Москва: В Украйна воюват малко над 2000 чужди наемници

За месец били убити 335, сами напуснали 389
9 авг 2022 21:26, Елка Василева
75
Москва: В  Украйна воюват малко над 2000 чужди наемници
Снимка: архив, БГНЕС

В момента в Украйна воюват около две хиляди чуждестранни наемници. Това каза днес говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"За почти четири седмици - от 8 юли до 5 август, в резултат на настъплението на руските въоръжени сили и подразделенията на народните милиции на Донецката и Луганската народна република, броят на чуждестранните наемници в Украйна намаля от 2741 на 2192 души", каза говорителят.

По думите му,за изминалите две седмици в Украйна са пристигнали още 175 чуждестранни наемници, включително 81 бойци от Грузия.

"Броят на пристигащите в Украйна наемници не запълва загубите в техните редици. През посочения период (8 юли-5 август) достоверно е потвърдено унищожаването на 335 чуждестранни бойци. Още 389 бойци са напуснали територията на Украйна по собствено желание", каза Конашенков.

Според информацията на говорителя през посочения период са загинали най-много наемници от Полша. Техните загуби са достигнали 99 души. Убити са също 36 бойци от Канада, 33 от Румъния, както и 21 от САЩ.

Конашенков съобщи също, че руската армия е унищожила с високоточно оръжие подземен команден пункт на военновъздушните сили на Украйна във Виницка област, както и склад с боеприпаси за американските реактивни системи за залпов огън (РСЗО ) HIMARS и за гаубици М777 в района на селището Уман в Черкаска област.

Според Конашенков за изминалото денонощие руската противовъздушна отбрана е свалила един украински самолет Миг-29 и три дрона на украинската армия, а също така е прехванала седемнадесет ракети, изстреляни от реактивни системи за залпов огън ХАЙМАРС (HIMARS).
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде шизоик много се напъваш с русофибия, а иначе мълчиш като стане дума точно кой я бълва, хайде пикльо
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така са ги прихванали та 4ак антоновския мост е надуп4е заедно с тоя при нова каховка и гори авио база на 40 км от севастопол ))
21
2
 
4
 
! Отговори
Wc преди 1 година
СЕВЕРНО КУРЕЙСКИЯ МУ ПРЕДЛАГА 100000 АРМИЯ....ПОГЛЕДА НА РОСССИЯ ОСТАВА ЗАВИНАГИ АЗИАТСКИ...ЛЕКО ДРЬПНАТ САС ЖЬЛТ ОТТЕНЬК.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 ДА.. ще се бия както срещу всеки враг се тая какъв е ДРУГИ въпоси хибрид ?
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Pitanka "Руснаците подкрепят войната защото засега не са на фронта" Мда, възгласите на туристите в Крим докато гледаха гигантските експлозии, бяха красноречиви. Те си мислеха, че могат да ходят в чужда държава на плаж без сметка .... и са учудени. Скоро вече няма да са толкова учудени. Ще започнат да се сещат да не ходят на чужда територия все едно са си в къщи. Знаем, че цялата им история е един низ от такива действия, но ще им се наложи да се ограничат ....
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на изкелефер4ен старо скандинавски произнесено от угро фин... РОТЦИ или РОССЦИ общо взето от там идва ... зна4ение (гребци ) и по то4но гребна редица на кораб тип дракар ...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Веселин става въпрос Мирослав Блажев е.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Веселин става въпрос
15
2
 
3
 
! Отговори
Pitanka преди 1 година
В случая се пита: " А колко хиляди етнически чисти руснаци се бият на страната на Расия: ??? Тая битка е битка на наемници и насилствено вкарани във войната хора@ И за двете страни! КОЙ ИСКА ВОЙНА ДА ХОДИ ДА СЕ БИЕ! Руснаците подкрепят войната защото засега не са на фронта. Но и това време ще дойде и ще ги видим колко са войнствени!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 нещо си си объркал името. Казваш се Атила или Мирослав Блажев и си от Севлиево
13
10
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Западът си вкара автогол с подкрепата за Украйна. Такава нация и държава няма. Просто временно отделена територия от покрайнините на Русия (окрайна), която беше умишлено финансирана, за да се нацифицира.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия е искуствена държава тип югославия ... а самото название руснак е доста фалшиво и общо нещо като сарацини
11
12
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Що е то Руснак? В целият си живот съм търсил етимологическото значение на думата "русия" и единственният пряко значим етимологически отговор намерих в изразителната френска дума "RUSE",което ще рече "ЛУКАВСТВО","ХИТРОСТ".СИРЕЧ ХАЗАРИ,ЗАГРАБИЛИ ЕДНА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ЗАЕДНО С БЪЛГАРСКОТО Й НАСЕЛЕНИЕ И ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ БОГ НЕСУЩЕСТВУЮЩИЙ.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а руските хибридни ,,амб,,реа,жи специална операция
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Крим, в Крим какво става? Защо пушат на неразрешени места?
8
10
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
С всичкото си уважение към малкото чисти етнически руснаци,ще напомня,че дори и Путин е чуждестранен наемник в Руската армия.Но така то това с прекомерната горделивост,която се основава на заграбени Български История и Култура. Защото руснаците,в общият им сбор,са лицемери и лъжци,които нямат автономна руска кръв. Съжителството на повече от 54 нации и тяхното смесване ли е Русия? Да! Оказва се,че Русия е "нация",от смесени семейства,сред които фигурират всичките над 54 нации. Руски патриотизъм??
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка прави изпращане, моля заповядайте!
6
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
В качеството си на специална анална част усърддно проституира по форуми и социални мрежи...
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хихихи. Знае с точност до човек колко наемници има в украинската армия, но не давал броя на руските жертви от март месец. Можел да каже колко са напуснали, но не знае, че водача на хеликоптерния парад над Червения площад през миналата година, на 4ти август тази година напусна, и отиде на концерт на Кобзон. Може да фантазира на глас (американците вече му обясниха, че боеприпасите за Химарс не се държат на големи групи в "складове" по обясними причини), но мълчи като риба за ставащото в Крим.
4
7
 
12
 
! Отговори
BBC преди 1 година
" Британското разузнаване потвърди ,че в помощ на украинските войски участват над 20 000 доброволци , в това число и британски военни ." Руснаците стават вече банални с тая пропаганда.