Зеленски обяви, че е ударено руско летище в окупирания Крим

Нанесен е бил прецизен обстрел на Джанкой
18 апр 2024 07:11, Петър Бойчев
49
Зеленски обяви, че е ударено руско летище в окупирания Крим
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски официално обяви снощи, че армията на страната му е атакувала голямо руско летище на незаконно анексирания от Москва през 2014 г. Кримски полуостров, предаде Ройтерс. Агенцията допълва, че държавният глава е благодарил на своите висши военни началници за осъществения удар, предаде БТА.

"Днес въоръжените сили на Украйна нанесоха прецизен удар по окупаторите в Джанкой, по летище", заяви Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение към нацията.

По рано днес ДПА предаде, че Украйна е атакувала няколко обекта в Русия и незаконно анексирания Кримски полуостров с дронове и ракети, като се позова на информационна агенция РБК-Украйна.

По данни на местни източници рано тази сутрин са се чули взривове на въпросното военно летище край Джанкой.

"Благодаря ви, воини! Благодаря ви за вашата прецизност. Благодаря на главнокомандващия (Олександър) Сирски за организацията на операцията", заяви още Зеленски.

Той изрази благодарността си към военнослужещите, осъществяващи "специални операции, особено важни операции, изключително значими операции за унищожаването на оборудването на руската армия, на нейната бойна инфраструктура".

Град Джанкой се намира в северната част на незаконно анексирания от Русия Кримски полуостров, уточнява Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: кримджанкойзеленски
Още от Войната в Украйна
WSJ: Украйна губи шансове да си върне териториите, може да се лиши от още
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
една с 400 с радара на скраб плюс няколко хеликоптера и това СНОЩИ а ДНЕС някой пак е ял Хаймар бая удари имаа из Крим )))
40
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
Да бяхте разгледали снимките в нета. 1. ЗРК е развърнат в полева позиция и непълен, (минимален) състав 2. Никакви мерки за Фортификация за разлика от останалата база 3. ЗРК е срелял по противника защото има изгорени пускови установки които си седят във вертикално-бойно положение но без пускови контейнери(изгорели от композитни материали) 4. почти е сигурно че ЗРК най-малкото е повреден и изведен от строя, но не напълно унищожен. 5 Екстри като ниско височинни радари и обзорни радари не се виждат
39
1
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
И още е призовал ЕС за помощ , защото няма електроенергия и много населени места стоят на тъмно.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеления Шмъркалан е много нужен и полезен за Кремъл. Вова от много време чакаше и потъркваше ръце нетърпеливо за да прибере обратно цялата Окрайна в лоното на майка си Русия. Откакто Зеления взе власта, мечтата взе да се превръща в реалност. С доктрината ще воюуваме до последния украинец и без предовори , само се развързаха ръцета на Кремъл да пртендира и то доста успешно за цялата Окрайна, а не само за източните територии.
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За копейките е важно да мастурбират върху образа на техния идол и вожд Жужу I непобедимия бункерен миньон, пожелавам им да изживеят мечтата си във Сибир на топло.
36
1
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Поразили са техкническо оборудване, не самолети. Всяко летище има доста техника, осигуряваща полетите. Примерно БПРС, РСП, ДПРС и куп други. Украйна са се целили върху поддържащата техника, не върху вертолетите.
35
1
 
5
 
! Отговори
Е'но въпросТче! преди 1 седмица
Та какво точно са "поразили" славните укровойЦки? Нещо снимки от обективния контрол няма ли? В "Телеграма", казват една гола полянка за пикник, няколко цистерни, ама самолети нямаа, zero!!!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха ха ха ... "окупирания Крим"??? Това нещо Фейк БГ да го кажат на Екатерина Велика! Смешници!!! Я пуснете статия за кримската война - кои държави са воювали и споменава ли се някъде измислената Украина в тази война???? Пък и да не забравяме, че чисто от юридическа страна открадването на Крим от УССР чрез хахавия Хрушчов е било незаконно .
33
8
 
3
 
! Отговори
Бае Ставри преди 1 седмица
Вече е решено. Западните сили си искат Крим. Докато Русия не го върне, няма да свърши войната. Кой разбрал, разбрал.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крим е болезнената точка на ингилизите и затова докараха тая война. Това е войната на наглосаксите, . к.оито от векове се мъчат да докопат Крим, а Путин им го измъкна под носовете с едно щракване на пръсти. Затова решиха да използват глупавите укри да им свършат мръсната работа и да им поднесат Крим на златен поднос. Но не би.
31
4
 
11
 
! Отговори
18 април 1242 година преди 1 седмица
Свети благоверен Княз Александър Невски разбива кръстоносците в битката при Чудското езеро, известна като "Ледения побой" над германските кучета-рицари. Вечна слава на Русия и на нейния свят предводител, чието име носи най-големият православен храм на Балканския полуостров.
30
2
 
5
 
! Отговори
Какви преди 1 седмица
Са тия противоречия в заглавието? Какво прави руско летище в окупирания крим?
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ударена е външната WC на летището !!! Изключително важна цел преобръщаща хода на войната...Пилотите излитащи от кетището неудовлетворили физиологични нужди ще пропускат целите си....Ето защо до броени дни ще има контраофанзива...Дайте сега поредния милиард след тези оптимистични новини....
28
2
 
7
 
! Отговори
Окупирания Крим кай, преди 1 седмица
човек... пий си хапчетата редовно или в неговия случай май по-добре да спре да ги шмърка тез прахчета! :D Интересно ми е кой окупатор застроява с гражданска инфраструктура окупираното? Това летище вероятно е новопостроеното летище, което трябваше да е завършено заедно с керчинския мост и електроцентралата
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленото джудже да каже нещо за удара на Руснаците в Чернигов ? Беше ударен хотел с настанени френски наемници жертвите са около 100. Агонията на Укронацистите ще продължи до пълното им ликвидиране. Големите мъже от Азов за втори път отказват да отидат на Часов Яр. А между другото живота в освободения град Авдиевка се завръща хората започнаха да разчистват и да създават града.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Легитимна военна цел.Война е все пак.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това наркоманче все удря а все ударен ходи ,голям лъжец и мушеник ,само смуче милиарди от ЕС и сащ,че видим като дойде Тръмп ,и един патрон няма да даде ,долу фашиска украинка , сащ ЕС и НАТО
24
3
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
До 27 френски политици много!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е добре, но защо сдадоха Крим 2014 без нито 1 изстрел.Защо позволиха безпрепятственото нахлуване от юлКрим в Запорожие и Херсон,като там е изкл удобно за отбрана.Де спаха и си бъркаха в носа..
22
7
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
Изгоряха скъпите радари! Му-ха-ха