 70 "Еий, много ви се иска Западът да си трае, да не казва нищо, да няма санкции." Ами някак си свикнахме с това Западът да си трае за всички войни и затова сега някак неестествено стои цялото това пищене и жалеене по медиите.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69България налагала санкции на Русия....))))И какви санкции налагаме? Никакви! Петролът и газа продължават да си течкат към нас.