Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев

Москва обявява обсегът й за 400 км, но всъщност е 1000 км
Обновена: 27 мар 2024 09:30 | 27 мар 2024 09:29, Петър Бойчев
474
Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев
Снимка: БГНЕС

Русия е концентрирала свръхзвукови ракети "Циркон“ в базите си на Кримския полуостров и в бъдеще, когато се обявява предупреждение за опасност от въздушно нападение в Южна Украйна, то ще се разпространява и за Киевска област. Това подчерта говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк, съобщава изданието "Страна.ua".

"Опитът при използването на ракети като "Циркон“ с увеличен обсег показва, че въздушна тревога при използване на балистика от юг ще бъде обявявана и в Киевска област, в северните райони на страната. Трябва да разберем, че врагът има няколко десетки такива ракети във военен център като Крим и може да продължи от време на време целевия терор с акцент, наред с други места, върху столицата“, предупреди Гуменюк, съобщава Фокус.

По-рано медии съобщиха, че дежурните екипи за ПВО на Киев са успели да свалят най-новата руска ракета - ЗМ22 "Циркон“, използвана в атаката на силите на Москва срещу украинската столица на 25 март. Досега няма нито една снимка на ракетата ЗМ22 "Циркон“, а само видеозаписи от изстрелването й, направени от Министерство на отбраната на Руската федерация.

Характеристиките й остават под въпрос: първоначално Москва обяви обсег от 400 километра и скорост от 6 Мах, по-късно около 600 километра, а след това около 1000 километра и от скорост от 9 Мах. Теглото на бойната единица в различни източници се декларира на ниво от 300 до 500 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още по темата: КиевракетиКримциркон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
2
 
28
 
! Отговори
ГОЛА ПРОПАГАНДА преди 1 месец
Току що прочеток в един "актуален" новинарски сайт с подобно име, че на 25-ти Украйна е свалина и двете изстеляни срещу Куев ракети Циркон. Не известно как и с какво са свалени, при положение, че ракета летяща с над 6000 км дори не се вижда на радарите, а пък сирените за тревога в Киев са се включили след първия взрив.
337
1
 
13
 
! Отговори
ХАХАХХАХАХАХАХ преди 1 месец
Абе кво стана с Ефките за ОКРайна. Построиха ли заводе вече който трябва да ги произведе както и кораба който да ги достави !!!
336
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби Малоумнок, летищата, откъдето ще излита Ф-16 ще са забранена зона за руски оръжия. Цялата Правобережна Украина ще бъде територия на НАТО, колкото и да ви е мъчно. И никаква Одеса и Николаев и Херсон няма да има за Путин. А Крим ще бъде демилитаризиран, както беше преди руснаците да го заграбят.
335
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
334
1
 
17
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До идва Ф-ките не не е така. Ф-16 излита от дадено летище. Срещу летището се изстрелва боеприпас с касетна БЧ и поврежда пистата. Ф-16 при опит да кацне се поврежда(защото това е БУТИКОВ САМОЛЕТ позващ само дълги ЧИСТИ и ГЛАДКИ ПИСТИ. Ремонта ще отнеме месеци... Даже не е необходимо да ги свалят руснаците - Ф-16 е СВРЪХ ЧУСТВИТЕЛЕН към качеството на пистата. Техниците ги наричат Прахосмукачки защото буквално гълтат всички дребни предмети попаднали на пистата.
333
1
 
17
 
! Отговори
ф ук... преди 1 месец
то не идваха байрактари 777 леопарди абрамси хаймарси...та изпадналите факове ли?
332
1
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 315 Ланцет са поне 3 класа(зависи от обсег и боен товар) дрони а може и повече. Ланцет имат поне 4 поколения дрони. Трето поколение позволява да се самонасочва в крайния етап от полета когато заради ниската височина се губи връзка с дрона При това трето поколение и ползване на ретранслатор са унищожавани цели на Укр летища на 75 км от фронта. 4 поколение са създадени за самостоятелно търсене и оценка на целите Ако види БТР, Танк и ЗРК ще атакува първо ЗРК след това Танка и накрая БТР
331
1
 
14
 
! Отговори
идва Ф-ките преди 1 месец
и после идват ФАБ-3000. и после ....
330
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 2 години руския парад се е увеличил само в безсмъртния полк, едни мамаши носят снимки
329
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еха, след 3 месеца идва Ф-ките, на тия ракетите им стигат до Воронеж и Ростов - веселба,Супер Су-35 и до сега не се справя, та ще требе Су-57 да идваа друго, миналата година на парада имаше само един Т-34, тая година какво ще има
328
0
 
5
 
! Отговори
според извършеното преди 1 месец
-и страха!
327
1
 
18
 
! Отговори
Pen преди 1 месец
Няма какво да се притесняват , нали ги свалят всичките ракети ? Няма какво да се обърка ! :)
326
3
 
25
 
! Отговори
Папата ви каза преди 1 месец
Дигайте белия байрак там вие в Киев! Ватиканът е с една от най-добрите шпионски мрежа в света. Не случайно три папи са галили Бат'Боко Банкянския по кубето. А може и с по-твърдо по-отзадека?
325
10
 
0
 
! Отговори
Забравяш чорбаджи преди 1 месец
- що бе срещу руснаците коя битка сме губили? Как, а битката на Шипка?
324
2
 
14
 
! Отговори
Ти ли си Тагаренко? преди 1 месец
"...що бе срещу руснаците коя битка сме губили?" Царство България е известно с три национални катастрофи. Междусъюзническата война, Първата световна и Втората световни войни. Заедно с Турция и Германия при ПСВ, после с ЕС при ВСВ, сега пак с ЕС при третата.
323
1
 
29
 
! Отговори
Карл Маркс преди 1 месец
"Кризите при капитализма се решават с войни."
322
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Cмелчакът умира - що бе срещу руснаците коя битка сме губили?
321
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До KENETH MERTENS - ти за рейкявик чул ли си бе? Мишата и Рони през 85 г стиснаха ръцете за тия ракети и ти убаво ги имаш като железо, ама нали на 1 г поне се сменя ракетното гориво и то е от Москва, та гаргите ли ще плашиш с 20 г несменено гориво на тия ракети? е и нали от Спутници се насочваха, последния такъв военен о великата им руска система "падна" 2002 г. Набийте си го някъде - СССР фалира и се разпадна, свирен мач.
320
1
 
6
 
! Отговори
птица преди 1 месец
Те затова беше "атентатът", да си дойдем на думата.
319
3
 
18
 
! Отговори
Cмелчакът умира преди 1 месец
Един път, страхливецът хиляда пъти. Особено ако е от НАТО-то. За. НАТО-то, какво да ви кажа? Щом Румъния и България членуват в алианса... Думите са излишни.