Роден съм, за да насилвам

Започна делото срещу Йозеф Фрицъл, който в продължение на 24 години държа в мазе дъщеря си и 7-те си деца, родени от нея
16 мар 2009 12:00,
62
Роден съм, за да насилвам
Фрицъл крие лицето си. Снимка: БГНЕС

Днес 73-годишният Йозеф Фрицъл се яви пред съда по обвинение в убийството на сина си, роден от собствената му дъщеря в мазе под земята, където я е държал затворена, предаде Ройтерс.

Основната улика в процеса срещу австрийския маниак Йозеф Фрицъл ще бъде дневникът на дъщеря му, която той насилвал в продължение на 24 години.

Освен обвинението в убийство на сина му (който в същото време му се пада и внук), той ще бъде съден още за държане в плен, за над 3 хиляди изнасилвания и кръвосмешение със собствената си дъщеря.

В продължение на пет дни съдебните заседатели ще трябва да вникват в подробностите на безпрецедентни по своята жестокост злодеяния.

Опасявайки се за психичното здраве на заседателите, съдът е разпоредил заседанията да не продължават повече от два часа на ден.

В записките на Елизабет става ясно, че Фрицъл я е принуждавал да гледат порнофилми, за да разнообрази секса, и използвал огромни сексиграчки, с които й нанесъл сериозни вътрешни наранявания. Най-ужасяващото е, че всичко това е ставало пред очите на децата.

Тираничният маниак измъчвал шестте си деца с глад и редовно ги биел.

Елизабет описва и трагичната смърт на седмото си дете, у което веднага след раждането се появили проблеми с дишането.

Тя се опитвала да съживи бебето, докато Фрицъл безучастно наблюдавал.

На третия ден след раждането детето починало, а "баща" му кремирал тялото в газовата печка, с която се отоплявали, и разпръснал праха в градината на къщата.

В мазето, където живеели затворниците на Йозеф Фрицъл, имало плъхове. Единственото забавление на децата били едно огледало и кантар за измерване на теглото.

Понякога след по-обилно хранене децата се качвали на кантара, за да видят дали са напълнели.

Фрицъл получавал невероятно удоволствие от това да унижава жертвите си морално и физически.

Той "дарил" три от децата с нормален живот, като ги извадил от подземието и ги осиновил просто защото вдигали много шум и се страхувал да не бъде разкрит.

В същото време той дразнел останалите три деца: 19-годишната Кърстин, 18-годишния Щефан и 5-годишния по това време Феликс, гниещи в подземието, като показвал снимки от забавните игри и разходки на "свободните" горе.

Според следствието Кърстин заместила остаряващата си майка в сексуалните забавления на баща си.

Фрицъл бе арестуван на 27 април 2008 г., когато най-голямата му дъщеря се разболяла и маниакът трябвало да я заведе в болница, където се разкрила зловещата история.

За всички близки и познати на семейството разкритието на страшното престъпление е шок, макар че повечето от тях признават, че Фрицъл е тиранин.

69-годишната съпруга на Фрицъл - Розмари, твърди, че не е знаела нищо за престъпленията на съпруга си.

Именно нея 43-годишната Елизабет обвинява за своята трагедия. Тя се възмущава от факта, че трите й деца, които са живели извън мазето, наричат Розмари "майка".

Още през 1967 г. природата на Фрицъл излязла наяве, когато той изнасилил медицинска сестра, заплашвайки я с нож.

Когато маниакът бил в затвора, Розмари излъгала за истинската причина за отсъствието на Йозеф, а след като излежал наказанието, отново го приела вкъщи.

Още когато Елизабет била на 11 години, Йозеф Фрицъл започнал да слага порносписания под възглавницата й и мастурбирал в нейно присъствие.

Все още не е ясно как всичко това е убягнало от погледа на майката. Елизабет не вярва, че тя не е знаела, и смята, че просто го е прикривала, като по този начин се е превърнала в негова съучастница.

Над психопортрета на Йозеф Фрицъл работи цял екип от опитни специалисти. Те все още не са успели обаче да отговорят на главния въпрос: "Защо той е направил това?".

В  крайна сметка маниакът сам разкрил мотивите си, като заявил на експертите: "Роден съм, за да насилвам!"

Лекарите са обезпокоени от физическото и психическото състояние на жертвите на Фрицъл. Посттравматичния стрес, който изпитва Елизабет, може да се сравни с това, което изпитват войниците, върнали се от война.

Освен това през годините, прекарани в мазето, здравето на пленниците е сериозно разклатено от редовното недохранване и лошите условия. Органите на вече 20-годишната Кърстин са отказвали неколкократно.

Там, където в момента живеят децата, всички врати са широко отворени, тъй като те са развили страшна фобия от затворени пространства.

Елизабет, Кърстин и брат й Щефан живеят заедно. Те почти не излизат навън. Гледат телевизия, слушат музика и помагат на майка си. Тяхната реч е забавена, а представата им за собствената им личност не е сформирана.

6-годишният Феликс, който е прекарал живота си досега в подземието, се нуждае от специални очила, тъй като очите му не могат да се приспособят към светлината.

Детето се възхищава на всичко ново, което види. Той прекарва дните си, като гали кората на дърветата, събира цветя и гледа небето. Психолозите смятат, че младата му възраст ще му помогне да се възстанови най-бързо.

"Елизабет е истински герой, уверен е един от психолозите, който се грижи за психичното състояние на жертвата. Това, което е спасило нея и децата й, е невероятният й майчински инстинкт".

Невероятно е и това, че децата на Фрицъл имат противоречиви чувства към него. При все че те с ужас си спомнят за годините в подземието, у тях се наблюдават остатъчни чувства на привързаност. Кърстин и Щефан са отказали да свидетелстват срещу него.

Другите три деца, които са расли извън подземието – 15-годишната Моника, 16-годишната Лиза и 12-годишният Александър, знаят, че строгият им баща ще бъде съден и това ги плаши. Те трудно наричат Елизабет "мамо".

След началото на процеса Моника, Лиза и Александър са били преместени в различни училища, за да не бъдат разпознати, а имената им са били променени. Децата се намират под постоянното наблюдение на педагози, които са в течение на нещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
16
 
! Отговори
vlado преди 15 години
kak moje da ima takiva hora???? Ujas!!! Dano vsi4ko mu se vyrne v drugia mu jivot!!!
40
0
 
14
 
! Отговори
cTpH преди 15 години
Откъде намирате допълнителните (тези) текстове?
39
0
 
15
 
! Отговори
преди 15 години
"Скривалището е в мазето зад бетонна врата с електрическо заключване, кода знаел само 73-годишният Йозеф Фрицъл. След първото му признание полицията влиза и открива сложна система от помещения, някои високи едва метър и 70. Франц Полцер - директор на отдел "Криминални разследвания" - казва: "В подземния затвор имаше стаи за спане, котлон за готвене, тоалетна и душ".
38
0
 
15
 
! Отговори
преди 15 години
НА КОЛ НА ВХОДА НА ВИЕНА.*** ТИ И ЕВРОПЕЙСКАТА ДЪРЖАВА В КОЯТО СЕ ДАВАТ ЛИЧНИ КАРТИ И ПАСПОРТИ НА ХОРА ЧИЯТО МАЙКА НЕ Е ЯСНА.АВСТРИЯ ЛИ? АФРИКА!
37
0
 
14
 
! Отговори
- преди 15 години
И аз съм роден да насилвам - само ми го дайте и ще ме видите в действие. Ама няма да стане - сега ще му правят психопортрет, ще го изучават под микроскоп, ще му направят пълна психодисекция и накрая ще установят, че нормален човек не е способен на това. След това разбира се ще го пратят в някой приятен санаториум за психичноболни, с изглед към планината и цветенца на балкона..... Еххххх убиец да си на тоя свят....
36
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Керстен се разболява тежко, тя колабира заради условията на живот в тъмницата. Сега тя е в болница. През март Керстен се мъчи да говори, само хапе устните и езика си. На 19 април Фрицъл я води в болница. Седмица по-късно Елизабет гледа телевизионен репортаж, в който докторите обясняват безнадеждното състояние на детето. Тя умолява баща си да я освободи и обещава, че никой няма да разбере за ужасната им тайна. Той се съгласява, след което е арестуван заради лошите грижи за Кертстен като неин настойник.Попитан дали иска да умре, Фрицъл казва: Не, не искам да умра. Имам само едно желание да се разкайвам. Децата на Фрицъл не знаят нищо за неговите действия. Те са защитени от контакт с медиите. Стефан (18), Лиза (16), Моника (14), Алекс (12) и Феликс (5) са изолирани от радиото и телевизията докато са под лечение в усамотена клиника. Техният адвокат Кристоф Хербст каза: Те водят изненадващо нормален живот предвид обстоятелствата.
35
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Фрицъл посещавал семейството в килията на всеки два-три дена, за да донесе на жертвите си храна и дрехи, като казвал на семейството и приятелите си, че ги носи на други хора. Той показвал на Елизабет снимки на трите деца, които растяли горе и разказвал за разцъфналата градина и дървета навън. Не беше трудно да предотвратя бягството им. Не съм прилагал физическо насилие над тях. Те просто приеха, че това е тяхното семейство. Аз бях лидерът и така трябваше да бъде. Освен това трябваше да знаят кода за да отворят вратата, а никой не го знаеше. Не можеха да избягат по никакъв начин.Тираничният Фрицъл твърди, че характерът му е изграден от нацисткия режим, и допуска, че отклоненията му са от ранна възраст. В интервюто си от затвора, пред австрийския седмичник Нюз Маг, Фрицъл казва: Аз винаги съм държал на дисциплината и благоприличното поведение. Моето поведение е повлияно от поколението ми. Аз съм от старата школа. Аз съм възпитаван по време на нацистите, което означава в самоконтрол и дисциплина. Мисля, че това до голяма степен взе надмощие в мен. Спомняйки си за живота си преди Фрицъл разказва: Баща ми си тръгна от къщи, когато бях на 4 г., той беше некадърник, беше излишен в къщи. Майка ми беше много силна жена. Най-свястната жена на света. Много й се възхищавах, тя ме възпита добре, научи ме на дисциплина и ред. Майка ми не е злоупотребявала сексуално с мен, но аз имах подобни фантазии от ранна възраст. Те бяха по-силни от мен и аз едвам им се противопоставях. Фрицъл признава, че през 1960-те години е изнасилил жена: Не знам какво ми стана. Той твърди, че 18-те месеци в затвора му дали урок и добавя без никаква ирония: Исках да стана добър съпруг и баща.През януари тази година Фрицъл решава да сложи край на подлите игрички и кара Елизабет да напише писмо до родителите си, че е имала проблеми с трите си деца и не е могла да ги отглежда сама. Тя написала, че през пролетта ще дойде да ги види и ще празнуват рождените дни на Лиза и Моника. Писмото съдържало не само нейния подпис, но и тези на децата. Фрицъл казва: Аз исках Елизабет, Керстин, Стефан и Феликс да могат да напуснат къщата, аз вече остарявах и ми беше трудно да слизам долу. Просто знаех, че в близко бъдеще вече няма да имам възможност да се грижа за семейството си в бункера. Планът ми беше да освободя Елизабет и децата и да кажа, че до сега са били държани в секта.
34
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Елизабет страда ужасно докато раждаЕлизабет е била вцепенена от ужас при раждането на всяко от децата си. Когато се ражда Керстен, Елизабет е сама в бункера затвор и килията и изпитва непоносими болки. Фрицъл казва: Преди да роди първото дете, аз й купих медицински книги, за да знае какво да прави, когато настъпи денят. Дадох й също кърпи, дезинфектанти и памперси. След раждането на Лиза, Моника и Александър, сега съответно на 16, 14 и 12 години, те били качени горе, за да живеят с баба си и дядо си. Фрицъл измамил Розмари, че Елизабет е подхвърлила децата на прага къщата им. Имало е трагедия при раждането на Александър, брат му Майкъл близнак починал три дни след това. Фрицъл изгорил телцето на бебето в обзаведеното помещение долу. След раждането на последното дете Феликс, преди пет години Фрицъл свалил долу пералня, така че Елизабет да не пере всички дрехи на ръка.Докато Елизабет отглеждала децата-затворници, Фрицъл се радвал на своя странен двойнствен живот с нормалното си семейство горе, и с тайното семейство долу. Децата горе го наричали дядо, а за децата долу той си бил татко.Фрицъл казал на адвоката си: Беше хубаво да имам истинско семейство, с жена и няколко деца. Аз наистина се опитвах да направя килията възможно най-удобна за семейството ми и да се грижа за тях. Аз купувах на жена си цветя, детски книги и играчки. Аз гледах с тях приключенски филми, докато Елизабет готвеше любимите ни ястия. След това всички сядаме на масата и вечеряме семейно.Навикът на Фрицъл да слиза в малките часове на нощта в подземието било злостна подигравка със семейството. Когато влизал в леглото на дъщеря си, тя го умолявала да спре, но напразно. Аз знаех, че това, което правя е грешно и това много я наранява. Той отказвал да ползва каквито и да е предпазни мерки, тъй като как сам признава исках да имам деца от дъщеря си.
33
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Фрицъл казва, че причината да заключи Елизабет като затворник е нейния тийнейджърски бунт. Той признава: От началото на пубертета тя не спазва моите правила. Тя ходеше нощем в местните барове, пиеше, пушеше. Аз само се опитах да я откъсна от това, но тя започна да се бунтува с още повече сили срещу мен. Тогава реших да намеря място за нея, дори да я изолирам от външния свят.Фрицъл излъгал жена си, невинната Розмари, че Елизабет е избягала от къщи, за да се присъедини към секта. Той казва: Беше проведено половинчато издирване на дъщеря ми. Фрицъл е прикривал години наред пленничеството на дъщеря си. Трябва да е било,- казва той, - 1981 - 1982 когато започнах. Имах голяма тежка, допълнително укрепена вата, електрически мотор и дистанционно управление. Трябва да знаеш кода, за да я отвориш и затвориш. Аз направих стая в бункера, зазидах вратата и поставих тоалетна, леген, легло, печка, хладилник. Също така осигурих ток и осветление.Не бих направил никакви промени дори някой да беше разбрал. Килията е в дома ми, това е собственият ми дом. Това беше моето Царство, единствено аз можех да влизам там. Всички, които живееха там знаеха, жена ми и децата и наемателите. Никой не дръзваме да влиза там.
32
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Извратеният Фрицъл отворил вратата на тъмно мазе, където криел от 24 години дъщеря си Елизабет и признал: Сега вече знам, че съм луд. В пространна и завладяваща изповед 73-годишният изверг Йозеф Фрицъл разказва, че е планирал тъмничния затвор на дъщеря си Елизабет, сега на 42 години като отмъщение заради бунтарското й поведение като тийнейджър. Той казва, че попаднал в капана на все по-разгаряща се и непреодолима мъст, от която изглежда, че няма изход. Фрицъл разказва как купувал медицински книги, за да знае ужасената му дъщеря какво да прави, когато ражда неговите седем деца в килията под къщата им в Амщетен, Австрия.Фрицъл споменава, че са празнували Коледа и рождените дни на трите най-малки деца, заточени от раждането си: Керстин, на 19, Стефан на 18 и Феликс на 5. Беше хубаво да имам семейство в килията, казва Фрицъл. Говорейки за килията като за своето Царство, Фрицъл открито споделя, че имал нужда от желязна дисциплина, за да оцелее с двойствения си живот.Той обаче отрича, че е чудовище. Фрицъл казал на адвоката си Рудолф Майер: Аз получих психично разстройство, от което нямаше изход, не само за мен, но и за Елизабет. Колкото повече я държах затворена долу, толкова по-необратимо обезумявах и беше все по-трудно да я върна горе. Похотта ми все повече и повече се усилваше. Аз знаеш, че през тези 24 години аз не постъпвам правилно, че трябва да съм луд да върша това. Обаче бях воден от тези забранени желания. Те бяха толкова приятни за мен. В последен отчаян опит да обясни отвратителните си престъпления Фрицъл, който сега търпи подигравките на другите затворници си, казва: Наистина, честно ви казвам, аз винаги съм мислел да освободя Елизабет. Обаче аз не бях способен да го сторя, а съзнавах с всеки изминал ден, че положението става още по-лошо. Страх ме беше да не ме арестуват, страх ме беше семейството ми и хората навън да разберат за престъплението ми. Ето защо аз отлагах и отлагах решението, докато стана вече твърде късно да върна Елизабет горе.
31
0
 
14
 
! Отговори
sisithebest.blog.bg преди 15 години
направо все едно чета книга на Стивън Кинг... и представете си, как тоя човек е криел всичко това до сега ?! как изобщо може да му дойде на акъла да го направи ?!?!!? Уникално същество е човекът...
30
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Жената на изверга -Розмари се прави ,че не е знаела. Явно толкова е мразела дъщеря си Елизабет,че дори може именнно тя да е подтикнала мъжа си към първото изнасилване на дъщеря й. Изобщо това там е било един зловещ Биг Брадър ,за който някои от съседите,лекарите и т.н. може да са се досещали,а може и да не са допускали какво става.Може да е имало убити от семейството изверги,ако са любопитсвтали,знае ли се...
29
0
 
15
 
! Отговори
haha преди 15 години
Гешев, Гешев, Гешев, *** си по цялата си шашава глава Гешеееев!
28
0
 
15
 
! Отговори
преди 15 години
...ВСИЧКИ ПРЕМЪЛЧАВАТЕ , ЧЕ ТОЗИ ЙОЗЕФ , НАСИЛВАЛ ДЪЩЕРЯ СИ , Е ЕВРЕИН , А ТОВА ПРИ ТЯХ Е НОРМАЛНО ...КЪРВОСМЕШАНИЕТО!
27
0
 
15
 
! Отговори
преди 15 години
За такива случаи аз мисля, че просто *** да бъдат пуснати на свобода, но да загубят статута си на човешки същества (физически лица) по закон. Демек каквото и да им направят след това, да не е наказуемо. Става дума за такива случаи - веднъж на 10-15 години. Да поживее малко в страх (гонено животно), да изживее унижението да бъде предмет, не човек, и най-накрая, когато някой се смили да му тегли куршума, това да не бъде наказвано.
26
1
 
14
 
! Отговори
Гешев преди 15 години
Малко странна постъпка, но явно е сексуален маняк и жена му не му стига та налита и на дъщерята. Но чак *** не е. Вие дето карате пияни да не сте по-хуманни.
25
0
 
14
 
! Отговори
Johnny АТАКИСТА преди 15 години
Дайте го на Д-р Менгеле :D
24
0
 
15
 
! Отговори
преди 15 години
Този изверг не заслужава да живее. Не мога да разбера само защо дъщеря му не му е строшила главата с нещо, като е идвал при нея в това подземие или пък децата, които вече са били големи?!?
23
0
 
15
 
! Отговори
ЛИСА преди 15 години
КАКЪВ БЛОК ??? САДИСТА Е ЖИВЯЛ В КЪЩА В АВСТРИЯ !!! ДАВАХА СНИМКИ НА НЕЯ И ПРИСТРОЙКИТЕ КЪМ НЕЯ - ТА ТАМ В МАЗЕТО..........НЕ МОЖЕ ЖЕНА МУ ДА НЕ Е ЗНАЕЛА И ПОДОЗИРАЛА !!! ПРОСТО НЯМА КАК НИТО ВЕДНЪЖ ДА НЕ Е ЗАБЕЛЯЗАЛА ЧЕ ТЯ НЯМА ДОСТЪП ДО МАЗЕТО ???? КАК ТАК , ЗАЩО ..........ПРОСТО ГО Е ЗНАЕЛА КАКЪВ САДИСТ Е И ОТ СТРАХ НЕ Е СМЕЕЛА ДА ГЪКНЕ ИЛИ И ТЯ Е УВРЕДЕНА МОЗЪЧНО КАТО НЕГО !!!!!!!
22
0
 
15
 
! Отговори
преди 15 години
на този и смъртта му е малко...