Русия съобщи за активни бойни действия в Запорожка област

Двете страни се обстрелвали с артилерия
9 юни 2023 18:08, Елка Василева
34
Русия съобщи за активни бойни действия в Запорожка област

Активни боеве се водят тази сутрин в Запорожка област в Южна Украйна, каза в "Телеграм" представителят на руските окупационни власти Владимир Рогов. "В настоящия момент са възобновени активните бойни действия в участъка между Орехово и Токмак", намиращ се на фронтовата линия между руските и украинските сили, написа той.

Още по темата
Това става в момент, когато Киев заявява готовност да предприеме голямо контранастъпление срещу руските сили, отбеляза Франс прес.

Рогов не даде подробности, но според Александър Сладков, кореспондент на руската обществена телевизия, който има канал в "Телеграм", следен от над 1 милион души, двете страни се обстрелват с артилерия, а силите на Киев са в настъпление. "Водят се продължителни и тежки боеве", написа той рано тази сутрин и допълни, че "фронтовата линия е стабилна". "Врагът полага неимоверни усилия. Напразно. Нашите удържат", каза още той.

В дневната си сводка, публикувана тази сутрин, украинската армия не съобщи за такива боеве.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 10 месеца
на фронта не е като в студиото на CNN а и мечката си е у дома и още не е станала стръвница
27
0
 
2
 
! Отговори
Слепок преди 10 месеца
До Димитър Ха, ха, ха, ха, ха, ха... Не знаех че има такива неграмотници... Ха, ха, ха, ха, ха...
26
1
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 10 месеца
Не ти ли се струва логично, че щом не са в Русия значи е нормално да не харесват управляващите, както е с българите в чужбина и много други страни също.И е нормално да говорят срещу тях. Питай мнозинството намиращо се в Русия и тогава давай мнение.
25
8
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 10 месеца
Абе рубляци, унищожили били 4 50 годишни Леопарда и какво? Само Сащ имат 2000 Айбранска на склад, р.е. в резерв и над 4000 изтребителя до 4-то поколение. Че те пращат стари и вече излизащи от употреба модели и пак Русия се дъни. А какво да кажем, ако изпратят топа? Само последните версии на Томахоук да им дадът и *** ще клекне.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските сили ликвидираха танкове "Леопард" и AMX-10 на ВСУ"Алигатори" и "Нощни ловци" поразяват настъпващата бронетехникаПоявиха се кадри от унищожаването на бронирана техника на НАТО по време на отразяването на настъплението на въоръжените сили на Украйна, включително танкове Leopard и френски колесни танкове AMX-10, съобщават световните издания.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Публикуваха видеото от унищожението на Leopard и разгрома на украинска атака срещу ТокмакВ Telegram най-накрая бе публикувано и оригиналното видео, от което първо бяха пуснати отделни кадри, в което предполагаемо се вижда спирането на украинска атака с бронирана техника на Запорожкото...
22
4
 
12
 
! Отговори
ЧВК НАТО vs RED ARMY преди 10 месеца
колко десетки атаки на едно място направиха урките и нищо? още ли разузнават с бой?
21
4
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 10 месеца
До zztop. Ами само пълен глу.пак може да си мисли, че при такава война няма да има жертви и загуби и от двете страни. Да, ясно е, че ще има и украински, особено в настъпление, но нищо не казваш за руските. Що ли?
20
18
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Руска армия няма вече бе пич. Има наемници. Армията свърши още миналата година. Вече е тор.
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само можете да гадаете къде ще спре руската армия както е било винаги
18
7
 
19
 
! Отговори
ZZ top преди 10 месеца
Направо съм възхитен от Руската авиация аз досега не съм виждал да е била толкова интензивна и ефикасна! За невярващите отворете някой Телеграм канал Леопарди, Брадлита онези френски танкове с колелата, Хъскита колекцията е богата за днешните жертви не знам. Но вчера на Севернодонецкое беше унищожена бронирана бригада наброяваща 2500 и 90 бронирани машини само на това направление. Медии не смеят нищо да напишат за контраофанзивата защото е пълен провал. Нашите Укрофенове да се стягат за Украйна
17
20
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 10 месеца
Слава на Украйна! Бахмут е обкръжен , а путинските терористи бягат през глава
16
4
 
11
 
! Отговори
CNN преди 10 месеца
Американският телевизионен канал CNN пише, позовавайки се на два анонимни източника в силовите структури на САЩ, че украинската армия търпи "значителни" загуби в тази офанзива, включително и в американските бронирани машини MRAP.
15
7
 
12
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 10 месеца
В дневната си сводка, публикувана тази сутрин, украинската армия не съобщи за такива боеве.......................Е как да съобщи , като разгрома им е пълен , за 48 часа украинците са загубили над 100 танка ,около 300 бронирани машини и хиляди и жива сила
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Странното е че има хора които си мислят че контранастъплението ще постигне нещо тия руснаци захапят ли пускане няма странно да живееш с приказки и пропаганда не е лесно накрая реалността ти зашлевява такъв шамар че не знаете къде се намирате
13
3
 
15
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Висш американски политик обяви ,че въоръжаването на Украйна са най-добре похарчените пари които САЩ някога е правил !И наистина е гениално - САЩ водят прокси война с Русия на територията на Украйна и в нея няма да умре нито един американски войник , така за политиците отвъд океана е лесно да лавират пред избирателите си , когато не техни синове запълват траповете в земята !ВПК пък получава многомилиардни поръчки да замени старата военна техника която бе изпратена за утилизране в Украйна.
12
8
 
13
 
! Отговори
да преди 10 месеца
отдавна знам от други сайтове - 40 военни машини и 4 танка леопард 2 са вече скрап! ...поредната ялова контраофанзива! СЛАВА НА РУСИЯ!
11
3
 
14
 
! Отговори
Mda преди 10 месеца
Украйна не го обявява официално като контранастъпление , защото при провал ще може да каже че всъщност изобщо не са започвали такова. САЩ искат вече резултати и "възвращаемост" на инвестицията , както се изразяват във Вашингтон , а Киев прекалено дълго време ги размотаваше.Идва времето на истината !
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЧНГ
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укрите още не са стигнали първата отбранителна линия, а вече са изгубили половината НАТО-вски арсенал....