Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"?

Белгийски военен експерт: Русия има нужда от още 1,25 млн. фронтоваци, за да спечели
16 апр 2024 19:00, Елка Василева
419
Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"?
Снимка: архив, БГНЕС

Войната в Украйна се насочва към "корейски сценарий", твърди белгийският полковник от запаса Роже Хусен, цитиран в местни медии. Така той отговаря на въпрос дали споделя оценката на британския генерал Ричърд Барънс, че Русия тази година може да спечели войната. Барънс направи този коментар миналата седмица преди Би Би Си.

Още по темата
Хусен изразява очакване за замразяване на конфликта и несъгласие с оценката на британския си колега. Според него, за да спечели войната, Русия трябва да успее да направи така, че на власт в Украйна да дойде марионетно правителство, а това не изглежда вероятно тази година.

Белгийският експерт е на мнение, че победата за Русия изисква тройно превъзходство над украинските сили във всяко отношение. Той отбелязва, че макар руските войски да имат висока численост, по отношение на артилерията и авиацията нещата стоят различно. Хусен цитира данни, според които украинските бойци на фронта са около 400 хиляди, а руските - до половин милион. Неговият извод е, че Русия има нужда от още 1,25 милиона фронтоваци, за да спечели.

Хусен допълва, че дори да победи в битката, Русия не би могла да удържи завзетите земи, защото вече цялото украинско население е настроено враждебно, дори на изток. По негови изчисления за поддържането на постоянно военно руско присъствие в случай на пълна окупация на Украйна ще бъдат необходими около 700 хиляди бойци, което не е постижимо.

Той допуска Русия да наложи пълен военен контрол над източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Според него руският президент Владимир Путин би могъл тогава да обяви пред руснаците победа, но ако реши да продължи по-нататък, би трябвало страната му да увеличи значително производството на боеприпаси, а това би било трудно в днешното състояние на руската икономика.

Белгийският военен посочва, че при такова развитие Путин би преминал към преговори, а при спиране на военната помощ от САЩ за Киев в случай на избиране на Доналд Тръмп за президент украинският държавен глава Володимир Зеленски вероятно ще приеме да преговаря. Накрая Хусен напомня, че между Северна и Южна Корея е обявено прекратяване на огъня още през 1953 г., но двете страни остават в състояние на война и до днес.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дни се изказаха сума офицери от нациите дето ама хич ги няма във военната наука. Къде да сравняваш скъсаняците от КНДР с най богатата на ресурси страна! Само като да си говорим да поддържаме мейнстрийма. Тъжно но факт Украйна приключи а можеше да е най-развитата икономически източноевропейска страна!
254
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз' белгийски експерт някой чувал ли го е някога, та да му четем тъпотиите. Евроатлантиците постоянно изкарват някакъв такъв "експерт" да ни каже, че Русия няма как да спечели. Вчера беше естонец. Вече3-та година е това.
253
4
 
4
 
! Отговори
do 282 преди 1 месец
от еурожендърете ли да се учим? :))
252
4
 
6
 
! Отговори
Краваророб преди 1 месец
Ти русофобе зареждаш трошиняка си с Путински бензин. Ти русофобе спонсорираш Русия и Кремъл! Ти русофобе си ееебааатии е слааб0умния цръвул момче! Русофобчо, купи си магаре и талига, не спонсорирай Русия.
251
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофили, правете помежду си aнaлнaa лю6oв, а не война!
250
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
249
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
248
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана с укронацисткото контранастъпление бе русофоби? Колко пари профукахте и 0крадохте бе? Какво стана с икономиките на германия и швеция? Кажете колко заем взеха до сега сглобката за да държи страната на повърхността? Какво е заложила сглобката за тия пари? Сглобката да каже колко до сега са дадени безвъзмезно на укронацягите? По кои тропически острови ще се крият шефовете на сглобката, когато народа започне да ги търси?
247
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам отново да гледаме как руснаците, преследвани от Зеленски и армията му, бягат по кюлoти, този път предвождани от путин, който ги е откъснал със сто метра преднина! Да бъде! АМИН!
246
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ko каза бе русофобски цвъвул? Какъв сценарии бе? Русия си ги взима, взима си своето. Нацягите ще бъдат съдени
245
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на украинките,за малка водка чудеса правят.
244
3
 
2
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Блажени са вярващите
243
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Русия изпадне в безизходица?какво следва?ще точите нефт?Няма да ви трябва.
242
4
 
4
 
! Отговори
Розов домат преди 1 месец
То, че е сценарий да ама час пък корейски. Някой много корейски филми е гледал
241
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЛАВА УКРАИНЕ! ОТДАЙТЕ ПОЧЕСТ!
240
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами има една поговорка .Паживьом ...увидем...Боя че че парите инвестирани в украинската авантюра вече са краино рискови и много слоро всички претенции за дългове,сделки с земя ,концесии ще бъдат преразгледани и анулирани тотално .Така става като крадеш чужди активи -създаваш прецедент
239
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бай Пешо Бай Пешо, сценарият се промени. Откъм Кремъл. После рекоха, че било издънка на Захарова, много се изхвърлила в прессъобщението, не си спряла устата в пиянски делириум и тЕ ти на! - пратиха я в немилост. Къде е Захарчето сега? Тю тююю, изчезнаха я. Три дни по-късно Песков замаза положението, че не искали баш това да кажат. Следи Телеграм бре! Извод: не вярвай на пияни рускини, особено ако са говорителки на Кремъл. На самия Кремъл пък хептен не вярвай. Опасно е за здравето ти.
238
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Санкцийте продължават да работят ! Приходите от газ и петрол са паднали с 40%! С колко трябва да паднат за да се забележи?
237
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Има таен сценарий, удължаване на войната, русия се изтощава бавно дорде стигне просешка тояга, а после нато с малки усилия настъпва главата на змията и я размазва!" Този "сценарий" вече го играхме със санкциите. Забрави, няма да стане.
236
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има таен сценарий, удължаване на войната, русия се изтощава бавно дорде стигне просешка тояга, а после нато с малки усилия настъпва главата на змията и я размазва! Засега върви по план. Русия е налапала джама и не се усеща, увлечена и замаяна както и в първата година от временните малки завоевания.