Украинската армия търси 500 000 войници

Още толкова са на фронта
Обновена: 20 дек 2023 13:35 | 20 дек 2023 13:20, Петър Бойчев
227
Украинската армия търси 500 000 войници
Снимка БГНЕС

Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души, разкри президентът Володимир Зеленски, съобщи BBC. На пресконференция в Киев той сподели, че командирите му търсят „450 000-500 000 души“, като призна, че това е „чувствителен“ и скъп въпрос.

Президентът каза, че има нужда от повече подробности, преди да подкрепи хода, намеквайки, че 500 000 войници вече са на фронта. Неговите коментари идват след неуспехите с помощта от САЩ и ЕС. Републиканците в Конгреса на САЩ първо блокираха военен пакет от $60 милиарда за Украйна по-рано този месец .

Това беше последвано от блокиране от Унгария на сделката за финансова помощ на ЕС от 50 милиарда евро миналата седмица. Лидерите на ЕС обаче заявиха, че Украйна няма да остане без подкрепа. Украйна е изправена пред недостиг на боеприпаси, докато продължава да се бие с окупационните руски сили след пълномащабното нахлуване на Москва през февруари 2022 г.

Олена Зеленска, първата дама на Украйна, предупреди в интервю за BBC по-рано този месец, че украинците са в „смъртна опасност“ да бъдат оставени да умрат без допълнителна подкрепа от Запада.

Руският президент Владимир Путин каза тази седмица, че Москва ще продължи инвазията си, обещавайки, че всички негови цели ще бъдат постигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: Украйнавойници500 000
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Плевнелиев да започва да надува бойната гумена лодка, скоро ще ги призоват със Соломонката!
94
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Време е уркопитеците да се връщат,а не само да лаят в другите държави и да ни занимават с глупости
93
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На държавна издръжка в България ,избягали от войната ,страх ги е ,но са и много мързеливи украинските мъже,гледам ги по морето с скъпи джипове и коли,платили си си на границата да избягат ,зеления да дойде и си ги вземе ,герба ,ПП ,дб им подарихте много пари и оръжия и нищо не победиха Русия ,а де не говорим Америка и ЕС милиарди им подариха,и един гол мукар,победиха Путин на върба,мечтателите от ПП продължавайте да мечтайте )
92
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американците за нищо ги нямат тези украинци, ей! Харчат ги като рапър кинти за бакърени ланци!
91
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Волдемор Зеленски да мобилизира генералисимус Тагаренко! И без това си е тяхно протеже
90
0
 
24
 
! Отговори
Tой преди 5 месеца
Тези украйнски мъже , как търпят да ги ловтя и пращат, като канарчета за отсрел, това е лудост в 21 век в Европа в бели страни да се трепят и те не знаят за какво. Справедливото да се стреля само по призовкарите, никой няма право насилствено да се трепаш за родината, ако не си родолюбец. МИР и свобода за всички. Слава на всеки успял да избяга войник или предал се в плен такъв.
89
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е как бе нали имаха 300 хиляди обучена от НАТО после още 700 хиляди могилизаця,а преди контрата още 100 хиляди,а сега още 500 хиляди.Абе тая дума Украйна дето погълва всичко няма ли запушване
88
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тагаренко да отива доброволец .
87
0
 
25
 
! Отговори
хе хе хе преди 5 месеца
Хайде, родните атланти да се стягат. Идва вашето време, орли! Скоро ще сте герои Окраини! Сега да не почнете да триете знаменцата от профилите си, ей:)))
86
1
 
31
 
! Отговори
Блъско преди 5 месеца
Тагаренко да ги поведе ,стига е лиза за.д.ници само
85
1
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Казака Тагаренко е за 1000 войника. Пратете него и още 499 като него от ПП.
84
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да напълним БТР-ите със свежа мръвка от украински дезертьори и български гейове и да заминават директно на фронта!
83
1
 
27
 
! Отговори
никой преди 5 месеца
всички украинки в българия да заминават на фронта , в момента мобилизират жени, щото мъжете свършиха! да заминават!
82
3
 
1
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 5 месеца
Ами нека купуват от Дундьо. Нека и те малко парици да направят, па да си развият военната промишленост, па да изчистят проблемите от сегашните снаряди, па да се намали фирата. И така, всичко се развива.
81
2
 
49
 
! Отговори
Добро, добро :))) преди 5 месеца
"Всеки закичил се украинското знаме, хващат го, мешка, каска, противогаз и билета за Домбас."... Ха ха ха ха ха
80
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българските укроатлантици да се записват доброволци. Да ги преброим колко са. Укроатлантикът Тагаренко обещава победа и медали.
79
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хайде сега младите Украинци от България да ги товарят на БТРите и така да им ги пращат на собствен ход и то не празни. По 10 човека в БТР ей ти ги 1000 бойци подкрепление.
78
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще има голяма народна ротация - вие чалгарите ще отидете всички в Украйна, а пък украинците ще дойдат всички в Чалгария.
77
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето сега е момента Украинската организация в България да отвори мобилизационни центрове в България. Всеки закичил се украинското знаме, хващат го, мешка, каска, противогаз и билета за Домбас. Това ще е един вид център за събиране на помощи за Украйна.
76
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"И поменте - Русия се очкава да приключи със снарядите и оръжията през месец май ... 2022-а." - Aми факт е, че купуваха от Дyндьо от Северна Корея. И сега руските войници се оплакват, защото много фира давали тия корейските.