Русия настъпва, Европа и САЩ пасуват, а Зеленски се бори с главнокомандващия си

Според западни служители ситуацията на фронта става все по-ужасна
Обновена: 31 яну 2024 15:50 | 31 яну 2024 15:20, Петър Бойчев
526
Русия настъпва, Европа и САЩ пасуват, а Зеленски се бори с главнокомандващия си
Снимка БГНЕС

Украйна е изправена пред недостиг на артилерийски снаряди и противовъздушни ракети, за да защити градовете си от руски атаки, а жизненоважната помощ от Европа и Съединените щати е затънала в процеса на одобрение. Докато Киев преминава в отбрана, президентът Володимир Зеленски се бори със своя главнокомандващ за военната стратегия, прави анализ на ситуацията Bloomberg.

Според хора, информирани за проблемите, Зеленски се опитва и не успява да отстрани генерал Валери Залужни. Той търси по-смел подход към конфликта след неуспешната контраофанзива миналата година и изглежда противоречи на по-консервативния възглед на своя генерал.

Публично представителите на Украйна заявяват, че ще продължат да се бият с руските сили, дори ако техните съюзници не ги подкрепят. Но според западни служители ситуацията на фронта става все по-ужасна: войските на Киев изпитват затруднения да удържат силите на Москва.

Последните вълни от руски ракетни удари удариха цели в Киев и други градове, тъй като украинските системи за противовъздушна отбрана, които разчитат до голяма степен на скъпи прехващачи, предоставени от съюзниците, не успяха да унищожат толкова много входящи снаряди, казва европейски дипломат.

Напоследък боевете се превърнаха в окопна война с използването на дронове, оставяйки малък шанс на всяка страна да изненада другата. Но за да поддържа "активна отбрана“, както сега се нарича подходът, Украйна се нуждае от постоянни доставки на артилерийски снаряди и други боеприпаси, които нейните съюзници засега се затрудняват да осигурят.

Дипломатите казват, че европейските съюзници няма да достигнат 1 милион снаряда, които обещаха да доставят до 1 март, и ще осигурят на Киев само около 600 000 до тази дата на фона на постоянните забавяния на производството и опасенията за намаляващите запаси. Междувременно, ако украинските войски нямат снарядите, за да поддържат натиска, Русия ще може да продължи да обстрелва с артилерия, докато нейната пехота атакува украинските позиции, в който момент нещата може да вземат неприятен обрат за Киев.

Вижте целият подробен анализ тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
10
 
50
 
! Отговори
Майка Русия преди 4 месеца
Ще се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгряло. Ядреното слънце! Секунди по-късно ще ни помете вълната. Ударната вълна! В последния си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката. МАЙКА РУСИЯ!
441
1
 
20
 
! Отговори
Или на по прост език преди 4 месеца
Господин 123, все едно да кажеш абе аз с комшията се карам всеки ден, но много се радвам че си купи автомат, даже го подкрепям:)
440
3
 
27
 
! Отговори
До 123 преди 4 месеца
Господине отговорът е много ***. Никой не иска ядрено оръжие в задният си двор, подкрепено с добре подготвена армия, и копчето да бъде под пръста на хора, които обявено от двете страни са врагове(визирам нато(саш) и русия). Според вас ако чисто теоретично кажем, че Мексико влезе във военен съюз с Русия и ако добавим,че Мексико е на нож с америка, какво според вас ще се случи между двете държави(Саш и Мексико). Визирам Саш и нато като едно не случайно(член5) който ползва многократно само сащ
439
1
 
17
 
! Отговори
Като продължение... преди 4 месеца
....на коментарите ми 444 и 445. Не Ирак не е по-силна от сашт, но самостоятелното нападение щеше да доведе до много жертви, които трудно щяха да обеснят на своите граждани. Да не говорим, че цялата "специална операция" се извърши благодарение на това, че членовете на нннато, дават разрешение за кацане и излитане от техни летища, без това щеше да бъде много много по-трудно. Та да се върнем на въпроса, кой хвърли своят приятел/партньор на вълците? Със сигурност никой не е очаквал друг резултат..
438
4
 
18
 
! Отговори
КНДР с вързани преди 4 месеца
ръце ще бие НАТОто.Факт. Силната икономика означава силна армия.
437
3
 
43
 
! Отговори
СЪДЪТ НА ООН преди 4 месеца
Никъде на прочетох из нашите меди че съдът на ООН в Хага е отхвърлил искането на САЩ и ЕС за конфискация на запорираните Руски активи възлизащи на 300 млрд $. Водещия мотив е че суверенни активи на която и да е държава няма да как да бъдат изземвани в чужда полза защото това ще наручи доверието в банковата система.
436
35
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 месеца
До Просто човек. Господине НАТО отказа да приеме Украйна през 2008ма и оттогава поне до преди войната нямаше покана от НАТО за Украйна и Грузия . Но не това е важното. Защо суверенна държава трябва да се съобразява с Русия в кои съюза да членува?
435
5
 
45
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 4 месеца
Всъщност положението на Зелката не е чак толкова зле. Замислената му физиономия подсказва че мисли върху един гениален план. Путин е много по милостив от запада. Не нападна Украйна 2014г когато трябваше и реши да наблегне на Минските споразумения.САЩ предадоха Украйна спирайки им парите. Най добрия ход на Зелю е да покаже един среден пръст на западналия запад ,да отиде в Кремъл и клекне на Путин. Това ще е уникално отмъщение за тези които вкараха Украйна във войната и после я изоставиха!
434
9
 
1
 
! Отговори
.... а другите..... преди 4 месеца
..... другите си ги бомбардират сами.
433
3
 
23
 
! Отговори
Просто човек преди 4 месеца
До 123 коментар номер 430. Господине вие не смятате ли, че т.н. на.tо не трябваше да излезе с отговорно изявление, че за момента няма да приеме Украйна понеже няма как да стане ако тя влезе във война. Войната за мен лично започна точно заради тяхното желание да бъдат част от отан. Не се залъгвай че нато е организация за защита на членовете, по-скоро е съвкупност от пистолети а не от бронежилетки. Или иначе казано нато е разработка за колективно нападение на на по силни противници. Иракеедин пр.
432
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна няма да падне. Тя е червейчето за бълъци на 3та световна война
431
50
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 4 месеца
Падне ли Украйна,следващите са Молдова,Литва,Латвия,Естония и Финландия...та окупатора трябва да бъде спрян със ракети с по-голям обсег на действие!Рассия трябва да падне,за да може Европа да бъде спасена от това чудовище(помним кошмара от ВСВ ,половин век ,диктатура)...
430
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мачкате ли Русия бе безполезни форумни уркофили?!?
429
3
 
27
 
! Отговори
Есесовец преди 4 месеца
Натовският балон се спука, на ЕС е нужна перестройка
428
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Споко, настъплението на Русия ще спре до подновяване на доставките за Украйна.
427
27
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 месеца
До Христо Христов. Епа като са некадърни аз кво да направя. Я погледни Малиупол, Бахмут, Лиман, Изюм. Миналата зима ти и цяла група полуграмотни копейки не се ли радвахте, че Русия срива със земята електроцентралите в Украйна. Не че има надежда промития ти мозък да разбере, но 100 ракети по град с ква цел се изстрелват? А това че Киев не е сринат се дължи на уникалното бездарие на руската армия, както и на жалките им "безаналогови" оружия.
426
4
 
32
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 месеца
Колко требе да си зле да вярваш, че САЩ може да се справи с Русия??? Ако можеше, щяха ОТДАВНА да са ги окупирали, защото Русия е почти 1/6 от Земята и съдържа рекордни количество ресурси, които според САЩ не било честно. Ако можеха, ама не могат. Тук за Украйна въобще не става дума...
425
17
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 месеца
Тука руските ботьове се състезават кой ще пусне най-големия бисер за 700дния ден от тридневната специална операция.
424
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 430 Абе про'с'так неграмотен, колко кратера има на мястото на министерствата в Киев бе? Сривала била - срива про'с'таци като теб, но за съжаление твърде малко!
423
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво стана с Герасимов, почти от месец не са го показвали жив.