Албански експерти: Тирана какво чака? Да притиска Скопие като българите

Време е за протестни ноти, смята политолог
9 авг 2009 10:28,
209
Албански експерти: Тирана какво чака? Да притиска Скопие като българите
Скопие. Снимка: Dnes.bg

 

В края на краищата смятам, че официална Тирана трябва да вземе за пример официална София. Когато в Македония една трета от популацията се числи към албанската нация, направо се чудя как до момента официална Тирана не намира за нужно да изпрати поне една протестна нота за събития, които се случват от по-рано до сега.

Това подчертава в интервю за албанската телевизия Топ ченъл политологът Исмаил Синани.

Още по темата
В репортаж от Скопие телевизията съобщава, че албански експерти по правни науки, които живеят в Македония, призовават Албания за по-голяма дипломатическа активност и натиск върху Скопие.

Реакцията им е провокирана и от дипломатическите действия на България по скандалния казус с младата майка Спаска Митрова, която е в затвора в Идризово.

Като членка на НАТО, Албания трябва да използва позицията си и да изисква реализация на правата и свободите на албанците в Македония - подчертава експертът по правни въпроси Осман Кадриу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те фиромаймуняците вече го обявиха Скандербег за "етнически македонец", както и Майка Тереза (албанка от Скопие). Ама не смеят да го направят съвсем официално и да го вкарат в учебниците по история, защото албанците ще им *** канчетата. Затова там официално само една история е отречена, познайте коя. Ама то не е луд тоя, който яде баницата, а тоя който му разрешава. Затова продължавайте да ги дундуркате тея наши "братя", а какви братя са ни те, точно колкото и еничера Караибрахим ни е брат.
14
0
 
0
 
! Отговори
T преди 14 години
Тея п шиптари кво отварят уста не разбирам. Тва е най-мръсната раса на света ... Макетата са малко комплексирани, *** аз нямам нищо лично против тях...
13
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Пей преди 14 години
ДО 8.Да знам кога е живял Георги Кастриоти/Скендерберг/-1405-1468/В 14 44 г освобождава Албания и в продължение на 24 години отбива турските нашественици.И ти си мислиш ,че той не е знаел за България.ХАХАХА,както ти започна.
12
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Представяте ли си каква обида е това за албанците? Все едно да обявят Левски за "етнически македонец".
11
0
 
0
 
! Отговори
от МЕН преди 14 години
...и шо ке правим тогава без наденица?
10
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Чичо Пей, много малко хора знаят кой е Скендербег, наречен от турците Искандер-бей. Георги Кастриоти Скендербег е национален герой на Албания, възпят и в народните им песни. За съжаление този достоен албански юнак наскоро също е обявен в Македония за "етнически македонец".
9
0
 
0
 
! Отговори
BAN-IP преди 14 години
КОРЕКЦИЯ. Преди 17 часа писах че до 20 години маедония ще стане Велика Албания --- 10 години.
8
0
 
0
 
! Отговори
Борис преди 14 години
Македония на 2 - за нас и за албанците.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хахахаха, Скандербег го бил казал това? Хахаха Че ти знаеш ли кога е живял той? През 15 век. :)))) Друг пък не знаел, че Албания е вече членка на НАТО и я приеха заедно с Хърватия точно когато Гърция блокира ФИРОМ. То бива неграмотност, ама...
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Македония е обречена... Албанците ще ги превземат съвсем скоро, но нека им, като са такива *** подменящи историята
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе и аз бях бая възмутен от това, *** какво да ти кажа :) Лудница. Поне сега и те ще ги натиснат. Скоро Сърбия и Гърция и те и какво ще стане? Манджа с грозде :) Забележете обаче последното изречение - ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ!!! на албанците. Ами сега!? :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Пей преди 14 години
Запуцаха ги и шиптърите.Не забравяйте какво е казал Скендерберг.Ако ,ще правите велика Албания трябва да спрете до Вардар.От там започва България.С българите не воювайте...Нямам идея защо ги е казал.
3
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Все някой трябва да им покаже откъде изгрява слънцето. На ход е Албания!!!! Започва да става интересно.....
2
0
 
0
 
! Отговори
A!??? преди 14 години
"Като членка на НАТО, Албания трябва да използва..." - какво по дяволите, как така не съм разбрал, че шиптарите са станали членове на НАТО....
1
0
 
0
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Айде,господа македонци ще го ядете сега албанксия.Вървете им обяснявайте че Александър Македонски е македонец.Ама си е чист албанец що не посмеете да им го земете а?Докато не разберете че единственото ви спасение е България и дори анексирането ви към нас само ще патите.КАкво НАТО какъв Европейски съюз ви гони?Тааам в *** си *** освен ако не ви дойде българския разум в главата!!!