Сателитни снимки "клатят" руската версия - трупове в Буча от три седмици

Украйна публикува списък на руските военни, които са били в града
516
Сателитни снимки "клатят" руската версия - трупове в Буча от три седмици
Снимка: БГНЕС

Мъртвите тела на цивилни граждани на град Буча лежат по улиците в продължение на седмици. Това показват сателитни снимки - в противоречие с твърденията на Русия, че убийствата са извършени след напускането на войските.

Сателитни снимки, публикувани от The New York Times, показват, че телата на мъртвите невинни цивилни лежат по улиците на града още от 11 март, което значи, че хората са избити преди повече от три седмици.

Кремъл беше обвинен в геноцид, но Русия отрече нейните войски да са убили цивилни и заяви, че сцените са "поредната измама".

Сателитните снимки, предоставени на вестника от Maxar Technologies, показват, че най-малко 11 от убитите в Буча са били на улицата от 11 март.

Че починалите не са загинали скоро, се вижда и от състоянието на труповете, пише вестникът. Повечето тела са в някаква степен на разложение въпреки студеното време в последните седмици.

Още по темата
Украйна публикува списък на руските военни в Буча

Украинското разузнаване публикува списък на руските военнослужещи, "които са извършили военни престъпления срещу народа на Украйна в Буча".

Списъкът, публикуван на сайта на Министерството на отбраната, включва имената, датите на раждане, номерата на паспортите и званията на около 2000 военнослужещи.

Съобщението е придружено с текст: "Запомнете! Всички военнопрестъпници ще бъдат изправени пред съда за престъпления, извършени срещу цивилното население на Украйна."

Имената на служителите са публикувани в навечерието на налагането на нови санкции срещу Русия заради клането в Буча. Според британската медия NBC е възможно ЕС да въведе персонални санкции срещу военнослужещите, окупирали Буча.

Междувременно стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще направи обръщение към делегатите на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, което ще се проведе днес, 5 април, по настояване на Великобритания.

Основна тема на разговори ще бъдат данните за масовите кланета, извършени от руската армия в Украйна.

„Този ​​уикенд в ужасяващи кадри и репортажи от Буча видяхме как невъоръжени украински цивилни са били застреляни с вързани ръце зад гърба. Повече от 800 тела са оставени на улицата или хвърлени в масови гробове. Жени бяха изнасилвани пред очите на децата им“, каза британският постоянен представител Барбара Удуърдт в специално видео.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: войната в УкрайнаБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
18
 
26
 
! Отговори
КИка преди 2 години
Това русофилът е ужасно болен мозък. Каквото и да види или чуе , просто не го бърка . Той си знае Росия та Русия . Тези 3,5 мил.украински бежанци от какво бягат , просто не обичат да гледат театър ли ???
11
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е нали руснаците са ги избили при напускането на града и о ужас 11 трупа в района на война, днес.бг излагате се лека им пръст на починалите ама 8г. всеки ден по толко си заминават в Донецк
10
28
 
30
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
След толкова много лъжи, вече никой не вярва на украинците и американците и тяхната военна пропаганда. Дори и най заклетите русофоби вече имат едно наум, че ги лъжат. Как да вярваш на хора, които ти слагат отрова в храната и после се хвалят, че са те отровили и то официалните украински власти?Между другото руските бойци от Мариупол твърдят, че 501-ви баталъон с украински морски пехотинци са се предали. Около 200 морски пехотинци.
9
21
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен 2 вие, нарочно с малка буква, не трябва да вярвате на никого освен на фашиста Путин, защото само тази гънка е развита в мозъците ви. Всяко поглеждане, вяра, на страни ще ви причини непреодолими страдания!
8
21
 
43
 
! Отговори
дърт преди 2 години
На САЩ и Украйна може да се вярва колкото на български политик по време на предизборна кампания.
7
19
 
22
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 2 години
Това е капиталистическа пропаганда - украинските актьори просто лежат там от 3 седмици. Рассия, Рассия!
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокошкарите искат да си довършат военните задачи и магарии и тогава да седнат на преговори за сваляне на санкциите и други прищевки!
5
29
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лошо русофилите да пробват най-накрая, да говорят и пишат истина.Ще им олекне, и така може, да се отърват от болеста,, руsofилизъм"която води до тежки психични отклонения.
4
27
 
40
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Когато *** свалиха пътническия самолет със съветска непобедима ракета, заявиха че не са те, а американците са разхвърляли труповете наоколо, за да ги компрометират. Онези джуджета май са джуджета и в мисленето.
3
31
 
44
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Как да повярваме на лъжите на Джуджак и ко., когато по време на избиването на мирни жители ТАМ е нямало други военни, освен руските мундари.
2
41
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без сателит е ясно че Русия лъже. Цялата им политика е основана на фейкове. Пълна мизерия.
1
40
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те може да са техни Бандеровци, азов и т. н. Ние трябва ли да вярваме на едни лъжи на Европа и САЩ. Те Украинците от кого бягат от Русия или САЩ, Европа и нацистите, техните нацисти.