Турски самолет се разби в Амстердам*

На борда му e имало 135 души; засега се знае, че 50 от тях са оцелели без наранявания
25 фев 2009 12:19, Красимир Ангелов
131
Турски самолет се разби в Амстердам*
Снимка: БГНЕС

Снимки от мястото на катастрофата

Турски пътнически самолет се разби при приземяването си в Амстердам, предаде АФП.

Според агенция Ройтерс на борда на самолета е имало 135 души - 127 възрастни, 1 бебе и 7 души екипаж.

Информацията за евентуални жертви е все още доста противоречива.

Някои от пътниците са загинали, други са ранени, има и такива, които са оцелели без наранявания“, заяви говорител на летището пред CNN.

Изпълнителният директор на Turkish Airlines Темел Котил обаче заяви на пресконференция, че загинали няма.

"Има ранени, които са седяли в задната част на самолета, но няма данни за загинали", каза той.

Според Ройтерс пък има петима загинали.

Самолетът Боинг 737-800 е извършвал полет от Истанбул за Амстердам и се е разбил при кацането си на летище Схипхол, близо до магистрала А9.

Според ВВС, машината се е разцепила на три части и засега има информация, че 50 души са оцелели без наранявания.

На пистата са пристигнали около 30 линейки и пожарни.

Снимки от мястото на катастрофата

*Актуално към 13.55 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
67 преди 15 години
Как ще сте мои сънародници като вие български не знаете? Повечето турци в форумите ни наричат ***, за това какво ще кажеш, а? Трябва да се научите че щом живеете в България трябва да живеете с нашия език и култура, а ако не ви харесва - отлично знаете къде да отидете!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всеки българин, който спряга думата "турчин" вместо "българин от турски произход" работи съзнателно или несъзнателно срещу интересите на България и следва да бъде ритуално обесен за предателство спрямо родината. Номер 65 ви го е казал, какъв е начина да живеем в мир и разбирателство и да бъдем една нация изградена от различни етноси. Всички сме българи щом сме родени и отрасли в България. Турците живеят в република Турция.
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
67...виж си мнението..'повечето Ти сънародници''.Те са наши сънародници - твои и мои..Ето, вие ни делите от вас..трябваше да кажеш повечето ни сънародници от турски произход не мислят така..
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Радвам се че се смяташ за българин но повечето ти сънародници не мислят така! Имам приятели турци с малки деца и мога да кажа че дечицата им научават турски и не знаят и една българска думичка, въпреки че са "българчета". Да не споменавам че повечето от вас говорите толкова развалено български че да му се приплаче на човек!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и това, че някои мразят дпс и османо-носталгичните им гласоподаватели с неясен произход не е причина да се мразят турците като цяло. и това, че някои, които бяха изритани от турция преди време като не-турци, не значи че трябва да мразят държавата България, която ги прие обратно. Турция и България си помагаха и ще си помагат и по време на югоембаргото, и по време на земетресенията, независимо от ***, които искат да се мразим.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 39..'И аз сам с турски произход....но не мисля че сам турчин, а българин с турски произход.....все пак и ние сме българи и немисля, че трябва да има война в една държава че сме от различни религии и т.н....'Поздравления за мнението ти. Дано всички български граждани разберат най - после 5 неща:1. Че в състава на българската нация освен прабългари, траки, славяни влизат и турци, руснаци, арменци, евреи.2. Че да си 'от турски произход в България' означава да си 'Българин от турски произход', а не нещо, което не е част от България.3. Че които казват 'вие, българите' или 'вие, турците' са зле с главния си мозък.4. Че който претендира да е турчин в България, различен от българската нация, трябва да е роден след 1923 - когато е създадена държавата Турция и да е преселен у нас след този период заедно със цялото си семейство (преди това е имало само османска държава с много народи).5. Който твърди, че е прабългарин или трак или чист славянин, хубаво да се замисли докъде може да си види родословието.
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора престанете какво са ви направили хората че ги псувате ? Престанете и те са хора !
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
9 zaginali: 6 ot pıtnitsite, 3 ot ekipaja i 25 raneni, tova sa poslednite danni ot televiziya CNNTURK
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dano da niama zaginali, dano sa se otyrvali s leki kontuzii. Dano se smili nad tiah.... Gorkite horica....
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много зачестиха самолетните катастрофи последните 3-4 години.И все пак, според статистиките, си остава най-безопастният транспорт.Дано наистина няма много жертви.
60
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо Форевър преди 15 години
Как може да има да говорят за България, Турция или каквато и да е държава в или извън Европа?! Ей, !!!!! Става въпрос за трагедия, със сигурност има жертви... Няколко семейства са в траур, нещастници! Стига с тъпия и криворазбрания уж патриотизъм... Загинали са хора, маа му стара!! Малко уважение към живота, по дяволите.. После си пишете колко сме-сте-са велики! Аман от ***!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ima 9 zaginali i 10 tejki raneni, incidenta e turbulans pri katsaneto
58
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 15 години
в списъка на пътниците има името Атанас СтилиянNo:55 мн. точно казано, брависимо
57
0
 
0
 
! Отговори
Асен Иванов преди 15 години
Хора престанете какво са ви направили хората че ги псувате ? Престанете и те са хора !
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ima 10 zaginali
55
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 15 години
Жалко за трагедията, за пострадалите и за близките им! Жалко и за част от коментарите тук! Жалко че в България има все още такива хора и че те смеят да се наричат патриоти! Не мога да разбера каква е тази злоба. Имало 5-вековно робство? Да, имало е, но от тогава са минали вече 130 години. И робството не е било турско, а османско. Сегашната Турция няма нищо общо с тогавашните поробители. Жалко е да си роб, но много по-жалко е поробителя ти отдавна вече да не съществува, а ти да продължаваш да се чувстваш и да се държиш като роб!!!Омразата не води към нищо добро. По същата логика трябва да мразим и гърците за Византийското робство, руснаците - за кумонистическия режим, германците - заради Хитлер и т.н. И пак по някаква такава логика (не ми е ясна, признавам си) македонците ни мразят нас. Не са ли смешни македонците - ние ги приемаме като братя, а те ни мразят? Също толкова смешни сме и ние, зарди отношението си към турците.
54
0
 
0
 
! Отговори
pishcho преди 15 години
VEREIMO GIUTENE
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
я малко полезни неща да ви напиша белкем ги прочетете покрай изобилието от глупости:За да увеличите шанса си да оцелеете при самолетна катастрофа, когато се настаните в самолета пребройте броя на седалките пред вас и зад вас, до изходите на самолета. В случай на катастрофа най-важното е бързо да се измъкнете преди да сте изгоряли или задушили. Много често тока вследствие на катастрофата се прекъсва и трябва в тъмното бързо да се ориентирате къде са изходите на самолета. Ако предварително сте преброили седалките до изходите в тъмното или в мъглата от пушек чрез напипване ще знаете кога сте стигнали до изхода. Успех, и дано не ви се налага да ползвате инструкциите. Пушека е най-опасен, тъй като е силно отровен, няколко вдишвания отровен дим може да ви довършат. Друго нещо което може да ви помогне е да пътувате с вълнени дрехи, тъй като при пожар дори да се запалят няма да залепнат за тялото ви като другите изкуствени дрехи и така ще намалите степента на изгаряния. От 1983 до 2000 година са регистрирани 568 самолетни катастрофи с 53 487 пътници на борда от които са оцеляли 51 207, така че е добре да знаете как може да преживеете самолетна катастрофа.
52
0
 
0
 
! Отговори
Една Българка преди 15 години
Моето момче, ти какъв си, като пишеш на български? Който е роден в България, живее ту иговори български е българин! Ако ти не се чувстваш такъв си свободен да си отиваш в Турция или там където мислиш, че принадлежиш!Амен от провокатори, били те българи или турци!Колкото до трагедията, дано наистина няма загинали хора!
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ne sa mi prijatni turcite no kogato edin *** kato pove4eto tuk se nari4at turci napravo me pobarkvat