Украинската армия търси 500 000 войници

Още толкова са на фронта
Обновена: 20 дек 2023 13:35 | 20 дек 2023 13:20, Петър Бойчев
227
Украинската армия търси 500 000 войници
Снимка БГНЕС

Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души, разкри президентът Володимир Зеленски, съобщи BBC. На пресконференция в Киев той сподели, че командирите му търсят „450 000-500 000 души“, като призна, че това е „чувствителен“ и скъп въпрос.

Президентът каза, че има нужда от повече подробности, преди да подкрепи хода, намеквайки, че 500 000 войници вече са на фронта. Неговите коментари идват след неуспехите с помощта от САЩ и ЕС. Републиканците в Конгреса на САЩ първо блокираха военен пакет от $60 милиарда за Украйна по-рано този месец .

Това беше последвано от блокиране от Унгария на сделката за финансова помощ на ЕС от 50 милиарда евро миналата седмица. Лидерите на ЕС обаче заявиха, че Украйна няма да остане без подкрепа. Украйна е изправена пред недостиг на боеприпаси, докато продължава да се бие с окупационните руски сили след пълномащабното нахлуване на Москва през февруари 2022 г.

Олена Зеленска, първата дама на Украйна, предупреди в интервю за BBC по-рано този месец, че украинците са в „смъртна опасност“ да бъдат оставени да умрат без допълнителна подкрепа от Запада.

Руският президент Владимир Путин каза тази седмица, че Москва ще продължи инвазията си, обещавайки, че всички негови цели ще бъдат постигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: украйнавойници500 000
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
40
 
1
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 5 месеца
Всички трябва да проумеят, че падне ли Украйна - пада цяла Европа! Русия няма да спре само с Украйна те искат да превземат цяла Европа. Медведев го каза това. Че Украйна е само трамплин по пътя на Русия към нахлуване в Европа!
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"И Докога така да умират хора" - За Сектора Газа ли питаш? В Сектора Газа Израел уби близо 20 000 цивилни палестинци, почти половината от които деца, уби десетки журналисти, уби френски дипломат.
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оз полковник Дълас Магрегър посочи подобна цифра загинали и осакатени в анализите си, излъчвани в тубата. Скот Ритър говореше за около 300 000 преди месеци. Има и източници на информация извън мейнстрийм медиите, които предоставят достоверна информация и правят адекватни анализи. Има и журналисти от бившите опозиционни медии, избягали от Райха, които също предоставят цензурирана в Украйна информация. Райхът постепенно губи информационната война, истинската отдавна я загуби.
32
1
 
8
 
! Отговори
селянин преди 5 месеца
и ще ги намери от натовските дръжави полша и балтийските страни имат готови формирования въпроса е какво мисли Путин по въпроса щот работата става дебела
31
2
 
25
 
! Отговори
Нострадамус преди 5 месеца
Да живее Русия и Путин. Тя ще освободи Европа от шиб_аната мръ_сна лгпт сг_ан.
30
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичкото българско гей на фронта с маршова стъпка след Тагаренко!
29
1
 
26
 
! Отговори
До Дановски преди 5 месеца
Ще бъдат въвлечени поляците, ако не запазят разсъдак. Лавров преди време когато предлагаха да изпратят миротоврчески войски в западна украйна им каза "не си играйте с огъня момчета". Не малко поляци са загинали в украйна и до сега.
28
2
 
24
 
! Отговори
До Илко преди 5 месеца
от тия дето изреди, освен поляците (които са нагли колко укрите и ще бъдат изтрити като укрите) другите ще посрещнат ПАК с хляб и сол армията. говорим за народа де. политиците са друга бира... :)
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това резултат от успешната офанзива през 2023 г. ли е?
26
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Всеки който имаше малко акъл в гловата се изнесе от Украйна още в началото на войната... сега да ги търсят
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Беше ясно какво ще стане. Като и СССР, после Русия, винаги са били врагове с Нато. За разлика от Полша обаче, Украйна е с 160 етноса, руснаците са около 20%, а рускоговорящите са 95%. В Крим също 95% руснаци. Няма как зорлем да вкараш 8 млн човека в алианс, който иска да избие собствения им народ, защото те бяха наясно, че при война, ще трябва да убиват майките и бащите си от другата страна на границата. Реално, тази гражданска война започна през 2013г., другото са поредица от следствия..
24
1
 
42
 
! Отговори
Зеленый попугай преди 5 месеца
Зеленски да се самомобилизира и да заминава за фронта! Да вземе със себе си и Тагарчук от тук!
23
2
 
21
 
! Отговори
Илко преди 5 месеца
Имаш ги зелени вожде.Налични в Чехия,Унгария, Полша,,Словения,Словакия,България.. и Западна Европа са готови за мелене!
22
0
 
29
 
! Отговори
мнение преди 5 месеца
И Хитлер преди да се гръмне беше обявил тотална мобилизация.....
21
1
 
39
 
! Отговори
ИНТЕНДАНТСТВО преди 5 месеца
Ама в България има много смели ***, които с радост ще постъпят в редиците на украинската армия: Асен Генов, Иво Инджев, Соломон Паси, Делян Пеевски, Росен Плевнелиев, Йордан Цонев, Николай Денков, Стефан Попов - Чефо, Виктор Николаев и още много други смелчаци!
20
1
 
15
 
! Отговори
бай Гошо преди 5 месеца
да де, ама има да ги търсят доста теа 500 хилки...:)
19
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна загуби войната. Путин има цяла зима да се окопае в терена източно от Днепър. Освен 20млн армия или ядрено оръжие нищо не може да извади рашките от тези земи. Време е да се преговаря за мир и да се приключи тая сага.
18
2
 
37
 
! Отговори
Ххс преди 5 месеца
Че нали имат само 20 25 хил загуби, защо търсят половин милион души тогава, ей урки майка ви ще е.ба
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да събират тези с джиповете, дето се мотаят из Европа.
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Търси ама няма избегаха на запад :)))