Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев

Москва обявява обсегът й за 400 км, но всъщност е 1000 км
Обновена: 27 мар 2024 09:30 | 27 мар 2024 09:29, Петър Бойчев
474
Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев
Снимка: БГНЕС

Русия е концентрирала свръхзвукови ракети "Циркон“ в базите си на Кримския полуостров и в бъдеще, когато се обявява предупреждение за опасност от въздушно нападение в Южна Украйна, то ще се разпространява и за Киевска област. Това подчерта говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк, съобщава изданието "Страна.ua".

"Опитът при използването на ракети като "Циркон“ с увеличен обсег показва, че въздушна тревога при използване на балистика от юг ще бъде обявявана и в Киевска област, в северните райони на страната. Трябва да разберем, че врагът има няколко десетки такива ракети във военен център като Крим и може да продължи от време на време целевия терор с акцент, наред с други места, върху столицата“, предупреди Гуменюк, съобщава Фокус.

По-рано медии съобщиха, че дежурните екипи за ПВО на Киев са успели да свалят най-новата руска ракета - ЗМ22 "Циркон“, използвана в атаката на силите на Москва срещу украинската столица на 25 март. Досега няма нито една снимка на ракетата ЗМ22 "Циркон“, а само видеозаписи от изстрелването й, направени от Министерство на отбраната на Руската федерация.

Характеристиките й остават под въпрос: първоначално Москва обяви обсег от 400 километра и скорост от 6 Мах, по-късно около 600 километра, а след това около 1000 километра и от скорост от 9 Мах. Теглото на бойната единица в различни източници се декларира на ниво от 300 до 500 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още по темата: киевракетикримциркон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
0
 
0
 
! Отговори
Слава на Русия преди 4 седмици
До 123Ти на коя планета си и, на какви субстнации ? Май само ти виждаш някаква друга картина различна от реалната? Щом украинците побеждават, защо продължават да реват за оръжия и все ДАЙТЕ, ДАЙТЕ, ДАЙТЕ. Е да, ама вече всички видяха, че кацата е издънена и никой вече не налива вода в нея, само нашия тагадъков се пъни.
397
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поредната статия в стила "октрихме топлата вода".
396
10
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
Ватницитe тази война я загубиха още на втория месец. Ако ще и 10 години да се пънят още Киев ще го видят през крив магарон. Само родните бeздарни русофилчета до последния им дъх ще лъскат на портрета на путин.
395
3
 
8
 
! Отговори
... преди 4 седмици
Еми капитулирайте и да се свършва! Достатъчно жертви.
394
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Закривайте измислената дъжава, стига са гинали невинни хора и от двете страни
393
4
 
5
 
! Отговори
Бай Оня преди 4 седмици
Крайно време е да се смаже Киев! Да се смаже главата на змията. Но най-вече трябва да се смаже Лвов и Галиция където е основния змиярник но укродебилите. После пак ще построят Киев, но вече отново като руски град, майката на руските градове. Вярно много ще загинат, но бог ще познае праведните.
392
1
 
7
 
! Отговори
Деди преди 4 седмици
Каква ти тревога, то си е направо за голям страх! Е, сега вече осранните наистина ще се о-се-рат!
391
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е,...нали сваляха всичко,защо се тревожат...?! Или като със загубите- 31 000 убити,трябеат ни още 500 000 да ги попълним...горките безкрайно неумни украинци...!!!???
390
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Войната е загубена. Спрете и преговаряйте капитулацията. Достатъчно бедни хорица пратихте на смърт.
389
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да ги палят и към Кieв
388
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Във Варна да му мислят
387
5
 
23
 
! Отговори
Руснак алкохолик преди 4 седмици
До Кравар ЕвроатлантикМай не разбра, че руснаците просто унищожават украинската армия с ограничен контингет предимно от милиции и резервисти. Да си осигурят спокойстви три поколения напред. Русаците въпреки провокациите си пазят редовната армия непокътната за тази на НАТО и още не са започнали в Украйна.
386
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Цирконите чакат разполагането на петриъти платени с наши пари. Снимки със свален циркон не видехме, но видео с попиляването на ракетни установки петриът видяхме. Отбиха на 100% руските ракетни атаки. Но защо останаха без ток и разриваха останките на сграда на ГУР не разбрах.
385
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Москва обявява обсегът й за 400 км, но всъщност е 1000 км". Ха, гледай ги ти тея "***"
384
3
 
16
 
! Отговори
Прав си друже преди 4 седмици
"Не вярвам да си хабят цирконите за град останал почти без ПВО" Това каза бивш американски генерал "В Харков и Одеса иранските шахиди се разхождат като пенсионери на пазара посред бял ден "
383
4
 
20
 
! Отговори
Демокрация е преди 4 седмици
Който има бол ракети, ша ги трупа на пазара. Който няма, ще духа супата.
382
1
 
18
 
! Отговори
Нали уцелват всички преди 4 седмици
ракети и само падащи части от ракетите правели золуми! От какво ги е страх след като са ги откривали даже всички тези свръхзвукови ракети? Не виждам причини за страх! Явно има нещо друго, ама не го казват!
381
23
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
За кое незнайно селце се бие великата руска армия? Нали щяха до Берлин да стигат за 2 седмици.
380
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каква тревога бе? Нали напредваха към Москва, едва ли не ве1е бяха пред портите? Нали щяха всеки момент да побеждават Русия? Защо се тревожат?
379
4
 
4
 
! Отговори
Познавам руснаците преди 4 седмици
Обикновени хора, но железни, главно по Сибир. Върхушката в Москва и Санкт Петербург е в пълна деградация. Както и в София и ЕС.