Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"?

Белгийски военен експерт: Русия има нужда от още 1,25 млн. фронтоваци, за да спечели
16 апр 2024 19:00, Елка Василева
419
Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"?
Снимка: архив, БГНЕС

Войната в Украйна се насочва към "корейски сценарий", твърди белгийският полковник от запаса Роже Хусен, цитиран в местни медии. Така той отговаря на въпрос дали споделя оценката на британския генерал Ричърд Барънс, че Русия тази година може да спечели войната. Барънс направи този коментар миналата седмица преди Би Би Си.

Още по темата
Хусен изразява очакване за замразяване на конфликта и несъгласие с оценката на британския си колега. Според него, за да спечели войната, Русия трябва да успее да направи така, че на власт в Украйна да дойде марионетно правителство, а това не изглежда вероятно тази година.

Белгийският експерт е на мнение, че победата за Русия изисква тройно превъзходство над украинските сили във всяко отношение. Той отбелязва, че макар руските войски да имат висока численост, по отношение на артилерията и авиацията нещата стоят различно. Хусен цитира данни, според които украинските бойци на фронта са около 400 хиляди, а руските - до половин милион. Неговият извод е, че Русия има нужда от още 1,25 милиона фронтоваци, за да спечели.

Хусен допълва, че дори да победи в битката, Русия не би могла да удържи завзетите земи, защото вече цялото украинско население е настроено враждебно, дори на изток. По негови изчисления за поддържането на постоянно военно руско присъствие в случай на пълна окупация на Украйна ще бъдат необходими около 700 хиляди бойци, което не е постижимо.

Той допуска Русия да наложи пълен военен контрол над източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Според него руският президент Владимир Путин би могъл тогава да обяви пред руснаците победа, но ако реши да продължи по-нататък, би трябвало страната му да увеличи значително производството на боеприпаси, а това би било трудно в днешното състояние на руската икономика.

Белгийският военен посочва, че при такова развитие Путин би преминал към преговори, а при спиране на военната помощ от САЩ за Киев в случай на избиране на Доналд Тръмп за президент украинският държавен глава Володимир Зеленски вероятно ще приеме да преговаря. Накрая Хусен напомня, че между Северна и Южна Корея е обявено прекратяване на огъня още през 1953 г., но двете страни остават в състояние на война и до днес.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от Войната в Украйна
Зеленски настоява: Западна подкрепа за Украйна като за Израел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В америка заради "глобалното затопляне" температурите паднаха под -25 градуса. Хората не могат да си запалят електрическите коли, в повечето колонки за зареждане просто няма ток. Хахаха, какво стана с вашия зелен преход бе еврогейове и НП0-та? Междувременно за денонощие в америка от студа са умрели над 250 човека. Евала краварофили!
279
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само за няколко часа САЩ похарчиха около 1 милиард долара за ПВО срещу Иран, за Израел е струвало около 300 милиона. Въпрос: а САЩ защо не помагат и на Украйна така, както помагат на Израел?
278
3
 
8
 
! Отговори
Макарончо преди 4 седмици
Русофобите по целия свят вият яко. Толкова пари профукаха, а Русия мачка укронацягите и натовските наемници на фронта. Русия не само денацифицира врага, но и фалира западните икономики бавно и стремително. Русофобчета, нацистчета (демократчета, седесарчета) вашият разгром е неизбежен! Тия, които още вият даже са късметлии, щото другите са 2х2х1 м.
277
4
 
5
 
! Отговори
Внимание русофоби! преди 4 седмици
КГБ ви записва!
276
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентът на Казахстан: "У нас по конституция държавният език е казахски. Руският език се използва съгласно Конституцията наравно с държавния език, изпълнява функциите на официален език. Следователно тук няма противоречие. Както е удобно, така трябва да се говори. Да се ескалира истерия около езика, да се борим още повече срещу него, както се случи в някои страни, и какво имат сега в резултат на всичко това - виждаме".
275
3
 
9
 
! Отговори
Най-чистият град в преди 4 седмици
Света е Пхенян. А като градоустройство може би да се сравни с Рим, в най-добрите му години. Проектът на архитектите от КНДР се изпълнява до най-малката чертичка. Навремето не можех да повярвам, че в София има кръстовище "Петте кюшета"! Но го видях! Що за из.р.оди са били кметовете и архитектите преди 9 септември 1944?
274
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
273
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ха-хааа! Не бях виждал толкова гневни копейки накуп. Кой им бръкна в здравето? Кеф! И циклофрения. Повториха по 10 пъти репетираните си опорки и пак не се утешават. Учестен пулс, изпънати жили, вдигнато кръвно. Ако са сигурни в правотата си, ще са спокойни. Пък то - изнервени зомбита. Значи им се бръкна в здравето все пак.Ъхъм!
272
3
 
4
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 4 седмици
Ние истинските българи чакаме с нетърпение разпада на нато и ес за да се присъединим отново към Русия и нейните съюзници!!!
271
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Емигрантите, които докара започнаха да бият русофобите по улиците. Много ми е кеф хахаха
270
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма да има западна и източна украина, а малка украйна и русия.нито корейският, нито германският сценарий работят тук. След 20г всичко ще е свършило, ЕС няма да го има в днешния му вид.
269
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кой едно време ти взе нивите бе русофобе? Руснаците ли ти ги взеха? Кой напляска дедо ти? Руснаците ли го напляскаха? Да ти кажа ли кой ти взе нивите и напляска дедо ти?И сега като ти върнаха нивите какво направи с тех? Работиш ли си нивите сега бе тарикат-русофобе? Работил ли си на нивата да видиш какво е? Или всичките си ниви ги продаде да си купиш кола 5-та употреба с обратен волан? Зареждаш ли я с Путински бензин бе цръвул? Ти русофобе си кеуеме недоделано!!!
268
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абсолютно малo-умни ли тези гущери??
267
2
 
8
 
! Отговори
Краваророб преди 4 седмици
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
266
1
 
8
 
! Отговори
Путински бензин преди 4 седмици
Кой ще ви напада вас бе русофоби голищари? Какво имате вие бе? Русия има всичко и територия и безкрайни ресурси. Вие русофоби геiропейци имате едни голи duпари. Русия ще ви нападне само за да ви раздроби svинктерите!!!!
265
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Изостаналата" социалистическа Корея (КНДР) произвежда ракети и всякакви високи технологии. Населението на Корея расте, докато Бг е в демографска катастрофа. Потърсете в Гугъл напишете "Пхенян", вижте облика на града. Сф прилича на разбита, изостанала кл0ака в сравнение с Пхенян. Корея е само една, защото южната част е п0робена от кравария отдавна, точно като Бг сега. Време е за освобождение от Zападното Zл0! Слава на Чучхе, долу западните т0талитарни режими!!!
264
3
 
8
 
! Отговори
Луков марш=ГоМно преди 4 седмици
Нашите нацяги са много смели. За 2 години отидоха само 5 нациста (некви футболни хулигани беZделници) да се бият за усссрайна. Единия бели картофи. 3-*** избягаха, 5-тия приятеля на Расате го денацифицираха хахахаха
263
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да вдигат една Брелинска стена и да се приключва.Самите укри по между си ще се избият,защото Виктория Ню Ленд на Майдана им е раздавала хапчета,от които са се побъркали и после са ходили по психиатрии.Питайте самите организатори на Майдана и ще го потвърдят.Вероятно са били на основата на ЛСД.Още халюцинират неща,които не съществуват и на своите съграждани налитат.ЛСД никога не пробвайте...даже от първия път може да отключи шизoфpeния и после цял живот да сте по психиатрии.
262
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Съветска България произвеждаше компютри и роботи, а атлантическа България бере ягоди, мие Zадници и възпитава _шайка русофоби!
261
3
 
9
 
! Отговори
Край за Геiропа преди 4 седмици
Видяхте ли в западните църкви как trаверси се въртят на пилони, как се женят едноп0л0ви и как са превърнати в сатаниски сб0рища? Губ бай западна транс-банбино