Зеленски: Амбициите на Русия са насочени от Варшава до София

Той призова на Украйна да й бъде позволено да започне преговори за ЕС
15 юни 2022 17:52, Нели Христова
191
Зеленски: Амбициите на Русия са насочени от Варшава до София
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова Европейския съюз днес да позволи на страната му да започне преговори за присъединяване към блока, като предупреди, че териториалните амбиции на Русия се простират от София до Варшава, съобщава Ройтерс, цитирани от dariknews.bg.

В реч пред двете камари на чешкия парламент, чрез видеовръзка Зеленски също призова за повече санкции на ЕС срещу Русия заради нейната инвазия в Украйна на 24 февруари.

“Русия не се интересува само от нашите Мариупол, Северодонецк, Харков и Киев. Не, нейните амбиции са насочени към огромна територия от Варшава до София”, предупреди държавният глава, без да посочва доказателства за твърдението си, отбелязва британската агенция.

"Както в миналото, руската инвазия в Украйна е първата стъпка, от която руското ръководство трябва да отвори пътя към други страни, към завладяването на други народи", добави още той.

ЕС прие шест кръга на санкции срещу Русия, а Украйна се стреми към седми кръг, за да увеличи натиска върху Русия да прекрати войната.

Очаква се Европейската комисия да обяви решение по искането на Украйна за статут на кандидат тази седмица преди срещата на върха на ЕС следващата седмица. Получаването на статут на кандидат би било предварителна стъпка в дълъг процес на присъединяване, отбелязва Ройтерс.

„Да предоставим на Украйна статут на кандидат сега означава да докажем, че европейското обединение е реално и че европейските ценности наистина работят, а не просто са посочени в определени документи“, заяви Зеленски.

Той каза, че чешкият народ - след нацистката германска окупация по време на Втората световна война и десетилетия на съветско господство след войната - знае как свършва компромисът и до какво могат да доведат отстъпките на тиранията.

„Човекът, който иска да вземе всичко, никога няма да спре да вземе само част от това, което иска“, продължи украинският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
9
 
4
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До всички Робофили тукА-ПРЕДАТЕЛИ!
87
5
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
По всичко личи че Украйна ще загуби войната ! Нещо повече може би ще бъде присъеденена към Империята ! Ако Бг отново влезе в руската свера на влияние не ми се мисли какво ще стане със ***,атлантиците джендърите,разните НПО-та , атлантици и други !
86
2
 
13
 
! Отговори
Глупости всеки ден преди 1 година
Зеленски, ако мислиш за украинците, започвайте да преговаряйте за мир. Със шоу и празни приказки нищо няма да спечелите.
85
2
 
10
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Гледам го днеска клоуна,се жалваше,че руснаците били откраднали всички тролейбуси от Мариупол.Къщата му гори,той за пердетата се вайка.Тия тип издигна скодоумието, до нови висоти.
84
10
 
4
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До Русофил Болник, къде казах, че подкрепям Зеленски? Наистина сте бавноравиващи се вие русофилите. Бензадеждна история.
83
5
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако амбициите на Москва,стигат до София това означава,че с евроатлантичетата е свършено ! По всяка вероятност ще има нов НАРОДЕН съд !
82
4
 
3
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До Русофил Виж си драсканиците, говориш само за наркотици и кинти. Нямам какво да добавя.
81
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ!....скрий се дълбоко, фашистки плъх, чака те съд?
80
2
 
5
 
! Отговори
До Здравния Министър преди 1 година
Когато решите да правите секс с украинка, трябва да знаете, че огромна част от тях носят вируса на СПИН. Досега България прави проверки за КОВИД със смъртност 0.04%, но дали украиските "бежанци" носят ХИВ вируса на СПИН никой не се интересува.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава кокаина ...ти гледай Украйна ,тук ние сме много силни ,защото имаме ПП и коалиции първи те че ходят на фронта първа линия )
78
10
 
4
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Рсофилията е като исляма и будизма - привлича низшите.
77
1
 
5
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Амбициите на Зеленски са за полета от Мак от Афганистан до Атлантическият океан!
76
2
 
10
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Нямам обяснение как този комик си позволява да иска и ЕС Урсула му подарява от нашите пари! Украйна не е член нито на ЕС , нито на НАТО макар че НАТО и САЩ водят войната срещу Русия ,по точно вършат геноцид ,избиват мирното население на Донбас!
75
9
 
3
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До Русофил От къде знаеш колко пари имам, ратай? Вие русоробите само за пари мислите и все нямате. Не е странно, модела ви е сбъркан.
74
13
 
3
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Русофилите са биороботи и органични портали. Това да си русофил е като тест - дали човек е бедушен и паднал. Как може да ви излъжат за някакъв Бандера и вие да захапете. Чели ли сте поне биографията му, погледнахте ли другата страна? Как е нацист, при условие, че е лежал в нацистки концлагер? Сигурно е тъжно да се родиш (русо)роб, да те лъжат цял живот, като господарите ти разчитат на липсата на критично мислене, и на финала да си умреш като тъжен роб! Безмислен, русофилски "живот"!!
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай не ме плаши с Русия, да идват, ще ги посрещнем.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският народ никога не е опълномощавал Зеленски да говори от името на България.
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ПП оставиха държавата на самотек ,като увеличение продукти ,газ, горива и каквото си помислиш,вкара украински алкохолици ,което влоши още повече положението за това че бъдат наказани от народа при нови избори ,предатели оставка
70
1
 
1
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Само че в дневник не помествате реални новини от фронта като си мислите че няма къде да научим о други защо не пилета за унищожения щаб на Кадировци,разгрома на на10 километрова руска колона танкове вчера с десетки изтърбушени машини Ами руснаците били ударили склад с натовско оръжие те украйнците да балсами да държат скъпа техника насред къра без да я ползват,много вярвате на руската пропаганда
69
8
 
3
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До Русофил Каква емерика ве биоробот нещастен!? Не виждам САЩ да са ме нападнали!? Мразя родоотстъпници! Чуждопоклонник, бивш българин!