Скопие: С все сили България очерня македонския имидж

Не сте сами в брака, саркастично отбелязва популярен журналист
7 авг 2009 23:39,
597
Скопие: С все сили България очерня македонския имидж
Скопие. Снимка: Dnes.bg

 

Скандалният казус с младата майка Спаска Митрова, която е в затвора в Идризово предизвика остри коментари в македонските медии.

След като Брюксел обяви, че Македония най-вероятно ще получи положителен доклад и дата за преговори, България с всички сили се опитва да очерни македонския имидж – коментира телевизия Канал 5.

Откакто страната ни беше обвинена, че Спаска Митрова е пратена в затвора, само защото е българка, днес българите в Македония се оплакват, че са дискриминирани и в движението по пътищата.

Още по темата
На пресконференция Сдружението на българите в Македония обвини македонските власти, че за разлика от другите малцинства, българите в страната са наказвани, когато минат на червено и че заради тяхното национално самосъзнание са санкционирани, когато хвърлят боклук на обществени места. Те искат да не бъдат наказвани, когато нарушат закона – пише в електронното издание на Канал 5.

Още по-саркастичен е краткият коментар на Бранко Героски (един от най-авторитетните македонски журналисти) за вестник „Шпиц“:

Ако не понасяте хъркането на вашия съпруг или не ви харесва новата прическа на вашата съпруга, а той или тя случайно имат българско гражданство, внимавайте. Вие сте под лупата на българското Министерство на външните работи, което въз основа на вашето брачно поведение ще оценява нашата подготвеност за прием в европейското семейство. Пък после нека някой отрече, че всички важни работи не се решават в леглото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
Докажи го?
34
0
 
0
 
! Отговори
Историк преди 14 години
Македонците са потомци на Македонската империя!!!Ромите са потомци и приемници на Римската империя!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
тези *** до 10, 15год са се разпаднали Гърците и Албанците ги претопяват те България мразят явно са доста ***
32
0
 
0
 
! Отговори
krasimir преди 14 години
blgari-tatari
31
0
 
0
 
! Отговори
Разум преди 14 години
Сига вече сте коментирали дали няма или има македонска нация, очевидно е, че днес има. Точно заради такива като вас, които слагат българката Спаска Митрова редом до разни небългарски ***, точно затова не можем да си защитим и малкото останали българи там. Трябва да се постави ясна разграничителна линия, не го ли разбирате? Тези небългарите ги наричайте както си искате, само не и българи. българи са само тези, които се чувстват такива. Останалите дгд.
30
0
 
0
 
! Отговори
щщд преди 14 години
За да се очерни нещо, трябва да го има....Измислена държавица, измислен имидж, ама така си е от край време - в македонско жито као дренки...
29
0
 
0
 
! Отговори
Жижи преди 14 години
Колкото повече чета за този случай,толкова повече се нервирам и убеждавам, че България е много "заблудена" държава и е спала до сега.А колко македонци уж приемат българско гражданство...та тези не си знаят историята изобщо,не знаят какво са били,ама с големите претенции.Доста примитивни закони имат,за скандал между съпрузи.Егати излагацията е тази УЖ държава, за каквато не я и считам.Този случай ясно показва,че определено са настроени против нацията ни.Какаъв Европейски Съюз?Пф,ме4ти
28
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
така наречените македонци ще видят ЕС през крив макарон
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
срам ме е, че тези са българи
26
0
 
0
 
! Отговори
EVIL преди 14 години
Макета, макетааааа ВЕТО нали знаете каво означава.... *** селяци, само за да не изезете вие кривите за очевидна тъпотия, сега щи гризкате албански шпек. *** такива, гледайте си интереса, щото миг невнимание и рязаната пушка ще ви парне великата македонска 18 цолова фуния
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ах тези *** жалко,че са чисти българи никога не е имало македонска нация и няма да има няма такава държава Македония това е име на географска област,който македонец иска да ме обори да заповяда
24
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИННИ преди 14 години
Нека Цялото сегашно правителство знае ,че такива хора като мен застават плътно зад тях но ако са решили да стигнат до край а не само да раздухват прахта!!! Българите само можем да се срамуваме ,че македонците повече се потдържат от самите нас като народ!
23
0
 
0
 
! Отговори
македонците са бълга преди 14 години
Няма македонска нация, език и държава и никога не е имало. Македония е географска област и винаги е била част от държавата България. Това най-сетни да си го набият в простите кратуни жалките родоотстъпници и майкопродавци в Скопие, които се отричат от българския си роз. Жалки нещастници.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ае какво се занимаваме. Не ми пука за Македония или за македонците. Не ги ща за българи. По характер мнозинството са в 19 в. по самосъзнание - в друго измерение. Да ги игнорираме и от тук нататък да се включваме здраво само когато се закачат с наши хора там.
21
0
 
0
 
! Отговори
Далия преди 14 години
Абе не мога да ги разбера тези македонци, вдигнаха по-голяма олелия за този случай от нас, а сега пък ревът че сме ги били очерняли. Пък и на Европа изобо не й пука. Сами си създадоха случая, сами си отразиха сензацията и мисля че е време да си запушат устите щото на всички ни писна да им гледаме сеира!
20
0
 
0
 
! Отговори
Ник Каргонски преди 14 години
Скопската република си го търси и ще си го получи от България.Това са едни нахални хора,които са научени винаги да им отстъпваме.Лично аз не виждам за какво.Убеден съм,че така мисли и сегашното правителство на Б.Борисов. Управниците в СКОПИЕ е време да получат заслужен урок,по толерантност къмбългарите.Ако не се научат да ни уважават и да се съобразяват с нас,пътяткъм ЕС И НАТО за тях,е затворен.Това е положението "МИНКЕ".
19
0
 
0
 
! Отговори
Make преди 14 години
Колкото и да лаят, колкото и да плюят жалък сарказъм, си остават отритнати и смешни. Без бъдеще и без минало. Една убита в зародиша си "нация", която винаги ще бъде в помията.Въобще не трябва да се трогваме от такива работи, а да ги приемаме с малко повечко хумор. (:
18
0
 
0
 
! Отговори
Brannik преди 14 години
Da vdigame Rilskata divizia, za 1 chas marsh na skok sme v Skopie, maika im srubski podlogi, tia razbirat samo ot bulgarska kubinka v ustata i chtik b zadnite im chasti. ama nie sme si vinovni che tolkova godini gi drusame na kolene. triabvashe da gi ostavim oshte 90-te godini surbite da gi zaritat i posle kosovarite ama nali sme uzh bratia nikakvi takiva boi do dupka samo ot tova razbirat! Tia prosto ne se zamisliat sus kakuv ogun si igraiat, che trugne li bulgarski voinik shte se vmirishat!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
айде да влизаме с танковете в Македония ве
16
0
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 14 години
Айде,Божидаре,айде,Димитров!Немой дремал.Зор беше да си министер на българите у чужбина,а да те видиме сега,ченге скапано ниедно!