Съветникът на Зеленски нарече МОК "промоутъри на войната"

Комитетът обмисля как руски и беларуски спортисти да се явят на Олимпийските игри
30 яну 2023 22:49, Нели Христова
69
Съветникът на Зеленски нарече МОК "промоутъри на войната"
Снимка: БГНЕС

Съветникът на укранския президент Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, нарече Международния олимпийски комитет (МОК) "промоутър на войната", след като спортното звено обяви, че обмисля начини, по които да вкара състезатели от Русия и Беларус на Игрите в Париж догодина.

"МОК покрепя войната, убийствата и разрушението. МОК наблюдава с удоволствие как Русия унищожава Украйна и след това предлага на Русия платформа за промотиране на геноцид и окуражава техните бъдещи убийства. Очевидно, руските пари, които купуват олимпийско лицемерие, не миришат на украинска кръв. Нали така, г-н Бах?", написа Подоляк в Twitter, обръщайки се към президента на МОК Томас Бах.

Организацията бе разкритикувана от Украйна, след като каза миналата седмица, че обмисля "пътека" за евентуално участие на руснаци, включително като неутрални спортисти. Русия и съюзникът й Беларус са извън повечето олимпийски спортове откакто руските сили нахлуха в Украйна миналия февруари.

Спортният министър на Украйна Вадим Гутцайт предупреди, че страната може да бойкотира Лятната олимпиада в Париж, ако руски и беларуски спортисти бъдат допуснати до участие. Олимпийският съвет на Азия (ОКА) предложи в четвъртък възможността руски и беларуски атлети да участват в тазгодишното издание на Азиатските игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости. Щатите като водеха войни срещу няколко държави никой не каза за МОК че са поощрители на войната след като оставиха американците да се състезават.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прилича на Висоцки малко
7
3
 
51
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Ако преди 2 години някой ми беше казал ,че шепа украински боклиции и престъпници ще диктуват на света какво да прави щях да го помисля за тотално откачен ,че даже и скача ,ако не му изпълниш желанията ...........това е нечовешка наглост бе ,туй не са хора за мен сори ...
6
4
 
47
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Злобни кученца , джафкащи от джоба на Бай Дън!
5
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа има амуниции за да води война за няма и седмица заради тези украински въшшльовци.
4
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези голям фактор станаха. Да сдават властта и на съд за геноцид срещу собствения им народ.
3
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има нов вид степенуване на прилагателните вече:нагъл,по-нагъл,най-нагъл и накрая върховната форма е "укронагъл".Подлият нещо друго иска ли от света?А от извънземните?
2
6
 
48
 
! Отговори
Ентелигенцията преди 1 година
Тази шушумига явно си мисли, че всичко около тях се върти само. Някои хора си лягат спокойно, без да мислят за тяхната изгубена борба.
1
7
 
45
 
! Отговори
Войко преди 1 година
Наглост до безкрай. Дано Путин ви изчисти до един, укропски изчадия!