Как изгорих тялото на диктатора Хитлер

Шофьорът Кемпка разказва за последните му часове
26 яну 2010 07:07,
300
Как изгорих тялото на диктатора Хитлер
Снимка: БГНЕС

Книга, в която са публикувани спомените на последния шофьор на Хитлер - Ерих Кемпка, разказва как той е запалил трупа на бившия диктатор, след като се е самоубил.

Разказите му, които излизат в книга днес, са опит да се разсеят всички митове, че Хитлер е успял да преживее войната, посочва британският таблоид "Дейли мейл".

Кемпка си спомня, че е видял за последен път Хитлер на 29 април 1945 г., и въпреки че го познавал от 13 години, не си е давал сметка, че се готви да се самоубие.

На втория ден, след като съветските войски се приближили към бункера му, разположен в центъра на Берлин, Кемпка получил позвъняване от един от помощниците на Хитлер - Ото Гюнше, който поискал от него да се сдобие спешно с 200 литра бензин.

В момента, в който пристигнал на мястото, където се укривал Хитлер, Гюнше заявил пред Кемпка, че диктаторът се е застрелял, а неговата любима Ева Браун е отровена.

Тогава именно Кемпка разбрал за какво му е необходим толкова много бензин - Хитлер настоял тялото му да бъде изгорено.

Двата трупа били извадени от бункера и залети с бензин, а самият Кемпка запалил парче плат с "кибрит, който поисках от Гьобелс, за да запаля телата им",  казва той пред изданието.

Впоследствие, останките на Хитлер и Браун били погребани близо до бункера.

Ерих Кемпка е роден през 1910 г. и произхожда от семейство на полски имигранти. Става шофьор на Хитлер на 20 години. След приключването на войната се предава на съюзническите войски и прекарва известно време в затвора в Берхтесгаден, откъдето впоследствие е освободен през 1947 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Гонзо преди 14 години
Тва важи и са фашизма, ама май си затваряш очите за това, а!!
64
0
 
1
 
! Отговори
чатър патър преди 14 години
Бе кой е,що е-няма значение!Хитлер е минало!Но щом се е набутал във война с всички,това му показва акъла!Мерси от такива водачи,айде няма нужда!:)
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хитлер е нашия идол, Той винаги ще е жив в сърцата ни! Така се създава ред, чухте ли ***. А сега отивайте да *** от студ под кашоните
62
0
 
0
 
! Отговори
люляк до дебора преди 14 години
еми ако ми пишеш в скаип някога отново мога да ти докажа 4е именно евреите са създали комунизма си4ки раководители са били евреи или женени за евреики
61
0
 
0
 
! Отговори
SS gestapo преди 14 години
ВЕЛИК ! ПРЕКЛОН
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз гласувам за Расате :) iYi - България над вси4ко :) - КОИТО Е СЛОЖИЛ - 7 НА ТОВА Е БЕЗРОДНИК .... КАК МОЖЕ НА iYi - България над вси4ко ДА СЛОЖИШ МИНУС ... СКАПАНИ ПРЕДАТЕЛИ .... БЪЛГАРОФОБИ МРЪСНИ ШЕ ЯДЕТЕ ЛЕШ
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tova zna4i 4e 6ofiora na *** e na 100 godini ! No dali e zapalil trupa na *** ili na negov dvoinik ne e qsno. Samiqt toi kazva 4e e vidql trupovete a ne kak *** se prostrelva! Kato zaklu4enie, teoriqta 4e *** e zaminal za Nova 6vabiq v Antarktika stava o6te po-ubeditelna :)
58
0
 
0
 
! Отговори
789 преди 14 години
Не ми говори глупости бе, неграмотно лакейче на измислени псевдотеорийки! Отивай при Расате с психическите отклонения и му целувай краката там, щом си толко *** да вярваш в небивалици и в нечие чуждо превъзходство (немското), то си е твой проблем!!! ***!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
Deborah преди 14 години
Pri sashtestvuvashtite dnes tehnologii i i voenni sredstva, moje samo da blagodarime na Bog, che *** e v istoriata, a ne sred nas. I ako moje niakoi da mi obiasni, kakva e vrazkata mejdu evreite i bolshivistite...?! Vsichki znaem, che evreite izbiagaha ot zakonite na bolshivizma, zashtoto te biaha v protivorecie sas zakonite na staria zavet .Dosta ste se obarkali. Bolshevistite sa ateisti,.. za kakvi evrei govorite vie !? Evrein ateist ne sashtestvuva. :))
56
0
 
1
 
! Отговори
до др хаус преди 14 години
аве алаколу отиди в национално истори4еския музеи и виж прабългарските рогозки гамаши и седла на коне .... 60 % са със свастики ! а туи 4е едно време преди дестки хиляди години предците на белите народи не са били в европа а в раиона на хиндукуш и памир то е така ... не си ли 4ул за преселението на народите ?
55
0
 
0
 
! Отговори
до 789 преди 14 години
да не си друсал с него бе хахха дискавари .... а за арииците ко знам и ко не теб не те засяга бе агент мекерджииски
54
0
 
0
 
! Отговори
dr House преди 14 години
До: люлякКъде виждаш идеята на националсоциализма сред белите народи?Нещо си се пообъркал май. Нали нацистите са смятали че митичната "арийска" раса се е намирала именно в Тибет - при жълтурковците. Именно там са търсили "баща си". Както и в Индия - откъдето заимстват свастиката и на всичкото отгоре формират индийска доброволческа SS дивизия. Толкова са "бели" индийците, че в сравнение с тях аз съм по-бял и от скандинавец!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
ФАШИЗЪМ = КОМУНИЗЪМ!
52
0
 
0
 
! Отговори
789 преди 14 години
Много бих желал да се запозная с познанията ти относно арийската раса! Подозирам, че хабер си нямаш от къде произлизат, но както ще да е! Само не знам защо ти и гологлавите ти приятелчета си затваряте очите пред факта, че е бил наркоман!!!Но, че ти си липсващото звено в еволюцитя няма спор!!! :-)
51
0
 
0
 
! Отговори
люляк преди 14 години
тука *** предателите и агентите се броят на пръсти :) но са много деини в + и - наградете ги с по една кармазъ звезда
50
0
 
0
 
! Отговори
люляк до 53 преди 14 години
няма по добър на4ин от товва да се пишеш анонимен и само да хвърляш лаина без да кажеш никва теза с доводи към нея
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тая новина не е ли много остаряла? Човекът е написал книгата още през 1951 година. След това е преиздавана. Може би единствената новина тук е че съвсем наскоро е преведена на английски за пръв път.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма по-добър начин да започнеш деня от това да четеш коментари в Днес БГ. Измъчените опити на нацита да съставят свързано изречение могат да ти оправят настроението за секунди. "сапиорство " ?! Не знам на кое да се смея повече - на правописа или грамотността, относно значението на думата.
47
0
 
0
 
! Отговори
люляк до кокошка преди 14 години
аз гласувам за Расате :) iYi - България над вси4ко :)
46
0
 
0
 
! Отговори
гладната кокошка преди 14 години
Ще има да чакаш за "по-справедлив и богат свят"!А докато животеца ти минава в очакване,ще те скъсат да гласуваш за бесепета и седесета!