Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии

Недостиг на оръжия в борбата на украинските войски срещу Русия
23 мар 2022 11:34, Елка Василева
255
Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски изпитват недостиг на оръжия в борбата си срещу Русия, пише в. "Таймс". Британското издание обръща внимание на изявленията на украинските власти, че въоръжените сили на Украйна нямат достатъчно оръжия, с които да унищожават руски танкове и летателни апарати, и на призивите им Германия и Франция да изпълнят поетите ангажименти за изпращане на още оръжие.

Украинските сили демонстрират отбранителни възможности, които надхвърлят очакванията на Запада, и забавиха настъплението на руските сили, като им попречиха да превземат ключови градове в Украйна, отбелязва британското издание.

Още по темата
Руските сили, които се сблъскват със студа и търпят значителни загуби, преминават в отстъпление, а украинските войски си връщат контрола върху ключови територии, пише в заглавие на статия в. "Дейли телеграф".

Москва отбелязва неуспехи в различни райони, включително в предградието на Киев - Макаров, като това засилва опасенията, че докараният до отчаяние руски президент Владимир Путин може да прибегне до употребата на химически оръжия, изтъква британският всекидневник.

В. "Индипендънт" се фокусира върху новите разузнавателни данни на Пентагона, според които Русия е изгубила над десет процента от силите си в Украйна и че Украйна "има възможността и желанието" да предприеме контраофанзива, с която да си върне териториите, обхванати от конфликта с Русия.

В. "Гардиън" обръща специално внимание на тежката ситуация в Мариупол. Британското издание се позовава на думите на украинския президент Володимир Зеленски, според когото в обсадения град все още има сто хиляди души, които не са успели да го напуснат и живеят в "нечовешки условия".

Западът алармира за все по-брутални действия на Русия на фона на опитите на Украйна да си върне територии, пише в. "Вашингтон пост".

Руската обсада на стратегически пристанищен град Мариупол навлезе в нова кървава фаза, отбелязва американското издание. "Вашингтон пост" обръща внимание и на прогнозата на британското министерство на отбраната, че Русия вероятно ще прибегне до насилствени и принудителни мерки в опит да пречупи съпротивата на украинското население.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 149Хрушчов поне спря лудостта с Кубинската криза, естествено тук се премълча, че света беше на косъм от ядрена война, докато Путин се прави на "мужик", белким му се вържат от Запада :))
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
148--мачкане,мачкане и трепане.обратно резбовите подържащи укрите нацисти,са полезни само мъртви.
112
2
 
2
 
! Отговори
До 152 преди 2 години
Велика Русия? Точно толкова колкото Велика Германия!!! Точ в точ!
111
4
 
9
 
! Отговори
Геоплотиката на САЩ преди 2 години
Този "геополитик", който е писал "морално оправдана намеса" на САЩ, му препоръчвам да си преведе поста на английски и да го прати в посолството. Веднага ще му дадат виза, и ще го настанят в щата Тенеси, където денем ще бере кайсии с местните ***, вечер ще мие чинии докато му изгният ръкавите!
110
0
 
3
 
! Отговори
До 152 преди 2 години
Не бъди толкжва сигурен. Защото ИМА БОГ!
109
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредната ПРОПАГАНДА, нищо не са си върнали. Те и по принцип руснаците не бързат да влизат в Киев, сега ги въртят на бавен огън пък и да могат да се изнесат повече цивилни че после като ги запукат урките ще търсят в коя миша дупка да се наврат.
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отбранителните качества на украинците ще ги видим на доста по-късен етап, за сега е рано да ги хварим, войната няма да е кратка, както някой на запад си помислиха, а ще е дълга и изтощителна и няма оръжията да я решат а глада!
107
2
 
3
 
! Отговори
До 133 преди 2 години
Погрешно си я разбрал. Не те ненавижда " само защото именно тогава се решавам да й подаря нещо", а ПОНАЧАЛО НЕ ТЕ ХАРЕСВА. РАЗБЕРИ ГО И ПОВЕЧЕ НЕ Й ДОСАЖДАЙ! Любовта Не става нито насила, нито с подаръци. Въпрос на Обща Вибрация. Усеща се!
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
152 е за 142 -- нещо се разминаха коментарите.
105
10
 
9
 
! Отговори
Цинизъм преди 2 години
Няма по-голяма перверзия от руските троллики! Да сринеш един град със земята, за да твърдиш че си го "освободил"! Путин ще е проклет навеки!
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно Крим да кажем че той е закупен с пари от султана по времето на Екатерина втора велика.
103
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 144--ЗА ПОСЛЕДНО .КРИМ ПРИНАДЛЕЖИ НА РУСИЯ.ОТ 2014--ПОСЛЕДНО ОБНОВЯВАНЕ НА КАРТАТА.ОТ 2022 Г. СЛЕД НОВОТО ОБНОВЯВАНЕ НА КАРТАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ТЕРИТОРИЯТА УКРАЙНА. ВСИЧКО СТАВА ВЕЛИКА РУСИЯ.
102
3
 
3
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Само не разбрах кои територии са си върнали. Доколкото знам 1 квартал в Киев, където руската армия не се напъва да обкръжава града и няколко града в Миколаев,по посока Херсон, но там руснаците се изтеглиха заради лошото географско положение. В интерес на истината послените дни има застой, но според мен това е защото руснаците са заети с обкръжените градове и затова не са в офакзива.
101
0
 
6
 
! Отговори
приказка за русофили преди 2 години
Историята е показала, че нацито Путин не лъже.
100
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Режимите на Саддам Хюсеин, Кадафи и Милошевич бяха масови екзекуции на хора и брутално погазване на човешки права, изтезсния, масови гробове. Хуманитарни престъпления. Ако не бяха се намесили Щатите, щеше да бъде фатално. За мен намесата им там беше морално оправдана. Това бяха последните диктаторски режими в света. И бяха отстранени. В Украйна какво прави Путин? (само той си знае) Влиза с претенциите на "освободител", избива стотици мирни жители, сътворява катастрофа и затъва
99
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много ви е закъсняла статията Мариупол е вече руски, като вземат и в Одеса, може рашките и да седнат да преговарят вече като хората, до тогава ша се разтакават по различни предлози, пък мечтите за някакви референдуми на Zеления късяк ще са на бунището
98
4
 
3
 
! Отговори
До 138 преди 2 години
Бил, не бил... ама им е подарен от Хрушчов! Значи подаръците не са подаръци? Имал - дал! Сега пък си го иска обратно!?
97
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Светът ще победи Империята на злото.
96
8
 
14
 
! Отговори
Ингилизите преди 2 години
Няма по-отвратителен и двуличен народ от англичаните. Англичанин винаги мисли едно, говори второ, и върши трето. В историческо отношение те са най-големия враг на България. От сегашното им население психически здрави са 20-на процента, максимум!
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
135--ами правилно македонците ни викат татари тогава.що се пеним като яли ***.