Скопие: С все сили България очерня македонския имидж

Не сте сами в брака, саркастично отбелязва популярен журналист
7 авг 2009 23:39,
597
Скопие: С все сили България очерня македонския имидж
Скопие. Снимка: Dnes.bg

 

Скандалният казус с младата майка Спаска Митрова, която е в затвора в Идризово предизвика остри коментари в македонските медии.

След като Брюксел обяви, че Македония най-вероятно ще получи положителен доклад и дата за преговори, България с всички сили се опитва да очерни македонския имидж – коментира телевизия Канал 5.

Откакто страната ни беше обвинена, че Спаска Митрова е пратена в затвора, само защото е българка, днес българите в Македония се оплакват, че са дискриминирани и в движението по пътищата.

Още по темата
На пресконференция Сдружението на българите в Македония обвини македонските власти, че за разлика от другите малцинства, българите в страната са наказвани, когато минат на червено и че заради тяхното национално самосъзнание са санкционирани, когато хвърлят боклук на обществени места. Те искат да не бъдат наказвани, когато нарушат закона – пише в електронното издание на Канал 5.

Още по-саркастичен е краткият коментар на Бранко Героски (един от най-авторитетните македонски журналисти) за вестник „Шпиц“:

Ако не понасяте хъркането на вашия съпруг или не ви харесва новата прическа на вашата съпруга, а той или тя случайно имат българско гражданство, внимавайте. Вие сте под лупата на българското Министерство на външните работи, което въз основа на вашето брачно поведение ще оценява нашата подготвеност за прием в европейското семейство. Пък после нека някой отрече, че всички важни работи не се решават в леглото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
495
0
 
0
 
! Отговори
458 преди 14 години
Ясно. Не е само лозовата. Казха ти, че те признават за македонец, ама няма древна Македония, която да е с днешни македонци. и на църквите ктиторите са българи и надписите са български и войнишките гробища са български и св.Климент Охридски е дошъл в България, а не в Македония и Сава, и Наум, иАнгеларий, иГоразд са дошли в България. василий *** е завладял България на цар Самуил и е оставил на 100 български войни един с по едно око, ама на теб не е оставил нито едно.
494
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Poznavam ne malko jiveeshi ot provinciq Makedoniq. Do edin ot tqh sa iztukani ot strashni kompleksi. Nqma kak da e razlichno pri polojenie, che dalboko v sebe si osuznavat, che jiveqt v edna luja za vsichko okolo sebe si!
493
0
 
0
 
! Отговори
Kan преди 14 години
434добавен от: Анонимен. Ти си наистина празнодумец като всеки бърборко. Явно Б. Димитров не може да каже или напише нещо, без да си служи с откровени лъжи и инсинуации. Ще посоча само две: Б. Д. твърди, че Македония заграбва едно историческо минало, принадлежащо на гръцкия народ и държава. Историята на Древна Македония не може да принадлежи на гръцката държава, поради простата причина, че до 1829 г. никога не е съществувала гръцка държава в древността е имало само гръцки полиси, които през V в. пр. Хр. са били покорени от Филип Македонски и са били част от Македонската държава, а не обратното. Твърди още, че македонизмът наистина е сръбска идея, измислена от сръбския учен и политик Стоян Новакович през 1889 г., но Петко Славейков в статията си Македонският въпрос, отпечатана във в. Македония, г. V, бр. 3 от 18..1871 г., твърди друго: Най-после Македонският въпрос излезе наяве и се показа в печатът. Ний казваме най-после, защото този въпрос не е нова работа. Ний сме го зачували още преди десетина години от някои из Македония... Много пъти сме чували, че те не били Българе, но Македонци... В статията си Славейков нито думичка не споменава за сърбомани и сръбска пропаганда, което навежда на определен размисъл кой най-много е имал интерес и се е стараел да изтрие македонското самосъзнание у населението на Македония.
492
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 14 години
до 490 --- хахахаха Браво браво ... абре ке се навикнете вие да пишувате правилно името на нашата држава Република Македония и името на Македонскиот народ ама ви требаше малце време... помегю другото зишто пишуваш името на вашата држава Бугария со малка буква ?
491
0
 
0
 
! Отговори
Тито е вашият баща преди 14 години
"О, неразумни и юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин"ФиРОМИ, Вие страдате от комплекс за малоценност, който е на път да се превърне в белег за национална индентичност. Достатъчно е човек да забележи присъствието ви този, а и други булгарски сайтове за да разбере,че нещо не е наред с вашата душевност, ако бяхте толкова горда "нация" едва ли щяхте да си давате напън да бишете на диалектен български из нашите сайтове.Благодрим за вниманието и се пригответе за асимилация.
490
0
 
0
 
! Отговори
458 преди 14 години
Още малко. Като ходих последно в Република Македония, спряхме в една крайпътна крхъчма. Персоналът говореше литературен български език. В момента когато разбра, че сме от българия и с нас е един македонски първенец, започна да говори нещо неразбрано - сърбо, българо незнам какво си
489
0
 
0
 
! Отговори
458 преди 14 години
Седиш, пиеш лозова, пак четеш скопски лъжи, пак пиеш лозова, ама спри се най-сетне. Прави впечатление, че владееш добре бугарския. От къде го научи?
488
0
 
0
 
! Отговори
BRANNIK преди 14 години
Abeee KANE nali shte ni pravete voina kakvo oshte se penish, kato si vlezem v Skopie i uberem i malkoto deto imate, shte sednem za po cigara i shte ni razpraviash kakvoto iskash puk posle vie si znaete vazelincheto !!!!!!!!
487
0
 
0
 
! Отговори
Kan преди 14 години
458добавен от: Анонимен преди 1 час: Това, че не знаеш, не те оправдава да ръсиш лъжи. За политиката на бугарската егзархиjа во Македониjа е показателна судбата на владиката Теодосиj Скопски. Отвори го го бугарскиот саjт: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B9_%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8 и читаj што пишуват самите ***: Теодосиj Скопски... в 1885 е ркоположен за Скопски владика, но берат за заминаване за Скопие получава едва през 1890 година. КАТО СКОПСКИ ВЛАДИКА ТЕОДОСИЙ ПРАВИ ОПИТИ ДА ВЪЗРОДИ ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЯ И ДА ОТКЪСНЕ МАКЕДОНСКИТЕ ЕПАРХИИ ОТ ЕКЗАРХИЯТА, КАТО СЕ ОБРЪЩА И КЪМ ПАПСТВОТО ЗА ЕВЕНТУАЛНА УНИЯ. ЗАРАДИ ТАЗИ МУ ДЕЙНОСТ Е УВОЛНЕН ПРЕЗ 1892 ГОДИНА. ... След уволнението му от Скопската катедра Теодосий се връща в България И ОТНОВО ЗАСТАВА НА БЪЛГАРСКИ ПОЗИЦИИ (Што ли e му се случеше, ако не беше застанал на блгарски позиции?) Нищо не му пречи на Божидар Димитров и Македонскиот научен институт в София да го публикуваат архивното наследство на Теодосиj, ако, се разбира, вее не е унищено во него се, што покажува сушноста на блгарските позиции.
486
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абсолютно!!!!
485
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тази вечер си позволих повече коментари ,защото ми се гади ОД МАКЕДОНСКИОТ МАКЕДОНИЗАМ ПОДДРЖУВАН ОД НАЙДОБРИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА" ЕТНИЧКИТЕ" МАКЕДОНЦИ -СРБИЩАТА!!Точно по причина на ,това че съм потомка на българи от днешна СЕВ.ГЪРЦИЯ, и имам роднини в нашата ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ!Може и да не им се вярва на много от българите,НО Е ТЪЖЕН ФАКТ,ЧЕ МАЙКА МИ Е РОДЕНА В СРЕДАТА НА 20ВЕК БЪЛГАРКА,А ПОСЛЕ ПО ПАСПОРТ СТАВА МАКЕДОНКА,ПОСЛЕ ОТНОВО БЪЛГАРКА И ЗАРАЗАТА На МАКЕДОНИЗМА НЕ ОТМИНА И МОИТЕ НАЙ-БЛИЗКИ!!
484
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Навсякъде по света признават БЮРМ под уставното и име ,но в ООН СТЕ Ф.И.Р.О.М!!!!!! Никой друг няма проблеми с вас,ЗАЩОТО ВИЕ КРАДЕТЕ ГЛАВНО БЪЛГАРСКА И ПО-МАЛКО ГРЪЦКА ИСТОРИЯ!!Но гърците лаят повече,защото нямат сантимент към населението на БЮРМ,а тук 20 години наивници и откровени дупедавци се надяват бюрманците да СЕ ОЧОВЕЧАТ,но сега вече е ясно.че това е невъзможно!Вие сте видиотизирано полуграмотно с отвратителен ЮГОСЛОВЕНСКИ МАНТАЛИТЕТнаселение т.е. ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ!!!
483
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проблемът не е в самоопределянето. И американците са от цял свят, ама учат английски език. И в Австралия и Нова Зенландия учат английски език. В почти цяла латинска Америка говорят испански, а не чилийски, боливийски, перуански или не знам какъв си език. И всички признавакт корена от Испания и индианците. Тези сърбомани , защо не признават, че нито един сърбин не е отишъл да стане четник при Яне или Гоце. Яворов щеше да се самоубие още веднъж ако беше в този форум.
482
0
 
0
 
! Отговори
476, преди 14 години
вероятно там се водят емигранти и като такива имат някакъв статут. Тук няма емигранти македонци и няма почва за читалища и клубове.
481
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От коментарите сам разбрал че и българите и македонците са *** хора.
480
0
 
0
 
! Отговори
до 476 преди 14 години
на всичките 5 континента във всички държави с изключение на българия и на гърция
479
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това население не се самоопределя за българско,а и не би могло,прибавете към тях и чистите сърби колонисти,прибавете и потомствените србомански фамилии и наистина ще установите,че останалите истински българи не са много.За това аз не споделям мнението на Б.Д. за многото българи в днешен фиром И СМЯТАМ,ЧЕ КОЙТО ГО ТВЪРДИ Е ИЛИ НАИВНИК,ИЛИ МАНИПУЛАТОР.А относно прането нна мозъци ТО Е ЧУДОВИЩНО,ЩОМ ХОРА РОДЕНИ И ЖИВЕЕЩИ В 21 ВЕК ВЯРВАТ,ЧЕ САМУИЛ И ВАСИЛИЙ2-БЪЛ.УБИЕЦА СА ЕТН.МАКЕДОНЦИ.
478
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ООН също не е признало Македония, но кой ти гледа детайли в тая жега.
477
0
 
0
 
! Отговори
до 466 преди 14 години
проблема на българия и на гърция да не признават македонците е в пиринския и егейския дял на македония и на двете държави ги е страх именно заради пиринска и егейска македония да не ги загубат като окупирани територии
476
0
 
0
 
! Отговори
466, преди 14 години
За да не си голословен, кажи моля те, къде е това "факт където и да отидеш по света в която и да е държава ", дай имена моля.