Руски ракетни удари оставиха без вода 80% от хората в Киев

Спрял е токът на 350 000 домакинства
31 окт 2022 13:45, Елка Василева
263
Руски ракетни удари оставиха без вода 80% от хората в Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Новите руските ракетни удари тази сутрин оставиха без вода 80 процента от жителите на Киев и спряха тока на 350 000 домакинства, написа кметът на града Виталий Кличко в Телеграм, цитиран от Франс прес.

"Поради щетите, нанесени на енергийно съоръжение близо до Киев, 80 процента от жителите на столицата остават без водоснабдяване", каза кметът. "350 000 домакинства в Киев са без електричество", допълни Кличко.

Десетки населени места в седем области на Украйна остават без ток след масираните руски удари тази сутрин, написа в Туитър украинският премиер Денис Шмигал.

"Украйна отново беше подложена на масирани руски удари. Техните цели не са военни обекти, а ключова гражданска инфраструктура", каза Шмигал и добави: "Ракети и дронове поразиха 10 области, нанесоха щети на 18 съоръжения, свързани основно с енергийната (система)".

Отломки от руска ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, са паднали днес в граничещо с Украйна молдовско село, съобщиха властите в Кишинев и допълниха, че са нанесени материални щети, но засега няма данни за жертви и ранени.

"Ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, е паднала в северната част на населеното място Наславча в Република Молдова, близо до границата с Украйна. Засега няма данни за жертви и ранени, но прозорците на няколко жилищни сгради са изпочупени", посочи в комюнике молдовското министерство на вътрешните работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Тия хора акъл нямат, какво искате от хорицата, за Вас мир, разбирателство и смирение няма ли, или има само бой и ....това което сте научили до сега в човешката история...!Такава жалка страна, а беше велика, но следващите 100 г. ще е така, така е решено!
220
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тук един такъв удар и останките ни няма да намерят
219
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом духaчите от центовите хранилки квичaт , значи Русия пере както трябва.
218
2
 
3
 
! Отговори
боби простак долен преди 1 година
"Русия я чака принудителна индустриална революция......" сифилистикаНаКраснаяСволоч още я чака "индустриалната революция" и повече от самовар втора употреба нищо друго не може да се сдела.
217
3
 
6
 
! Отговори
Анонимеен преди 1 година
Връщат им чиповете от пералните и хладилниците, които"окрадоха."
216
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали им свършиха ракетите бе що лъжете сега още преди три/четери месеца обявихте че ракетите са им свършили
215
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалист - Корабите са били по окупирани земи? ЗЕМИ? Ти си мноо прo стичък, а?
214
23
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Като са импотентни и не могат нищо на фронта, на Шойгу и Касапина им остава да меткат ракети по цивилни обекти! А корабите , по които е стреляно, са военни обекти в окупирани земи, и нямат нищо общо с гражданската инфраструктура! Но от едно страхливо Жуже, друго не може да очакваш!
213
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който руши мостове в морето, ще пие вода от празна дамаджана на сушата. Или по нашенски народа си го е казал - ,,Да бе мирно седяло, не би чудо видяло...,,
212
4
 
24
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Глей кво правят чиповете от перслни значи.....хахахаха
211
12
 
9
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Нима? Руснака нищо не може да направи! Само копи-пеист! Такива са им колите, самолетите и тн. Вече и водките не са техни. Само хайвер и материал за филми има...Революции правят вече n-броя последните 100тина години, все същата тиня са!
210
3
 
18
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
Хохлите го поемат все по-дълбоко
209
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по укропските канчета!
208
1
 
13
 
! Отговори
Фокус - мокус преди 1 година
?? И как така след като украинците били свалили 44 от 50 дрончета?
207
0
 
8
 
! Отговори
до 227 преди 1 година
забранено да пресича определен меридиан от акваторията на Челно море - верно, за това ли още руски военни кораби влязоха в Черно море, щото им е забранено
206
9
 
1
 
! Отговори
Пръъъц преди 1 година
Норвегия постави войската си в състояние на повишена бойна готовност. Прецедент не виждан от десетки години. :)))
205
6
 
19
 
! Отговори
До 229 преди 1 година
До Анонимен229 Русия става център на новият световен ред. Колко пъти да ви се казва на Вас русофобите. Знам, че всичко различно от Русия няма да съществува, Русия се разпада, Русия ще бъде унищожена не ви интересува, но ще трябва да се примирите със новата роля на Русия в тоя cвят, зщото злобата и омразата ви ще ви пречат да съществувате нормално и никога няма да разберете какво е радост и щастие!Гледайте сега пак да ми напишете,че радостта и щастието ви идват да гледате как укрите бият Русия.
204
4
 
8
 
! Отговори
До 229 преди 1 година
До Анонимен229 Русия става център на новият световен ред. Колко пъти да ви се казва на Вас русофобите. Знам, че всичко различно от Русия няма да съществува, Русия се разпада, Русия ще бъде унищожена не ви интересува, но ще трябва да се примирите със новата роля на Русия в тоя двят, зщото злобата и омразата ви ще ви пречат да съществувате нормално и никога няма да разберете какво е радост и щастие!Гледайте сега пак да ми напишете,че радостта и щастието ви идват да гледате как укрите бият Русия.
203
1
 
10
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Нал свършеа ракетите и отанското ПВО най ПВО
202
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хе хе хе Ти си в евроатлантическа държава, но си червен г..