Украинската армия търси 500 000 войници

Още толкова са на фронта
Обновена: 20 дек 2023 13:35 | 20 дек 2023 13:20, Петър Бойчев
227
Украинската армия търси 500 000 войници
Снимка БГНЕС

Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души, разкри президентът Володимир Зеленски, съобщи BBC. На пресконференция в Киев той сподели, че командирите му търсят „450 000-500 000 души“, като призна, че това е „чувствителен“ и скъп въпрос.

Президентът каза, че има нужда от повече подробности, преди да подкрепи хода, намеквайки, че 500 000 войници вече са на фронта. Неговите коментари идват след неуспехите с помощта от САЩ и ЕС. Републиканците в Конгреса на САЩ първо блокираха военен пакет от $60 милиарда за Украйна по-рано този месец .

Това беше последвано от блокиране от Унгария на сделката за финансова помощ на ЕС от 50 милиарда евро миналата седмица. Лидерите на ЕС обаче заявиха, че Украйна няма да остане без подкрепа. Украйна е изправена пред недостиг на боеприпаси, докато продължава да се бие с окупационните руски сили след пълномащабното нахлуване на Москва през февруари 2022 г.

Олена Зеленска, първата дама на Украйна, предупреди в интервю за BBC по-рано този месец, че украинците са в „смъртна опасност“ да бъдат оставени да умрат без допълнителна подкрепа от Запада.

Руският президент Владимир Путин каза тази седмица, че Москва ще продължи инвазията си, обещавайки, че всички негови цели ще бъдат постигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: Украйнавойници500 000
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да ги търси в България (Варна) пълно е със млади и прави урки по-завеенията и центъра!
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 4 месеца
И Докога така да умират хора
13
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По този начин Зеленски директно признава, че загубите на Украйна до момента са около 500 хиляди души...
12
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха ха хааа ....След срещата НАТО Просия руснаците ще воюват с камъни и дървье. Егати баламурниците ....
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отивайте в Украйна да не дойде Русия тук!
10
4
 
32
 
! Отговори
Дановски преди 4 месеца
Ситуацията по линията на съприкосновението е катастрофална за ВСУ. Украинската армия е на границата на колапса и след като той настъпи, фронтовата линия ще се премести далеко на запад. Украйна започна изграждането на отбранителни съоръжения от Донбас до полската граница, a "Вашингтон поуст" уверено пише, че след поражението на бендеро-нацисткия киевски режим, отан ще бъде въвлечен в конфликта.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 3..... Най добрите герои са мъртвите герои...
8
7
 
41
 
! Отговори
Дановски преди 4 месеца
СВО не само ликвидира военната техника и военните запаси на Украйна, но и на нейните съюзници. Еесовските и американските военни складове са празни, производството е слабо и не успява. Задачите на Президента Путин за демилитаризация и денацификация се изпълняват в пълен обем не само по отношение на Украйна, но и на нейните съюзници.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ами то затуй военното обучение за държавни чиновници в бг наскоро стана задължително, и без туй тук нищо не правят, поне малко да ги дадат на руснаците да има с ко да си играят
6
7
 
45
 
! Отговори
Дановски преди 4 месеца
СВО е на път да ликвидира ВСУ. По цялата територия на Украйна украинските военкомати се занимават с похищаване на цивилни граждани. Улиците на укро-градовете са пълни с яки мъжаги във военни униформи, който са дали клетва да защитават украинския народ, десетки години са живяли на гърба на работниците и селяните, а сега обхождат градските улици, заведения, салони, магазини, залавят и похищават цивилните и ги изпращат на фронтовата линия в качеството им на пушечно месо.
5
4
 
37
 
! Отговори
панчо преди 4 месеца
що така, нали печелят ?
4
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми да не ги търси, направо да идва в България и да ги взема, мисля че ще събере таман там някъде 450-500 хиляди. Ивайло Мирчев, Кирил Петков и г-н Пеевски отдавна чакат да се включат, не просто да обещават да изпратят по 1 заплата!
3
37
 
4
 
! Отговори
Слава Україні! преди 4 месеца
Героем слава!
2
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще ги намери по черноморието...
1
45
 
6
 
! Отговори
Разбирам ги. преди 4 месеца
Бранят домовете и семействата си от руската агресия.