Украйна като полигон за изпитания на нови оръжия

Изпробват се модерни средства за промяна на хода на бойните действия
16 ное 2022 18:22, Елка Василева
113
Украйна като полигон за изпитания на нови оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Западните съюзници гледат на Украйна като на полигон за изпитания на оръжия, пише "Ню Йорк таймс".

Преди три месеца, докато украинските войски се опитваха да напредват на юг, военното командване в Киев тихомълком разположи на бойното поле ново, усъвършенствано оръжие, пише вестникът. Това не е ракетна установка, оръдие или някакъв друг вид тежко оръжие, доставено от западните съюзници.

Още по темата
Всъщност това е информационната система "Делта", която онлайн и в реално време предоставя на военни командири, цивилни ръководители и други посветени лица възможност да проследяват и споделят ключово важни подробности за руските сили.

Софтуерът, разработен в координация със страни от НАТО, не е бил изпробван в бойни условия, отбелязва нюйоркският вестник. Но когато украинците започват контраофанзивата си в Херсонската област, те са се възползвали от "Делта" и мощните оръжия, доставени от Запада, за да изтласкат руснаците от градове и села, дотогава под окупация от месеци. И голямата награда дойде в петък – изтеглянето на руските сили от град Херсон, посочва "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Според изданието освен "Делта" в Украйна се изпробват и други модерни средства за промяна на хода на бойните действия. Сред тях има плавателни съдове с дистанционно управление, оръжия за бой с дронове "Скай уайпърс" и подобрена версия на германска система за противовъздушна отбрана (ПВО), която още не е тествана от Бундесвера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен до Сега преди 1 година
Да много пари наляха сащ и ЕС и нищо Русия си ги блъска Украйна с ракети като маче у дирек. И най интересното е, че Киев разполага с IRIS-T SLM а ракетите си пристигат без проблем. Още по интересно е, че една от тези ПВО ракети беше намерена в Киевски парк незривена. А тази ПВО система трябваше да е железния купол за Европа. Днес цял ден нашите Евроатлантически писатели никакви ги нямаше сега леко живнаха.
28
14
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Украйна е нападната вероломно от вражеска държава и всяка една помощ за украинците под форма на оръжие, пък били те и нови, е добре дошла ... "новите оръжия" под формата на турски дронове "Байрактар" и американски гаубици развенчаха митовете за непобедимата путинова армия и я принудиха да отстъпва "стратегически" и единствената и възможност остана да тероризира цивилното население с ракетни удари отдалече по жилищни райони и граждански обекти... !!!
27
4
 
1
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Трябва да обяви война на Украйна, и последната ще е като България 1944!Обявяваме война на Германия, а руснаците на нас! И докато армията ни разбива германската при Драва, СССР ни окупира!
26
9
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Арсенал Казанлък и ВМЗ Сопот поздравяват майките на руски войници с песента на Пантерите БУМ БУМ:):):)
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25 на Кличко математиката от 16 ракети сваляме 16 но 2 обекта са поразени?!?! Същия е и арестович ли беше и той така смята
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука преписват западните статии с 1-2 дни закъснение.
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди малко гледах поредния фекалий Евроатлантик Бойко Ноев как настървено говори да се дават оръжие на Украйна. И как е добре, че сме в НАТО и все такива простотии. Не видяхте ли снощи колко безпомощна е тази организазия. Не можаха да прехванат една заблудена ракета. И 4 часа пълно мълчание от сащ, Полша не може да се свържи с Пентагона това го има документирано. Представете си за тези 4 часа какво може да направи Русия от Полша? Нааканите от НАТО не знаеха как да излядат от ситуацията.
22
5
 
9
 
! Отговори
Третиукраинскифронт преди 1 година
А също и начин за избиване на голям брой потомци на крепостните селяни от царска Русия, както и на много мародери и наемници от натовските страни.
21
6
 
8
 
! Отговори
До24 преди 1 година
Тъй,тъй,ама шутът хортува друго,85 попадения след което 10 милиона домакинства са без електричество,та стиковайте ги тия"новини"кой прав кой крив ти или Зеленски!
20
6
 
18
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
"....Вчера картинката е ясна- от 90 крилати ракети- 83 свалени...."А поразените обекти са 30. На украинската пропаганда нещо и куца аритметиката.
19
10
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Тези 90 изстреляни, от които 87 бяхя свалени ли? Ток нямаше около 6 часа и се оправи с ново кабелно трасе за 100 000 долара. А атаката беше за 100млн доларес.
18
17
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Горд съм като Българин с такива военнопромишлени заводи къде ги имаме като Арсенал Казанлък и ВМЗ Сопот:):):)Със снаряди произведени у нас в България бая руски майки разплакахме:):):)БЪЛГАРИЯ-ЕС-НАТО-САЩ!Шепа руски тролеибусчета плачат тук безпомощно под новините:):):)
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно,че изпробват нови оръжия,но по важното е ,че оценките ги пишат руснаците.
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо няма ли да кажете за старите руски ракети които вчера оставиха цяла Украйна без ток"обурудване"с Нови чипове от перални?
15
6
 
23
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Мислех, че от наще мълоумняци политиците няма по улави... Но укрите и поляците ме опровергаха... Тия са родени за роби и винаги са били роби... На кой от където ги докачи... Сега са краварски на наглосаксия... ===)))
14
16
 
8
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Абе нашите бомби и снаряди произведени от ВМЗ Сопот и Арсенал Казанлък може и да са по старички,но и стях ВСУ изтрепаха маса руски агресори:):):)
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен до 9 преди 1 година
Нали не говориш сериозно бе Оли няма нито една свалена руска ракета. Какво направи Украинското ПВО какво направи подпали 5 етажна сграда, удари Полша и уби 2 човека и едната ракета от прехвалените IRIS-T SLM беше намерена в Киевски парк. Всичко това го има в Телеграв каналите. Имаше и клип в който Украинец снима и брои ракетите Калибър преброи ги до 6 една жена се обади идват още и спряха клипа. За какви свалени ракети бълнуваш не мога да те разбера ?
12
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрай полигона какъвто се явява Украйна,същата тя е и жертвен агнец заради болните амбиции на запада да сложи Русия на колене,индивиди като безродника наркоман и кликата му жертваха хората в тая страна които са живели от векове заедно с руснаците в една месомелачка!
11
7
 
8
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Е то Путин така се подложи сам, че остана тарикатите да не си изпробват новите играчки на неговия г...
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
NATO изпробва нови оръжейни системи с любезното съдействие на втората армия в мире.