Порошенко: България е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа

Той поздрави ГЕРБ и Бойко Борисов
4 ное 2022 09:12, Нели Христова
352
Порошенко: България е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа
Снимка: БГНЕС

България е част от войната, защото това, което прави Путин, е срещу Европа и НАТО. Оръжията за Украйна са най-прекият път към мира в Европа. Това заяви пред bTV петият президент на Украйна Петро Порошенко.

"Стискаме палци, уважаваме депутатите, искаме да поздравим ГЕРБ и Бойко Борисов и разчитаме на президента да подпише подкрепата", каза Порошенко за вчерашното решение на Народното събрание страната ни да даде военна помощ за Украйна.

Още по темата

По думите на Порошенко най-краткият път към мира в Европа е даване на помощ за Украйна, това е инвестиция и за вашата държава, каза още той.

"Бъдещето, включително и на България, сега се решава в Украйна. Това е решение в името на единството, благодарим на всички българи от цялото си сърце.", каза още той.

Според бившия президент България вече е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа и НАТО.

Не вярвайте на Путин, не се страхувайте от Путин, обърна се към депутатите още Порошенко.

Той каза, че Украйна се нуждае от противовъздушни системи, антидрон системи и бойна авиация.

"Повече от 8 часа в Киeв нямаме електричество, в голяма част от държавата нямаме вода, но няма да отстъпим крачка назад. Нуждаем се от генератори и трансформатори, за да възстановим енергийната ни система", каза Порошенко и призова за още санкции срещу Русия.

Украинците искаме мир най-много на света, завърши бившият президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
10
 
3
 
! Отговори
1аа преди 1 година
Какъв скъп газ и кой печели хора умират ако искате да се върнем както беше по тоталитарно време или както е в беларус окей
234
17
 
8
 
! Отговори
1аа преди 1 година
Ако искаш мир готви се за война това са го казали умните хора затова е важно да им се дадат оръжие да се защитат
233
5
 
21
 
! Отговори
Кой печели с войната преди 1 година
На кой пакет санкции срещу Русия сме вече? Изтървах им бройката. Европейците губят а САЩ печелят - продават съ скъпият втечнен газ.
232
5
 
17
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Русия била срещу Европа? Германската и не само германската икономика 40 години печелеше от евтините руски горива. Сега, Русия била против Европа. Така им изнася на укронацистите да приказват.
231
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле да даваш оръжие за да има мир?!По голяма простотия от това няма!
230
2
 
18
 
! Отговори
Излича преди 1 година
че в Украйна не Украйно воюва с Русия, а НАТО с Русия! Тези приказки това доказват!
229
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Путинофил може да е само слабобразован човек, смачкан от живота."-------------- Според опорката ви всеки който не е съгласен, е путинофил, неизвестно как. Освен това американофил може да е само катунджия с челна лоботомия.
228
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"И да, включително ако това означава да водим войни, не може да се делим от групата"---------------------Сиреч суверенитет йок? Някой забърква кашата, а друг мре? Либерално и безценностно? А и нали НАТО е "отбранителен" съюз? Аз за нападната страна член на НАТО не съм чул?
227
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действията на ППУТЛЕР СА НЕ САМО срещу Европа, но най_вече!!
226
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,да БГ Е ЧАСТ ОТ ВОЙНАТА, руски тролчета!!!
225
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потрошенко е виновен за потрушаването на Украйна.
224
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте трили мненията ни бе, гадове!
223
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потроошенко да обясни, защо не вкара Украйна в НАТО И СИВ СЛЕД МАЙДАНА? Защо прие 3мрд, евро от Ппутлер, опрощаване на дълга, с който Янукович беше заробил Украйна?? Сега кой ми ссра в ггащите?Хиляди украинци загинаха на Майдана!!!
222
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 години промиване на мозъци си върши чудесно работата в полза на Русия. Путинофил може да е само слабобразован човек, смачкан от живота.
221
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета коментари и за сетен път разбирам защо населението на България намалява. Защото нормалните хора не искат да живеят и отглеждат децата си в такава страна, с такива хора наоколо.
220
3
 
22
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
И този Прахоченко е някой все лян дурин обявил се за политик. Няма толкова балами, които да не са наясно, че краварите ви използват за пушечно месо. Толкова десетилетия Европа живя в МИР. Икономиките имаха взаимен интерес и.... извднуж един зад ник като тебе и едно с капано еврейче е бяхте ммата на всичко.
219
4
 
13
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
А ти си част от бандитската сбирщина Коломойски - Ахметов - Яценюк - Зеленски - Тимошенко! Всичките тези, плюс още знайни и незнайни олигарси, които съсипаха и окрадоха една наистина богата във всяко отношение държава, превръщайки обикновените украинци в бедняци. Бандеровци проклети! Русия скоро ще ви запали трътките.
218
5
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Тази концепция точно срещу Русия в голяма степен няма да проработи. На всяко действие има противодействие. На всички е добре известно , че Русия колкото повече я дразнят толкова повече озлобява и се настървява. Станалото - вече станало. Трябва по дипломатически пътища да се натискат и двете държави към преустановяване на военните действия, примирие и преговори - да се търсят държавници и дипломати , които могат да повлияят на държавните ръководства на Украйна и Русия....
217
7
 
18
 
! Отговори
НЕ преди 1 година
Не, господин олигарх. Войната си е ваша. И не, не сте невинните ангелчета, за които ви представя пропагандата. Не ви дължим нищо, и не ви искаме нито в ЕС, нито в НАТО.
216
2
 
2
 
! Отговори
Ganio преди 1 година
Ima ploshtad pred narodnoto sabranie, ako neshto ne vi haresva mishoci.