Руснаците са гросмайстори, а САЩ – покерджии

Поведението на Русия в конфликта с Грузия бе логично и правилно, смята френски политолог
28 авг 2008 11:48, Красимир Ангелов
181
Руснаците са гросмайстори, а САЩ – покерджии
Снимка: БГНЕС

Русия изигра партия шах на Кавказ и поведението й е съвсем логично, заяви за „Российская газета“ известният френски политолог и историк Еманюел Тод.

Той определи решението на руския президент Дмитрий Медведев да признае независимостта на Абхазия и Южна Осетия като единственото възможно и напълно логично.

“Виждам някакъв абсурд в позицията на Запада -  съвсем наскоро западните страни, нарушавайки международните споразумения признаха идентичните права на Косово, а сега се възмущават от това, че други народи при други не по-малко сложни обстоятелства се опитват да реализират своето право да живеят така, както искат”, коментира Тод.

Според него събитията в Кавказ ясно са показали, че идва край на американския монопол, а Русия реално се завръща в качеството на мощен противовес в международните дела.

“В момента на Запад много раздухват призрака на Русия като някаква кръвожадна мечка, възнамеряваща да възстанови съветската империя. А тя е добър играч на шах, който се е сблъскал с играч на покер, какъвто е САЩ", обрисува художествено сблъсъка французина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Не може американците непрекъснато да нарушават правилата и после да реват,че руснаците правели същото....Щом не играеш по световните установени правила,ще приемеш че и другите могат така и ще си береш ядове-това е.А колко са оправни-то се вижда-Саддам успяваше да държи страната си без техниката и силата на Щатите и да няма гражданска война.А сега какво е? Една опропастена страна,само дето фирмите на Буш и Чейни хванаха петрола.
19
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"Русия ще спаси светът"- баба Ванга.
18
1
 
2
 
! Отговори
do 17 преди 15 години
внимавай и ти за твоите че видни български бизнесмени използват за тази цел улиците
17
1
 
2
 
! Отговори
yanki преди 15 години
Всички бушмени със зелени карти и ... хайде ! Внимавайте само за децата си, че видни американски демократи използват училищата за стрелбище ?!
16
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Хубаво казва французина, не искам да взимам страна, но неможе САЩ да се разпореждат със света като си искат.
15
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Верно си ***. Титаничната ти мисъл е достойна за украса на тоалетна хартия. Разсъжденията на дребните човечета, като теб, си остават само по форумите.
14
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Колко излишен адреналин има в изказванията ви!? Защо, толкова се пените? Русия и САЩ си провеждат геополитика, водени от собствени интереси! О, неразумни и юроде, защо напъваш вратни жили?:)))Погледнете, какво става в милата татковина:)))
13
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да,французина се е изразил много точно и е напълно прав.Явно западноевропейските мозъци не са толкова промити колкото тези в България.
12
1
 
2
 
! Отговори
v g z преди 15 години
аз се сещам само за теб - продажник на про еврейската нация
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"Според него събитията в Кавказ ясно са показали, че идва край на американския монопол, а Русия реално се завръща в качеството на мощен противовес в международните дела."ПОРЕДНИЯ ПЛАТЕН ОТ КРЕМЪЛ ЗАПАДНЯК, КОЙТО СЕ ПОДМАЗВА В РУСКАТА ПРЕСА.ИНТЕРЕСНО КАК СЕ ВРЪЩА РУСИЯ НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА КАТО ДО СЕГА НЯМА ДЪРЖАВА В СВЕТА, КОЯТО ДА Е ПРИЗНАЛА РУСКИТЕ САТЕЛИТИ. ВКЛЮЧИТЕЛНО САТЕЛИТА БЕЛАРУС.
10
1
 
2
 
! Отговори
фон Галфон преди 15 години
да, голям играч на шах са, че си изпратиха танковете от другата страна на границата, да отцепят една педя земя.пък американците, видиш ли, дето за нищо не стават, са НАВСЯКЪДЕ, от военните си бази в Тихия океан, до Ирак и Афганистан.френските "мислители" са известни с продажността и късогледството си. сещам се за доста такива...
9
1
 
2
 
! Отговори
kroki преди 15 години
igraqt poker i blafirat s tova kare dvoiki.kade otivate moje bi.
8
1
 
2
 
! Отговори
paranoja преди 15 години
така си е американците спекулират само и искат да искарат майак Русия от черна по черна за да могат те после да си праят кот си искат и кадето си искат, за кво го напраиха тва НАТО, да си разполагат бази и оръжия кадет могат и искат, но руснаците са хитри и твърди и показват че и те могат тънката лайсна, а мазните евреи-амаериканците маогат само да са в чуденката, щото на Русия не и трябва повече територия- тя владее целия свят скрито покрито, каквото и да си говорим...
7
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
3. В самата Южна Осетия са има-няма 95 %. Т.е. там са по-голяма болшинство от посоченото от теб за Косово. И защо, както са казвали древните, това, което е позволено на Юпитер, да не е позволено на бика? (малко префразирано, но, надявам се, точно изразяващо!)
6
1
 
2
 
! Отговори
v g z преди 15 години
ето това е истината и нещо което приказвам от доста време насам. Запада се насира защото Русия се надига. Word Up my French dude
5
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Най-после истината! Русия, винаги е била поне 3 хода напред! Точно сравнение, шах и покер:)))
4
1
 
2
 
! Отговори
spas преди 15 години
САМО ЕДИН МИСЛЕЩ ЕВРОПЕЕЦ МОЖЕ ДА СЕ ИЗРАЗИ ТАКА!
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да ама само дето на шах ги видяхме как Руския шампион ходи по 50 пъти в тоаалетната ,за да му казват какво да мести. А сръвнението с Косово е буквално смешно. Косовските Албанци са 2 милионно малцинство в 6 милионна държава а ЮжноОсетенците са 46 хилядно малцинство в 6 милионна държава. Ако това е Логиката то Французите отдавана трябваше да са изселени от Франция. При положения ,че в момента във Франция на всеки 3-*** души само един е Французин.
2
1
 
2
 
! Отговори
Евроскептик преди 15 години
Ей....Имало и нормално мислещи политолози на запад!
1
1
 
2
 
! Отговори
Трън преди 15 години
Много точно казано и светът наистина има нужда от един силен противовес на американския монопол. Ясно е че това няма да са безгръбначните европейци, нито пък Китайците, които още са прекалено зависими и не са набрали скорост. Трябва една силна Русия. Може да няма официално студена война, но как си го представяте двата полюса, които до преди 20 години бяха насочили ядрени ракети един срещу друг, сега така да се сближат, че Нато да влезне до границите на Русия. Няма кой да го позволи. Все едно американците биха допуснали руски бази в Куба :) А за двойния стандарт, наистина е прекалено очевиден, и според мен това чувство за несправедливост лека полека ще се натрупва, докато някой ден избухне ине е ясно в какво ще се превърне.