Германски генерал призовава за украински удари с ракети "дълбоко в Русия"

Бившият главнокомандващ на НАТО пък предлага нова атака на Кримския мост
1 фев 2024 09:28, Петър Бойчев
378
Германски генерал призовава за украински удари с ракети "дълбоко в Русия"
Снимка MDR

Генералът от Бундесвера в оставка Ерхард Бюлер подкрепи идеята за атаки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу вътрешността на Русия с използване на крилати ракети, съобщава обществената германска медия Mitteldeutscher Rundfunk (MDR).

"Всичко дълбоко в Русия е легитимна цел“, подчерта Бюлер.

По думите му западните страни играят в "политическото пространство“ и отхвърлят тази идея. Освен това те се опасяват, че използването на собствените им оръжия за атаки срещу руски региони може да отприщи ескалация на конфликта. В същото време генералът посочи, че дори ВСУ да нанесат удари на руска територия, те няма да решат изхода от конфликта.

По-рано пенсионираният генерал от ВВС на САЩ и бивш главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав призова западните страни да помогнат на Украйна да нанесе нов удар по Кримския мост.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи днес за 11 свалени украински дрона в гранични региони, предадоха ТАСС и Франс прес.

Още по темата

"Тази нощ беше осуетен опит на Киевския режим да извърши терористична атака с дронове срещу обекти на руска територия", се казва в изявлението.

Към 6:30 ч. (5:30 ч.) са били свалени четири безпилотни летателни апарата над Белгодорска и два над Воронежка област. Преди това са били унищожени още четири дрона над Белгородска и един над Курска област.

През последните месеци Украйна увеличи атаките си в Русия, като повечето то тях са в гранични региони като Белгородска област, отбелязва АФП. На 30 декември град Белгород стана сцена на най-смъртоносното нападение на руска територия след пълномащабната инвазия в съседната страна преди близо две години. 25 души бяха убити, стотина - ранени, а няколкостотин - евакуирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
така, така, Германците вече са се филмирали. малко по малко целия свят ще се раздели между Украйна и Русия и ще пламне 3та световна.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Теоретични постановки!
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поредния безумец на който "услужливите медии" дават гласност,а военно любците либерално - демократични припяват на висок глас,същите,които дори ни са виждали оръжие.....
37
10
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Когато Русия нападне германия, член 5 на НАТО не важи. Немските териристи да се оправят сами. И този път дано Русия поправи историческата грешка на Сталин, че не е валцовал с танкове територията между Полша и Дюнкерк.
36
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още едно добро упражнение за НАТО, въпреки че се видя, че руската ПРО и ПВО не реагира по никакъв начин. Винаги съм знаел колко жалка е Русия и че ще води война с артилерия от ВСВ, но все имах капка надежда нещо модерно да изкарат. Ц... Кинжал стана за смях, 0 броя 5-то поколение изстребители, 10 броя Армата на фронта, станали трофеи вече... И така, дрогаре, в Киев за 3 дни, а си буквуваме 2 години на 10км от границата.
35
1
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 4 месеца
Явно денацификацията трябва да иде доста по на запад.
34
2
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 4 месеца
гледай теб да не те боцн.....ат дълбоко щото ще боли.
33
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ха ха ха Войната я подпали Путин и Русия. Преди да пишеш нещо оневиняващо Русия и Путин не забравяй този факт.
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия май забравиха какво се случи втората световна война! Явно им трябва подобаващо напомняне!
31
1
 
21
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
Ако този немски генерал имаше поне малко достойнство щеше да даде съветите си за бомбандираме на Русия на немската армия.В случаят обаче поведението му е меко казано инфантилно и грозно. На мен са ми все тая и украинци и руснаци,но не ми е все тая подлостта и мърсотията на този "генерал". Жалко човече.
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците в отговор да ударят дълбоко в Германия!
29
17
 
4
 
! Отговори
до ПУТИН преди 4 месеца
И други имат ядрено оръжие не само путин.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо легитимно няма. Официално обявена война няма. След 2 години боеве. Ако за Путин това е СВО, защо Зеленски не обяви война на Русия. На какво основание ще се подпише Мир.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лесно е когато "воюваш" с чужди войски. И Борис Джонсън така каза на украинците да воюват вместо да се договарят и в резултат на това няколко стотин хиляди души умряха, вместо войната да приключи Март-Април 2022... Аман от такива "генерали" които си мислят, че всичко е компютърна игра и не става въпрос за живота на реални хора!!!
26
3
 
16
 
! Отговори
ПУТИН преди 4 месеца
СЕГА БЕРЛИН Е ЛЕГИТИМНА ЦЕЛ,НО ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ГО ПРЕВЗЕМАМЕ. САМО ЩЕ ПРАТИМ 130 МЕГАТОННАТА ДА ОЗАРИ ЯРКО БЕРЛИНСКОТО НЕБЕ!!...
25
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Лекар Лекар и русофил са два несъвместими занаята. Или си само едното или само другото.
24
3
 
27
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
На чужд гръб и сто тояги са малко ... Стоят отстрани разни генерали и главнокомандващи ... и съветват : Бийте се до последния украинец ... " Направете още 5-6 мобилизации... Използвайте касетъчни боеприпаси, ние ще ви дадем... Взривете кораби, самолети, язовирни стени... Нищо че имате стотици хиляди убити и народа ви се разбяга из цяла Европа... не мислете за мир... Ето и ракети ще ви изпратим... УБИВАЙТЕ СЕ... Достатъчен е само един наркоман на държавен пост и група наведени крадливи министри
23
2
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 4 месеца
12, обаче това го е казал академик член кореспондент Ангел Балевски, когато стигнеш до неговото ниво, можеш да си позволиш да говориш така
22
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Запукването на рашките е неизбежно. Тогава ще има ново разочарование от втората армия (в Украйна)
21
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За първи път срещам генерал-самоубиец! (на себе си и на страната си)