Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии

Недостиг на оръжия в борбата на украинските войски срещу Русия
23 мар 2022 11:34, Елка Василева
255
Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски изпитват недостиг на оръжия в борбата си срещу Русия, пише в. "Таймс". Британското издание обръща внимание на изявленията на украинските власти, че въоръжените сили на Украйна нямат достатъчно оръжия, с които да унищожават руски танкове и летателни апарати, и на призивите им Германия и Франция да изпълнят поетите ангажименти за изпращане на още оръжие.

Украинските сили демонстрират отбранителни възможности, които надхвърлят очакванията на Запада, и забавиха настъплението на руските сили, като им попречиха да превземат ключови градове в Украйна, отбелязва британското издание.

Още по темата
Руските сили, които се сблъскват със студа и търпят значителни загуби, преминават в отстъпление, а украинските войски си връщат контрола върху ключови територии, пише в заглавие на статия в. "Дейли телеграф".

Москва отбелязва неуспехи в различни райони, включително в предградието на Киев - Макаров, като това засилва опасенията, че докараният до отчаяние руски президент Владимир Путин може да прибегне до употребата на химически оръжия, изтъква британският всекидневник.

В. "Индипендънт" се фокусира върху новите разузнавателни данни на Пентагона, според които Русия е изгубила над десет процента от силите си в Украйна и че Украйна "има възможността и желанието" да предприеме контраофанзива, с която да си върне териториите, обхванати от конфликта с Русия.

В. "Гардиън" обръща специално внимание на тежката ситуация в Мариупол. Британското издание се позовава на думите на украинския президент Володимир Зеленски, според когото в обсадения град все още има сто хиляди души, които не са успели да го напуснат и живеят в "нечовешки условия".

Западът алармира за все по-брутални действия на Русия на фона на опитите на Украйна да си върне територии, пише в. "Вашингтон пост".

Руската обсада на стратегически пристанищен град Мариупол навлезе в нова кървава фаза, отбелязва американското издание. "Вашингтон пост" обръща внимание и на прогнозата на британското министерство на отбраната, че Русия вероятно ще прибегне до насилствени и принудителни мерки в опит да пречупи съпротивата на украинското население.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 131Ако става на въпрос за история, Крим е бил български, турски, английски, френски и руски.....та на кой принадлежи Крим за последно, питам русофилчето :)) В 21 век да разпалваме безмислени конфликти, само русофилчетата го могат това. Понеже били най-голямата държава, на която територията е непригодна за живеене, взеха да нападат на Юг :))
93
5
 
5
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Не ПИЯ. И НЕ РАЗБИРАМ ТИЯ, ДЕТО ПИЯТ. И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТОЧНО ПЪК ТОГАВА ХАРЕСВАТ НЯКОЯ ЖЕНА. РЕСНАК ЛИ СИ??? ИЛИ ДА.
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 133--ами да не лаят след като руснаците си го взеха обратно! що не го задържаха укрите.
91
10
 
7
 
! Отговори
Майна преди 2 години
КРИМ Е ТАТАРСКИ. А ПРЕДИ ТОВА - ЧАСТ ОТ КУБРАТОВА БЪЛГАРИЯ. НЕ Е РУСКИ. САМО Е ЗАВЛАДЯН ОТ РУСНАЦИ.
90
5
 
4
 
! Отговори
До 131 преди 2 години
АМИ ДА НЕ ГО Е ПОДАРЯВАЛ! НЯКОЙ ДА ГО Е ПРИНУЖДАВАЛ?!??
89
10
 
12
 
! Отговори
Евтина пропаганда преди 2 години
Вервайте си. Направо Русия ще се предава !? Много наивно от страна на "Западния печат " Ако мислите че не следим истинските новини от Украйна...Да. Ама. Не. Телеграма е пълен със кадри от предаващи се украински войници и опитващи се да избягат нацисти от Азов, преоблечени като..жени !? Само снощи руските части са освободили няколко населени места на южния фронт, където отбраната се разпада. Сто хилядна украинска армия почти вече е затворена в чувал в Донбас. А в Мариупол всичко е въпрос на дни !
88
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не харесваше украинците в СССР ,те затова са смесени щот другите народи не ги търпяха ,жените имат славата на ..... и мъжете все хитри измамници и тарикати.
87
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 120Виж ся мен, съгласен съм донякъде, обаче ако Русия не показваше агресия, тоест да си присвои Крим, да си присвои Донбас и Луганск, немаше да ги плюем рашките :)) За нас не се притеснявай, ние за разлика от Русия сме древна държава, също сме член на НАТО, дори и да искат, не могат да ни нападнат :)
86
10
 
6
 
! Отговори
аналитик преди 2 години
За русофилите у нас има много ефикасен лек-да ги заведат на която и да е бензиностанция и да им покажат цените.През зимата да ги отопляват с руска газ и да ги задължат най редовно да си плащат сметките.И така мирно,кротко и тихо ще им дойдат трезви мисли в главата.Без принуда,съвсем естествено!Аз вярвам,че търговията е дело честно.Днешните цени биха отрезвили и най отявлените русофили.Даже бих се обзаложил на това!
85
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще си свърши работата докрай,без да скимтите.
84
6
 
12
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Кое са си върнали нацистите,кое,напишете места който са си върнали?!
83
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вече не е сериозно да се лъже чак толкова... Всеки който следи военната ситуация е наясно какви глупости пишете! И като цяло каква колосална дезинформация се води относно войната там! Нещата нямат нищо, ама нищичко общо с това което се представя по нашите медии!
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За на сиирджиите най-забавно ще бъде да се избиват още 5 години едни други. Тук в България расисти бол, един ще генерализира колко са зле всички руснаци, друг ще каже, че Американците са виновни, трети ще каже, че Украинците виновни. На чуждо погребение софра си правим. Супер забавно гледам, че им е на всички иначе до сега поне един щеше да каже: "Дано скоро има мир", вместо това само омраза в една или друга посока. Българите по форумите сме изключително елементарни в своята ерудираност. ;}
81
10
 
3
 
! Отговори
татар преди 2 години
Крим трябва да автономна република ...
80
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци съм виждал предостатъчно в БГ, обаче русофили не съм виждал в Раша :)) Даже в друга медия, путенофил който живее в САЩ, взе да го защитава джуджа, обаче когато го питаха защо живее в САЩ, взе да върти очните ябълки, типично за русофилите :)))
79
3
 
5
 
! Отговори
До Али преди 2 години
То там номера е да има неотралитет и буферна зона, плюс Крим, от там нататък Украйна сама ще си се води
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за разпарчетосване на всички държави с над 20 млн. Население. Тогава ще има мир. И да се браковете всички тежки оръжия.
77
10
 
13
 
! Отговори
али преди 2 години
Все ми се струва, че Русия влезна в батака с двата крака.... Даже и Руснаците които живеят в Украйна "УЖ" за техните права се води войната бягат към страни от ЕС, а не в Русия. Това обезмисля всички коментари ( няма как толкова голяма територия да се управлява със сила)... лично мое мнение
76
9
 
15
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Войната е гадно нещо, но е най сигурния начин да те вземат на сериозно, справка историята. Тая война почна преди години и Украйна е само за пред хората, реално конфликта е между САЩ и Русия. И понеже всички се правят на неразбрали, да взема две идентични държави (географски,) - САЩ и Австралия, а сега кажете защо Австралия няма самолетоносач, Австралия даже е по близо до Китай и Япония..., самолетоносача е доктрина, изнасяш войната там където имаш интерес и казваш тя демокрацията победи
75
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се разпарчатосат. Дори и Киевския режим да спечели битките, кво? Ще почнат ли да плащат пенсии и социални добавки в ония източните региони след като 10 години Киев не е дал и стотинка за тия хора? Пък и как ще се търпят едни други, ще им върнат ли правото да се явяват на избори или ще ги държат като роби без право на глас? Русия и Украйна, не са важни, населението е, а то ще може ли да заживее заедно след 10 години гнет само над себе си и да се преструва, че не е станало нищо?