Съветникът на Зеленски нарече МОК "промоутъри на войната"

Комитетът обмисля как руски и беларуски спортисти да се явят на Олимпийските игри
30 яну 2023 22:49, Нели Христова
69
Съветникът на Зеленски нарече МОК "промоутъри на войната"
Снимка: БГНЕС

Съветникът на укранския президент Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, нарече Международния олимпийски комитет (МОК) "промоутър на войната", след като спортното звено обяви, че обмисля начини, по които да вкара състезатели от Русия и Беларус на Игрите в Париж догодина.

"МОК покрепя войната, убийствата и разрушението. МОК наблюдава с удоволствие как Русия унищожава Украйна и след това предлага на Русия платформа за промотиране на геноцид и окуражава техните бъдещи убийства. Очевидно, руските пари, които купуват олимпийско лицемерие, не миришат на украинска кръв. Нали така, г-н Бах?", написа Подоляк в Twitter, обръщайки се към президента на МОК Томас Бах.

Организацията бе разкритикувана от Украйна, след като каза миналата седмица, че обмисля "пътека" за евентуално участие на руснаци, включително като неутрални спортисти. Русия и съюзникът й Беларус са извън повечето олимпийски спортове откакто руските сили нахлуха в Украйна миналия февруари.

Спортният министър на Украйна Вадим Гутцайт предупреди, че страната може да бойкотира Лятната олимпиада в Париж, ако руски и беларуски спортисти бъдат допуснати до участие. Олимпийският съвет на Азия (ОКА) предложи в четвъртък възможността руски и беларуски атлети да участват в тазгодишното издание на Азиатските игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Дежурен Санитар преди 1 година
До Сата НАТО Имаме идеално тапицирана стая с гаранция, че в нея няма руски агресори. Пращаме транспорта след 10 мин.
28
26
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Просията е агресор, а защитаващите я са кръгли иддийоти. Не знам как си представяте, че ще протече животът ви, ако попаднете под руско робство. Въобще някой вас представя ли си какво е да си гражданин на загубила война държава? Отворете си очите - във война сме и единственият път е да ги бием. После ако искате раздайте имуществото си на руснаците и ги целувайте по Г3. Но ДОБРОВОЛНО. А не да ви вземат сичко насила.
27
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите са по-важни, иначе да имаше си цяла олимпиада както и първенство по-футбол точно заради това и си беше ок нападението в Крим дълги години, а който следи политиката помни и как наш Радев нон стоп ревеше да падат санкциите за Русия.
26
6
 
41
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Украйна иска да завземе земи, пълни или които бяха пълни с хора, наричащи себе си руснаци. Тоест, агресора от 2014 година е Украйна, която пожела да размаже не само рускоезичните, но и всякакви други малцинства-българско, унгарско и т.н. С българите се справиха, закривайки над 70 училища, тоест всичките и разцепвайки областите с масово българско население така, че да нямат мнозинство. С руснаците не можаха да се справят и сега реват, че не им давали земите на местното руско население!
25
3
 
34
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
до такава степен пропаганда и затваряне на очите на цял Свят стигнаха че няма накъде! тези марионетки кооито не спират да бълват отрова искат да владеят Земята и всичко по нея! няма значение живо неживо! радвам се на изказването на хърватския президент! дано повече хора надигнат чело и се събудят да видят с очите си накъде отива тази пропаганда!
24
3
 
25
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
КАК НАРИЧА СВЕТА УКРАИНСКАТА ХУНТА ???
23
3
 
24
 
! Отговори
Кокосово преди 1 година
МОК трябва да помисли как да изкара Украйна от спортния календар, защото такава държава скоро няма да има.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки иска да се хареса на господаря си
21
26
 
6
 
! Отговори
рускиня преди 1 година
Точно знам, че Путин един обикновен бандит с малка глава. Ако ти е човек, никога, ни при какви условия не го подкрепиш. МОК прави точно обратното. Има ли там хора?
20
3
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Тези и Зеления воюват за земята на Хънтър , който в Украйна купи от Зеления с размерите на Италия за Монсанто.
19
45
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия на азиатските игри. Идеално там където и е мястото
18
3
 
48
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
Тия започнаха да си позволяват прелалено много, и накрая ще ги подберат и американци и руснаци..
17
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накратко; ако не допуснеш Зеленски да държи политическа реч на финала на световното, на музикални конкурси, ако допускаш до Олимпиадата руски атлети, които така или иначе нямат нищо общо с политиката, ако празнуваш рожден ден, Нова година, ако правиш секс без преди това да си угодил на Украйна, значи си враг на Украйна. Всичко, което ти носи удоволствие трябва да е минало през благословията на Киев.
16
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пичове??? Над 50 милиона сте??? Ако искате нещо имате възможността да го направите. Но е по-готино някак да живеете на гърба на другите извън Укр.
15
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва се пак. Всеки който не прави каквото иска Украйна е против тях и за Русия според украинците. Да продължат в този дух. Повече хора ще се отвърнат от тях. И ако някой изобщо промотира войната - никой не го прави повече от Украйна. Всеки ден по няколко пъти и обикновено от Зеленски с фразите "Аз искам" и "Вие трябва да направите" или "да ни дадете".
14
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НалЕ? Който не ви уйдисва на простотиите направо е фен на войната и подкрепя Путин! Цял свят ще се върти около вас, ама друг път.
13
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мок са промоутъри на войната, а вие на кокаина. Корумпирани деграданти, хвърлящи народа си за пушечно месо
12
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски завалията съвсем ги провали хората около него, с кооката къде ги черпи. Явно е неква мешилка и тия изфирясват бързо, друго обяснение няма.
11
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако подредим по наглост народите, украинците ще са шампиони, че и на второ и трето място ще са, понеже ще избутат останалите.
10
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подоляк пердаши от белия прах повече и от Зелето и грам не знае кво се случва