Поне 71 деца са убити в Украйна от началото на войната

Според украинските власти ранените деца са повече от сто
118
Поне 71 деца са убити в Украйна от началото на войната
Снимка: БГНЕС

Най-малко 71 деца са убити в Украйна от началото на руската офанзива там на 24 февруари, предаде Франс прес.

Агенцията се позовава на Людмила Денисова, представителката на украинския парламент, която отговаря за въпросите, свързани с нарушения на човешките права. Над 100 деца са били ранени от началото на руската инвазия, допълва тя в съобщение в "Телеграм".

Още по темата
Вчера при бомбардировка на болнично заведение в Мариупол, в което имаше майчин дом и педиатрия, загинаха трима души, сред които и момиченце, според кметството на града.

В Малин, в района на Житомир, петима души бяха убити, сред които и три малки деца, когато седем същи бяха разрушени при въздушни удари, каза Денисова. Миналата нощ две жени и две деца бяха убити, когато снаряд, порази тяхната къща в село Слободанске в района на Изюм в източната част на страната.

В Ирпин пък десетгодишно момиче беше сериозно ранено при обстрел и сега се бори за живота си в местна болница. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните дупедавци наричат другите ФОБИ, но за тях един живот е по-важен от друг. Ако харесваш Путин то ти си Убиец. Гръмко заглавие. Но ако не осъждаш Америка и други страни заради убийствата които са причинили, то ти си "умерен". А ве пълна олигофрения. ЛИЦЕМЕРИ. ПОВТАРЯМ, ЛИЦЕМЕРИ
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за "алеята на ангелите" ли има предвид мисирката, че ме мързи да чета тъпотии?
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мен ме мъчи един въпрос - защо по свободните медии не се коментират показанията на Виктория Нюланд за лабораториите на САЩ в Украйна? Това беше предадено на живо, няма вече как да се скрие, колкото и да се мълчи. Нали до скоро всички ревяхме от Ковида и брояхме починалите "с ковид" милиони хора? Те по-малко невинни ли бяха от цивилните украинци? Кой в Украйна позволи изграждането и използването на тези лаборатории? А, любезни хуманисти?
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е точно, никва операция не е. Чиста война си е.
39
4
 
13
 
! Отговори
Украинец преди 2 години
Фашистите на Зеленски , убиват нас и нашите деца .....запада обвинява Русия!
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42Господа и госпожи *** ,това е война и умират всякакви.))))Не беше ли,, Специална военна операция "срещу бандеровци и нацисти, а за мирното население нямало никаква опасност.
37
1
 
11
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Когато се съмнявате,проследете потока на парите.Кой въоражава Украйна?Синовете на кои лидери ,са на синекурни длъжности в Украинските компании?Чии са лабораторийте за биологични оръжия?Кой въоръжава населението,превръщайки го от цивилно във войници?Извадена от контекста на историческите събития,инвазията на Русия е безспорна.Въпросът е какво доведе до тази инвазия.
36
9
 
4
 
! Отговори
Покрепяш Путин преди 2 години
Подкрепяш убийствата на украински деца. Подкрепяш Русия, подкрепяш убийци и военнопрестъпници. От теб зависи дали ще станеш съучастник в престъпленията и убийствата!
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никъде не се споменава в статията ,нито в останалите пропагандни сайтове и телевизии на запада в България , че тези дечица са наркомани с бради и едната ръка водка ,а в другата Калашник?
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господа и госпожи *** ,това е война и умират всякакви.Това не е мисирката заплата и да напишеш статия ,това е война и най нормалното нещо във проклетата война е да има жертви.Не правете сензация от това,че се връща .
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-са ми смешни комплексарите, които се опитват да обяснят, че ако имаш грамтически греши, ТО видиш ли твойто мение не е "правилното". Тяхното мнение е по-меродаво и те повече разбират нещата от теб. После другите били ФОБИ. Келешчета, граматиката не ви прави хора. Когато изтъквате какво можете и имате ви прави СНОБИ. Същите бяха от "загрижените" през ПЛАНдемията
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показаха къде са държани руснаци в Домбаск .Подземия там са им вадели очите с лъжичка .От 2014г до войната вадене наочи,изнасилвания ,убийства .
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните медии ще разпространят ли снимката на убития украински войник, който предварително са завързали с верига за крака, за да не отстъпи и да не може да се предаде? Пленени украински войници свидетелстват, че завързването на верига е практика, прилагани към тези, за които подозират, че не искат да се бият. Това са военни престъпления, но западните медии са слепи за такива неща.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как нема да убият като се мобилизират 16 годишни и ги използват като щит ,алу еврогеьовете къде са правата на малолетните деца,защо никоя медия не говори за това ,и в България и от ЕС и САЩ
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая пропаганда е прицелена към консуматора на информация в западния свят и много трудно може да мине в страна като България, където връзките ни и с Русия и с Украйна са много тесни и сме достатъчно наясно какво се случва. Няма как да излъжеш българския читател с някаква снимка на манекенка от Киев, която е решила да си направи фотосесия с подходящ грим като пострадала от въздушен удар в болницата в Мириопол. Тук подобни акции имат обретен ефект - омразата към укрите расте.
28
10
 
5
 
! Отговори
Костя Предателя преди 2 години
Аз съм ОК Путин да убива деца, дали ще са украински или примерно български няма значение - Рассия, Рассия! НАТО вън! НАТО вън!
27
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Извинявам се, имах предвид цивилни.
26
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Сложих ти минус вместо плюс,грешка на пръста,извинения..
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бг русофили не вярват. Те ще започнат да ви обясняват как украинците сами са убили децата си. Безмозъчни плазмодии! Същата история като с ковида. Не били умрели от ковид, лекарите ги били убили.....
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, в Ирак изтрепахме много повече.