Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут

Зеленски призова Запада да даде още противовъздушни системи на Украйна
Обновена: 9 окт 2022 08:20 | 9 окт 2022 06:46, Елка Василева
337
Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически важния източен украински град Бахмут, който Русия се опитва да превземе. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители казват, че напредъкът вероятно ще се забави, когато силите на Киев срещнат по-решителна съпротива, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се опитаха неколкократно да превземат Бахмут, който е разположен на основния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

"Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е много, много трудно сега, там се водят много тежки сражения", каза Зеленски.

Той повтори призива към западните съюзници да предоставят по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили продължават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги обвинява, че използват и ирански дронове камикадзе. Представител на град Запорожие каза, че руска ракета е поразила сграда късно вчера. Отделно представители казаха, че броят на жертвите от руския ракетен удар по града в четвъртък достигна 18 души.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно ли е че на 25 бригада е наредено като влязат в селото да избият всички жители. Значи така пълнят масовите гробове. Влизат в някакво село /пет села превзеха/ избиват хората и хоп масов гроб !!!!!
119
12
 
17
 
! Отговори
Ssss преди 1 година
До ....Мъртвите Кадафи и Садам Хюсеин ще ти кажат ,че татко Ким излезе прав. Трябва да имаш атомни бомби за да те приемат насериозно. Русия от време оно е трън в очите на англосаксите. Първата световна война се обърка на Октомрийска революция. При Втората ,кучето Хитлер взе ,че се нахвърли на самите тях. Горбито отвори портите на крепостта ,а Елцин ги пусна вътре да правят каквото си искат докато той се наливаше с водка. Ама откъде се пръкна този пусти Путин ,че да им развали хътъра
118
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква украинска армия , основната сила е НАТО от " доброволци" (най много са поляците ) всичкото оръжие е пак на НАТО ! А това си чисто война на НАТО с Русия ! испозването на укр-та армия (или това са не бандеровци или хора с западна Украина а рускоговорищи или от останалите нации , българи унгарци или малките по численост народи които са само за това да отвличат нападащите сили(натовци и бандеровци са след тях ) на украина и за това от тях умирът по хиляди на ден а може и по 2 хиляди
117
3
 
6
 
! Отговори
турист преди 1 година
Прекрасен почивен ден умните са на вън злобните олиги . френи пред компютъра.
116
15
 
14
 
! Отговори
redordead преди 1 година
самая магучая в мире - с ръждясали калашници, дронове от Иран и снаряди от С. Корея - тези ако НАТО ги хване в конвенционална война ще ги попилее за 2-4 месеца максимум!
115
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоунадата на наркомана продължава,миналата седмица"громеше"руснаците на порозия,тая седмица вие на умряло колко много го бъхтят,другата ще реве за пари и оръжие!
114
18
 
12
 
! Отговори
redordead преди 1 година
Хората родени преди 1980 година ще имат шансът да имат съзнателен спомен да видят как съветската коочина рухва 2 пъти за 40 години! Няма толкова жаалка "империя" - от 1917 година за малко над 100 години да доведеш "великата" си империя до три кончини! А най-лошото за бг путтинофилистиците е, че те реално не са русофили, 99% от тях не са прочели една руска книга, а са болшевики - просто се кефят на някаква измислена военна мощ, която виждаме как в момента е бита и клеецана, където я хванат!
113
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ислямска Русия нападна християнска Русия. Те това стана.
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния спомена Владимир Илич Улянов Ленин. Може него Владимир Ленин да е имала предвид славната пророчица.
111
11
 
21
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 1 година
Долните, подли, продажни ,вечно пияни и мързеливи укри трябва да бъдат изтребени до крак.Тази напаст просто плаче за трепане.ФАЩ и джендърския ЕС си хвърлят парите и оръжията на вятъра.Цяла Европа е пропищяла от навлеците от Оссрайна ,които носят само престъпност и зараза.Дано скоро Путин събере смелост и срине до основи бърлогата на фашагите.Дано!
110
4
 
19
 
! Отговори
До Слава на Царя преди 1 година
Грешна преценка правиш, ти и много други! Те не са толкова русофили, много от тях дори изобщо, колкото противници на американския световен ред! Който де факто си е империалистически, неоколониален и стремящ се с всякакви средства към глобално господство и пълен диктат над народите...
109
12
 
8
 
! Отговори
пълна блокада преди 1 година
Никаква подкрепа на фашисткия режим който изпраща насила/мобилизация народа си в чужда държава да лее смърт.
108
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само наблюдавайте САЩ и Запада как си оставят отворени вратички ако Русия успее да постигне целите си веднага ще се сдобрят с нея но цените няма да паднат защото не ги вдига Русия а те самите.
107
19
 
10
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 1 година
Дааа ... жалко е да русофил, а още по-жалко е да си путинофил, минаваш граници които човешко същество не би трябвало да преминава ... !!!
106
21
 
10
 
! Отговори
redordead преди 1 година
чудя се, русофилите, освен че са педофили (по пример от Путин), дали са и некрофили - след като още тачат мумията на Владимир Илич? Дали един българяшки продажен русофил като влезе в мавзолея започва да го сърби изотзадзе?
105
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления клоун :Добре де, признавам, в петте села които превземе освен артелиците имаше и един руснак с тояга който да ги пази от селските кучета. С него се затруднихме малко, но все пак победихме. Слава кокаине.
104
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мястото на САЩ ще спра военната помощ за Украйна защото не може да се подкрепя режим който избива народа си.
103
11
 
9
 
! Отговори
Слава на Царя преди 1 година
А защо социалистите така умело са прикривали, че братът на Христо Ботев, Кирил Ботев е участвал като командир на 3-ти конен полк в контрапреврата срещу русофилите 1886 година?
102
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления клоун : Проведохме контраофанзива и превземе 5 села 2 които имаше общо 15 руснаци, артелчици. Зеления клоун : Сега край Бахмут не са само артелчици и ни порят яко, много, много ни е тежко.
101
10
 
12
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Бългерианите си мислят, че ще им се размине, но американските планове за включване на бългериенски батальони във войната след разгрома на укрорежима вече са подписани. Нали сме "съюзници".