Украйна удари и танкер в Керченския пролив, Зеленски хвали службите

Отвориха Кримския мост за движение
356
Украйна удари и танкер в Керченския пролив, Зеленски хвали службите
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Танкер в Керченския пролив е пострадал при удар на украински безпилотен апарат, предадоха световните агенции, като се позоваха на руския Морски спасително-координационен център.

Екипажът от 11 души, на танкера е невредим и е вече на сигурно място. На мястото, на което се намира плавателният съд, са пристигнали два буксира. Пострадало е машинното отделение на танкера. Разлив на петрол няма.

Танкерът е плавал под руски флаг.

Според "Москоу таймс" пострадалия танкер е "СИГ", който е обект на американски санкции, защото доставя гориво на руските сили, притекли се на помощ на сирийския президент Башар Асад.

Няколко членове на екипажа са били ранени при атаката от счупени стъкла, пък заяви в "Телеграм" Владимир Рогов, назначеният от руските власти ръководител на администрацията в Запорожка област.

Нападението бе извършено ден, след като  украински дрон удари руски военен кораб в черноморската база Новоросийск - първа подобна атака там. Източник от украинските служби за сигурност заяви пред Франс прес вчера, че тази атака е била успешна.

По-рано тази нощ бе съобщено, че движението по Кримския мост е било временно преустановено след издадена тревога за атака, ненасочена директно срещу него. То вече е възстановено, съобщават местни представители.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на разузнавателната агенция на страната за нейната работа. Поздравите бяха отправени, след като украински безекипажен катер атакува руски военен кораб, предаде ДПА.

Службата за сигурност на Украйна отнесе войната обратно към руския агресор, заяви Зеленски в ежедневното си обръщение към народа, публикувано в Телеграм. "Каквото посееш, това ще пожънеш", допълни той.

По-рано вчера видео, разпространено онлайн, показваше предполагаема успешна атака, извършена от безекипажен катер на Службата за сигурност на Украйна срещу руски военен кораб. В катера е имало 450 килограма експлозиви.

Зеленски също така изтъкна важността на износа на украинско зърно и заяви, че Русия няма да успее за предизвика глобална хранителна криза или ново покачване на цените на зърното.

Президентът на Украйна освен това подчерта и важността на срещата в Саудитска Арабия за Украйна, която се провежда в събота. "Хранителната сигурност на милиони хора в Африка, Азия и други части на света зависи от това колко бързо светът може да приложи формула за мир", каза Зеленски.

В центъра на предложената от украинския президент формула за мир е изтегляне на руските военни от Украйна./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
3
 
4
 
! Отговори
ТЕРОРИСТИ преди 9 месеца
Укро-фашистите взривиха един язовир и ВЕЦ, така замърсиха ЧЕРНО МОРЕ, сега за малко да предизвикат екокатастрофа, ако беше изтекъл нефт от руския танкер............давайте им още ракети и бомби, за да взивят и АЕЦ в Запорожието...............типични терористи са киевската хунта на зеления наркоман!!
319
3
 
4
 
! Отговори
терористи преди 9 месеца
Укро-фашистите губят на бойното поле и на фронта.............затова почват да действат с терористични методи, същите са като Ислямска държава(ИДИЛ, ДАЕШ), малко ги бият руснаците..............трябва да се действа по-твърдо с фашисти, нацисти, бандеровци, азовци и тия тъ@@паци от "Десен сектор", които са същите като БГ-психодесни!
318
0
 
0
 
! Отговори
йод на таблетки преди 9 месеца
До Хе хеКво се хилиш като скъсан диван
317
3
 
7
 
! Отговори
Лицемери преди 9 месеца
Украйна взривява петролни танкери, Зеленски хвали службите и накрая КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ЧЕРНО МОРЕ??? Японската радиация от Фукушима и украинските бълвочи в Черно море са много чисти и полезни, вредно е само руското замърсяване, така ли???
316
2
 
4
 
! Отговори
Не бе хора преди 9 месеца
Едно от момчетата не си загасило фаса на палубата !
315
0
 
2
 
! Отговори
Зак за повторение преди 9 месеца
Мостпробабли УКР офръцзивата протича:Начи в час Нула от времето на настъпателното настъпление,пропускайки некоя друга укроидите хукват да стъпват по мините, както заСтепта е разработено от Степан Крентера.Утрепаните одма за папуаските барбекютерии,поокълцаните крайници и карантии в 2ия ешелон и тезатам.Живите бегом обратно настъпват част от подминатите мини.Следва фръчило за папуасите.Презноща руснаците залагат нови мини на местата избухналите.Наследващия ден настъплението праща за барбекюериите
314
0
 
1
 
! Отговори
Хе хе преди 9 месеца
До йод на таблетки .....краката ...контакта многополов ...
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 315 Хванал си се за палците !
312
4
 
3
 
! Отговори
йод на таблетки преди 9 месеца
Подписвайте мир ситуацията е патова , автономия на республиките и Крим и да са като разоражени буферни зони под контрола на съвместни патрули на НАТО и Русия. Украйна е моралния победител , но руснаците Крим няма да го дадат без Армагедон.Всеки подпийнал в Русия зове за ядрени атаки ...
311
2
 
3
 
! Отговори
Бекембауер преди 9 месеца
Дано да е бил празен щото риска от екокатастрофа в Черно море ще е голям ако е пълен. Време е за мир щото иначе събирам аверите и ще има сопа и за двете страни.
310
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добрите новини за изтърбушени руски военни корита да се множат! АМИН!
309
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1986г. един руски фашисти и тяхната хунта в България разправяха, че няма изтичане на радиация
308
13
 
7
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
Вчера Освободителната Украинска Армия думна 2 кораба и цял ден Кукушенков ни заливаше с отрицателна истина,че не било вярно.Докато не се повиха кадри на разцепеният десантен есминец и цял Свят се смя.После реваха,че танкерът бил граждански,а се оказа,че това е кораб от Русконацисткият флот,който зарежда с гориво другите гемии.
307
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Степан Бамдера е основоположникът на настъпателното настъпване на мини по време на настъпателните офанзиви.
306
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1986г. един украинец разправяше, че няма изтичане на радиация...
305
2
 
6
 
! Отговори
Ега си преди 9 месеца
Кога успяхте да си нашибате толкова плюсове и минуси. Явно тук се подвизава скрит индивид, който слага лайкове и дислайкове по настроение. Вероятно не е чатар.
304
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
голяма радост да стреляш по цивилни обекти по училища и детски градини типично по укроински
303
4
 
27
 
! Отговори
Мохаммед преди 9 месеца
До Анонимен 305 А кога на Русия? Или вие искате да трепете и събаряте, да отвличате деца, а онези, които започнат да бият по вашата територия, наричате терористи. Эгаси пост-съветската логика. И в бокса е така - биеш, но и те бият.
302
3
 
21
 
! Отговори
Дзерджинский преди 9 месеца
До Анонимен 308 --- Ние, приятелите на Рассия, ще му помогнем да превъзмогне эгото си. :)
301
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно , как пост 307 със самото си появяване бе придружен от ЧЕТИРИ лайка?