Скопие: С все сили България очерня македонския имидж

Не сте сами в брака, саркастично отбелязва популярен журналист
7 авг 2009 23:39,
597
Скопие: С все сили България очерня македонския имидж
Скопие. Снимка: Dnes.bg

 

Скандалният казус с младата майка Спаска Митрова, която е в затвора в Идризово предизвика остри коментари в македонските медии.

След като Брюксел обяви, че Македония най-вероятно ще получи положителен доклад и дата за преговори, България с всички сили се опитва да очерни македонския имидж – коментира телевизия Канал 5.

Откакто страната ни беше обвинена, че Спаска Митрова е пратена в затвора, само защото е българка, днес българите в Македония се оплакват, че са дискриминирани и в движението по пътищата.

Още по темата
На пресконференция Сдружението на българите в Македония обвини македонските власти, че за разлика от другите малцинства, българите в страната са наказвани, когато минат на червено и че заради тяхното национално самосъзнание са санкционирани, когато хвърлят боклук на обществени места. Те искат да не бъдат наказвани, когато нарушат закона – пише в електронното издание на Канал 5.

Още по-саркастичен е краткият коментар на Бранко Героски (един от най-авторитетните македонски журналисти) за вестник „Шпиц“:

Ако не понасяте хъркането на вашия съпруг или не ви харесва новата прическа на вашата съпруга, а той или тя случайно имат българско гражданство, внимавайте. Вие сте под лупата на българското Министерство на външните работи, което въз основа на вашето брачно поведение ще оценява нашата подготвеност за прием в европейското семейство. Пък после нека някой отрече, че всички важни работи не се решават в леглото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хаха, щели сме да ги напънем. Цялата ни армия се събира на стадион Васил Левски!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе това Македония е село бе, това е било българско село преди
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
колкото е македонка толкова е и Българка още повече толкова е и ЕВРОПЕЙСКА ГРАЖДАНКА МнВР да не спи той тоя новия министър без портфейл както не си поплюва ще ги нареди самозабравилите се маке-та , ще видят ЕВРОПА през крив МАКАРОН за какви се имат тия бе ?!?
12
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 14 години
Това е селски хумор, какъвто им е и манталитета. Гаа-гаа-гаа! :))
11
0
 
0
 
! Отговори
jivko преди 14 години
България на 3 морета :) искаме реванш :)
10
0
 
0
 
! Отговори
Отврат преди 14 години
Освен това Спаска е осъдена да плати глоба от 32000 евро! Представяте ли си тридесет и две хиляди евро за такова нещо, при положение, че средната заплата в Македония е не повече от 300 евро???!! Дано наистина случая да се доведе до знанието на всички европейски правозащитни организации, Евгени Кирилов (и не само той, но поне той засега даде заявка) незабавно да действа в ЕП, българското МВнР да втвърди още повече тона към тези варвари.
9
0
 
0
 
! Отговори
до №2 преди 14 години
с какво ще ги напънеш ? А ? Ще се напънеш и ще напълниш гащите .
8
0
 
0
 
! Отговори
асан македонски преди 14 години
макетата ще видят НАТО и ЕС, когато магаре кацне с македонска совалка на Юпитер!
7
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 14 години
наричащите се македонци са просто халюцинатори от 2те долуспоменати държави хихихи и щото са селяци и направо вече неиздържат да се донасерат ууууууу балъци
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
samo deto ne sa re6ili 4e i obama e makedonec
5
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 14 години
Кви македонци ?!?!?! То няма Македония xaxaxa xaxaxaxaxaxax има Гърция и България !! само
4
0
 
0
 
! Отговори
Отрват преди 14 години
Що за животни са това? Значи вместо самото им общество дареагира за това как е възможно в 21 век, претендираща за "бяла държава" жена да бъде осъдена на затвор, заради спор с бивш мъж, те се подиграват ехидно и арогантно. Тея изобщо знаят ли къде се намират? Този случай ако го надушат европейските защитни организации, жална им майка на тези *** прости.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много остроумни тез макета бе , пичка им материна - сърбоманска
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
малеее, това много нагли започнали да стават тези македонци. на бъзик го избиват.те дават ли си сметка, че колкото и да сме нефелни, ако ги напънем за два часа ще стигнем на адриатика....ох, размечтах си:)))))))))))))))
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахаха