Украйна и Русия си размениха военнопленници

44 украинци и 40 руснаци бяха освободени от плен
26 апр 2023 22:11, Красимир Ангелов
9
Украйна и Русия си размениха военнопленници
Снимка: БГНЕС

Украйна си върна 44 военнопленници, намирали се в руски плен, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение в "Телеграм" на Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

Според Ермак 42 от тях са били военнослужещи, а двама - цивилни. Някои от пленените са получили наранявания по време на изтезания, допълва началникът на канцеларията на украинския президент.

Руското министерство на отбраната съобщи в "Телеграм", че 40 руски военнослужещи са били върнати от плен в Украйна след преговори.

"На всички освободени се предоставя необходимата медицинска и психологическа помощ", се добавя в съобщението на руското ведомство, цитирано от БТА.

Двете страни редовно си разменят военнопленници след нахлуването на Русия в Украйна, което продължава вече петнадесети месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
0808 преди 1 година
... да бе, затова някои пленени украински войници отказват да подпишат декларация за размяна и се върнат при зеленото кокаиново джудже..
7
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
АКО НЕ СТЕ Я ВИЖДАЛИ БАБА ЯГА ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО
6
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
БАБА ЯГА КАТО ВИДЯЛА КАТЯ ДОБРЕВА И ИЗБЯГАЛА
5
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
КАТЯ ДОБРЕВА Е МНОГО ГАДНА
4
3
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗАЩО СЕ ОТКАЗАХТЕ ОТ СРАМНОТО НАТОВСКО ЗАГЛАВИЕ ОТ ПРЕДИ ТРИ ДНИ ,, УКРАЙНА СИ ВЪРНА 130 ПЛЕНЕНИ ВОЙНИЦИ " !!!! ЗЕЛЬО В МОСКВА ЛИ БЕШЕ ДА СИ ГИ ВЪРНЕ ????
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна е загубила 300 000 военнослужещи от нашата прокси война". Казва го в прав текст по Fox News кандидатът за президент на САЩ Едуард Кенеди-младши, племенник на убития президент Джон Кенеди, член на Демократическата партия, професор по право.
2
1
 
5
 
! Отговори
абе преди 1 година
абе, приятелска война, бият се, пленяват се и после се връщат у дома!....напомня ми един виц: белите влезли в гората и изгонили червените, после червените се върнали и изгонили белите, след това белите изгонили червените и накрая дошъл горския и ги изгонил всичките!
1
1
 
8
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
Лицемерие. Сега ще ги избият взаимно. Никакви воини. Единствената война, която заслужава е народа срещу правителствата в цял свят. Опълчение, че не искаме да ходим на война. Бунт срещу военните ***.