Украйна ще трябва в един момент да преговаря с Русия

Това каза представител на украинското разузнаване
3 май 2024 11:33, Елка Василева
243
Украйна ще трябва в един момент да преговаря с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна в някакъв момент ще трябва да започне преговори с Русия, за да сложи край на продължаващата повече от две години война, заяви високопоставен служител на украинското разузнаване в интервю за сп. "Икономист".

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е изключвал преговори с Кремъл, а указът, който той издаде, след като Русия официално анексира четири украински региона през 2022 г., определя преговорите като "невъзможни", отбелязва Ройтерс.

Но генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на дирекцията на военното разузнаване на Украйна (ГУР), заяви пред списание "Икономист", че в крайна сметка ще се наложи да се водят разговори, какъвто е случаят с всяка война.

Генерал Скибицки казва, че не вижда начин Украйна да спечели войната само на бойното поле. "Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната", цитира го списанието. "Такива войни могат да приключат само с договори", каза той. В момента и двете страни се надпреварват за "най-благоприятната позиция" преди потенциалните преговори. Но смислени преговори могат да започнат най-рано през втората половина на 2025 г., предполага Скибицки.

Зеленски и други официални лица заявиха, че Русия не е поканена на "срещата на върха за мир", планирана за Швейцария през юни, тъй като няма гаранции, че Москва ще преговаря добросъвестно.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба като че ли повтори мислите на Скибицки в отделно интервю за списание "Форин Полиси" тази седмица, като заяви, че целта на срещата на върха през юни е "да обедини страните, които споделят принципи и подходи, на които ще се основават по-нататъшните им действия". "След това може да се осъществи комуникация с Русия и тя да бъде част от разговорите. Защото сте прави: в крайна сметка не можете да сложите край на войната без двете страни", добави той.

Руският президент Владимир Путин и други високопоставени руски представители твърдят, че Украйна блокира всеки опит за уреждане на конфликта.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от Русия
Най-голяма руска жертва: "Газпром" е на загуба, загуби и пазара в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мъск да подари на Путин един Плейстейшън с междузвездни войни!
169
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
СССР като обяви война на България и я окупира 1944г., да не би да е имало преговори за края на войната? Сложиха си правителство, избиха патриотите и готово.
168
13
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Камеран даде зелен коридор на украйнците да бомбят на руска територия! Кеф-кеф ти казвам;)))
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не всяка война завършва с преговори.
166
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преговори ще има единствено за денят и мястото на капитулацията на Русия. Все пак трябва да се уточнят някои детайли.
165
6
 
6
 
! Отговори
до 161 преди 4 седмици
Русия завършва първия Сармат от 20 години. Както и 1500 броя СУ-57, от които останаха 2 броя.
164
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ситуацията е сложна. Русия е смешка- разполага само с милиони снаряди от СССР-ско време от КНДР и ИРан и нищо модерно. НАТО се стиска за оръжие и Украйна също няма нищо модерно. Вариантите са 2- Русия си буксува на 10 км от границата още години. Извинявайте, ама смешна жалка РУсия не владее дори половината от ЛНР и ДНР, които "анексира". Вариант 2- НАТО се намесва директно в конфликта и голташка Русия капитулира за няколко месеца. НАТО не го прави, защото от отчаяние Русия ще използва ядрени оръ
163
6
 
18
 
! Отговори
Аааа, не, не преди 4 седмици
рано е още за преговори, когато Русия стигне до западната граница на Украйна тогава ще преговаря, нека първо е позачисти от тези които още си мислят, че могат да победят Русия пук тогава ще видим.
162
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен "Над година и половина руснаците са запецнали край Донецк! Къде са великите победи?" Украйна е демилитаризирана, сега се демилитаризира НАТО. Бандеровските отряди са денацифицирани, сега се денацифицират доброволци от цял свят. 20% от територията на Украйна е руска. 500 000 украински мъже са при Бандера. Малко ли ти се вижда.
161
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ген. Скибицски,този момент беше преди две години, но оня шут от киевския цирк,послуша дядо си Байдън,затова ще продължат да умират млади мъже,жени и деца.Народа на Украйна да го осъди,като той е осъдил и продължава да осъда стотици хиляди украинци.Г-н генерал,налейте в кратуната на френския *** малко мозък,белки да стане нормално мислещ индивид.
160
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Над година и половина руснаците са запецнали край Донецк! Къде са великите победи?
159
6
 
4
 
! Отговори
До да преди 4 седмици
Оръжията не отиват в Одеса, мушморок!
158
10
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 седмици
И нашите путинорусофилчовци, 147, не го виждат. И те. Също и нашите СМИ, които масово им пригласят. 'баси!...
157
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В близките месеци Русия ще завърши първия Сармат! И става страшно!
156
5
 
16
 
! Отговори
Да преди 4 седмици
На пристанището в Одеса втори ден гори помоща от сащ.
155
4
 
17
 
! Отговори
Тиква преди 4 седмици
Бой и бой по уркостанци-бандеровци , зеления наркоман ще бъде обесен от самите усраинци.подла и нагла нация, интересно че всички го знаят, обаче се правят че ги обичат, лицемерни Еврогейци.
154
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До152. Русия не е поканена защото не е като държава РФ а е страна Русия , както е и страна Украйна . За мир ще преговаря РФ , но когато каже ООН. И се поставят условията от членките на ООН
153
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Що не пишете, че руснаците използват химическо оръжие?
152
12
 
15
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 4 седмици
Ставащото в Украйна най-добре показва отношението на Русия към славянските народи и зачитането на международно установени държавни граници. Путин занули Русия като нормална държава и я върна в средновековието. Неслучайно думата Рашизъм вече в целия свят са асоциира като новия възроден Фашизъм !
151
1
 
5
 
! Отговори
Ббб преди 4 седмици
Да преговаря, но никой да не се надява че военните действия ще спрат по това време..