Русия настъпва, Европа и САЩ пасуват, а Зеленски се бори с главнокомандващия си

Според западни служители ситуацията на фронта става все по-ужасна
Обновена: 31 яну 2024 15:50 | 31 яну 2024 15:20, Петър Бойчев
526
Русия настъпва, Европа и САЩ пасуват, а Зеленски се бори с главнокомандващия си
Снимка БГНЕС

Украйна е изправена пред недостиг на артилерийски снаряди и противовъздушни ракети, за да защити градовете си от руски атаки, а жизненоважната помощ от Европа и Съединените щати е затънала в процеса на одобрение. Докато Киев преминава в отбрана, президентът Володимир Зеленски се бори със своя главнокомандващ за военната стратегия, прави анализ на ситуацията Bloomberg.

Според хора, информирани за проблемите, Зеленски се опитва и не успява да отстрани генерал Валери Залужни. Той търси по-смел подход към конфликта след неуспешната контраофанзива миналата година и изглежда противоречи на по-консервативния възглед на своя генерал.

Публично представителите на Украйна заявяват, че ще продължат да се бият с руските сили, дори ако техните съюзници не ги подкрепят. Но според западни служители ситуацията на фронта става все по-ужасна: войските на Киев изпитват затруднения да удържат силите на Москва.

Последните вълни от руски ракетни удари удариха цели в Киев и други градове, тъй като украинските системи за противовъздушна отбрана, които разчитат до голяма степен на скъпи прехващачи, предоставени от съюзниците, не успяха да унищожат толкова много входящи снаряди, казва европейски дипломат.

Напоследък боевете се превърнаха в окопна война с използването на дронове, оставяйки малък шанс на всяка страна да изненада другата. Но за да поддържа "активна отбрана“, както сега се нарича подходът, Украйна се нуждае от постоянни доставки на артилерийски снаряди и други боеприпаси, които нейните съюзници засега се затрудняват да осигурят.

Дипломатите казват, че европейските съюзници няма да достигнат 1 милион снаряда, които обещаха да доставят до 1 март, и ще осигурят на Киев само около 600 000 до тази дата на фона на постоянните забавяния на производството и опасенията за намаляващите запаси. Междувременно, ако украинските войски нямат снарядите, за да поддържат натиска, Русия ще може да продължи да обстрелва с артилерия, докато нейната пехота атакува украинските позиции, в който момент нещата може да вземат неприятен обрат за Киев.

Вижте целият подробен анализ тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
464
0
 
1
 
! Отговори
Мирчо преди 3 месеца
А да вземем да спрем да използваме оръжия и да живеем в мир дали може? Заради тая Украйна, страда целия свят и не знам какви хора сте, че не го виждате!
463
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, хайде пък сега, Русия настъпва. Шест заглавия, преди това ни убеждават, че Украйна бие по всички фронтове Русия и сега изведнъж - Русия настъпва ! Кое е вярното?65885
462
4
 
2
 
! Отговори
Професионалиста преди 3 месеца
Джуджето е комплексар.Така се чувства пораснал и голям.Но и него ще гръмнат ,както всеки максималист.Но двойници има много ,така че кукловода трябва да се изпари.
461
9
 
5
 
! Отговори
Врачка преди 3 месеца
Важното е че Украйна ще победи.
460
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един от генералите комуто е предложено да стане военен министър , та за тоя хъш се казва че казал, "да ме командва пианист със свалени *** и неможещ да удари поне тринотен акорд да си бе айката"
459
7
 
26
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
И как върви "борбата" на зеленото наркоманче? Накрая този ще свърши или обесен, или разстрелян или ще му спретнат "нещастен случай"!
458
1
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Всеки коментар против Русия и руския народ, не е от мен, а от фалшив Барон Мюнхаузен, за което ви моля предварително за извинение.
457
3
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е виновен за провала на контранастъплението, което доведе до загубата на десет украински бригади. Това заяви бившият депутат от Радата Игор Мосийчук.
456
3
 
17
 
! Отговори
AcaciyTrendafilov преди 3 месеца
До 82-ОМБР:Синтетичен мой друже, ограмотявай се, обоганявай се духовно, излез всред хора, попивай човешкия интелект, не е срамно да си *** и ограничен, срамноп е, че ни го показваш.А иначе, Путин не го мисли, висока топка е за ниските чела, които го коментират! VPVD
455
4
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Пушекът от фронта не бил от украинските позиции, както си мислеха росснаците. Бил от китайските инсинератори за карго 200.
454
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе защо великата руска армия се бие 2 години за някакви селца? Що не докарат африканците да се бият вместо тях, може и да има резултат.
453
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Приберете си всички дезертьори от Черноморските ни курорти! = = = = = = = Приберете си и всички нахални, нагли, мързеливи, капризни пара,зиити, които си мислят, че всички са им длъжни!
452
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Дайте им хляб и зрелища, и те никога няма да въстанат". Хлябът сами си го правят, а циркът им го осигурява вожда Путин.
451
4
 
19
 
! Отговори
Кинжал преди 3 месеца
"не успяха да унищожат толкова много входящи снаряди, казва европейски дипломат." Ами нали не им достигат снаряди русия им ги доставя.
450
31
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Путин пак счупи мозъчния термометър. Публично се похвали, че "елитен отряд от руски ветерани е превзел 19 къщи" в района на Авдийвка. Какво стана с 1 седмица до Берлин бе товарич ***?
449
5
 
27
 
! Отговори
СС,С преди 3 месеца
Русия,настъпва,Украина,е,Руска,, Слава,. РУСИ,. СНАМИБОГ,
448
49
 
7
 
! Отговори
argamedon70 преди 3 месеца
Тази статия смърди на путиниска пропаганда! Да не я е писал Волгин? Помощта идва скоро,на всички е ясно,че диктаторът няма да се спре ,ако падне Украйна и ще продължи да граби и убива! Азиатската сатрапия ще бъде унищожена!
447
8
 
48
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 3 месеца
Вън наглите окраинци!
446
45
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Какво КНДР бе? Какво удоволствие испитвате да живеете в друго измерение? САЩ бъдат ли предизвикани да упражнят категоричноста си 90% от армията на Ким ще сгъне преди да разбере,че е във война! Войник на Прасчо не би успял да пресече границата на С.Корея нито да стреля по когото и да било. Вероятно оръжието му ще е още в оражеината,когато подводница тип "охайо" ще е истреляла 1/4 от ядрения си арсенал,и народа на прасчо е история!!!
445
53
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Изобще не ми пука за ядрени тинтири-минтири! Не харесвам русия по много причини,но поради една единствена ги мразя,че точно тези бездарни ботове са ни освободили! Да истрелват атома когато намерят за добре,бес да се чувстват длъжни да ни уведомяват! Каквото и да правят те си остават ботове!