Как изгорих тялото на диктатора Хитлер

Шофьорът Кемпка разказва за последните му часове
26 яну 2010 07:07,
300
Как изгорих тялото на диктатора Хитлер
Снимка: БГНЕС

Книга, в която са публикувани спомените на последния шофьор на Хитлер - Ерих Кемпка, разказва как той е запалил трупа на бившия диктатор, след като се е самоубил.

Разказите му, които излизат в книга днес, са опит да се разсеят всички митове, че Хитлер е успял да преживее войната, посочва британският таблоид "Дейли мейл".

Кемпка си спомня, че е видял за последен път Хитлер на 29 април 1945 г., и въпреки че го познавал от 13 години, не си е давал сметка, че се готви да се самоубие.

На втория ден, след като съветските войски се приближили към бункера му, разположен в центъра на Берлин, Кемпка получил позвъняване от един от помощниците на Хитлер - Ото Гюнше, който поискал от него да се сдобие спешно с 200 литра бензин.

В момента, в който пристигнал на мястото, където се укривал Хитлер, Гюнше заявил пред Кемпка, че диктаторът се е застрелял, а неговата любима Ева Браун е отровена.

Тогава именно Кемпка разбрал за какво му е необходим толкова много бензин - Хитлер настоял тялото му да бъде изгорено.

Двата трупа били извадени от бункера и залети с бензин, а самият Кемпка запалил парче плат с "кибрит, който поисках от Гьобелс, за да запаля телата им",  казва той пред изданието.

Впоследствие, останките на Хитлер и Браун били погребани близо до бункера.

Ерих Кемпка е роден през 1910 г. и произхожда от семейство на полски имигранти. Става шофьор на Хитлер на 20 години. След приключването на войната се предава на съюзническите войски и прекарва известно време в затвора в Берхтесгаден, откъдето впоследствие е освободен през 1947 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
люляк до цифрите преди 14 години
1-да имам се понеже съм бяла маимуна варху 4иите плещи се далжи прогреса на тоя свят не австралопитек маащ банани и мандарини неиде в амазония .. 2 това за легендата е факт не слу4аино Химлер е ходил в тибет да търси корена на арииството ама ти си гледаи утопиите за Хитлер и наркотиците нищо 4е арииската доктрина е твърдо против но ти нали гледаш Дискавари там евреите доста неща си измислят Хитлер и наркотици - ХАХА ... а ти се 4уди пак с ква измислица да ме нападнеш :)
44
0
 
0
 
! Отговори
SS gestapo преди 14 години
VELIK .....POKLON
43
0
 
0
 
! Отговори
789 преди 14 години
Ама ти се имаш за някакво върховно същество ли!?! Връх на еволюцията и въплащение на космическия разум!!! Невероятно!!!Хитлер е просто един изпълнител с болно изсъхнало от наркотици съзнание и е жалко, че има хора като теб, които да вярват в безумните му идеи!Иначе отминавам с мълчание простащината и неграмотността ти!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
люляк преди 14 години
един ден идеята за национал социализма ще се завърне сред белите народи и белия интернационал ще извае един по справедлив и богат свят а после белите ще полетят и към благата на космоса от кадето всъщност според арииската легенда сме дошли на земята ...
41
0
 
0
 
! Отговори
люляк до архитекта преди 14 години
а тея дет предпо4итат всяква папла4 да ни изтиква демографски културно и икономи4ески от европа нас белите са егати балъците я да ми кажат в коя аборигенска държава ги у4ат на глобализам и толерантност ...не ...у4ат ги на омраза и сапиорство
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като видяха милия образ любим ,националсоциалисчетата накацаха като мухи . Репресивните режими почти винаги са осъществявали бърз растеж в икономиката и общ подем на националния дух. Заедно с това обаче , са преследвани цели групи хора по религиозен ,етнически и къв ли не още признак -само щото не получават оргазъм като видят кафеви униформи. Убийците са си убийци - другото са подробности .А световната казарма ще си я получим -искаме или не - радвайте се гологлави ръбове с кубинки .
39
0
 
0
 
! Отговори
arhitekt преди 14 години
ne iskam da govorya s bolni hora.
38
0
 
0
 
! Отговори
люляк до 44 преди 14 години
ама 4екаи малко бе тя и неолибералната политика в Бг не е ли за позор ???
37
1
 
0
 
! Отговори
за нацистите и други преди 14 години
Нацистите са същите същества като ромите и турците, те са на едно "интелектуално" равнище, ние нормалните хора само ви гледаме простотията и глупавите теории отстрани и ви се смеем.
36
0
 
0
 
! Отговори
люляк до 789 преди 14 години
а ти си поредния анти .... Щот няма ко друго да дадеш от себе си освен да нападаш стоиностното .... а туи 4е съм неук малко така е ... но не съм поне *** като теб аре ся бегом на исток
35
0
 
0
 
! Отговори
789 преди 14 години
Ти си болен, заслепен и зле осведомен лаик!!!Просто занемявам пред ширещото се тесногръдие и неграмотност!!! :-(
34
0
 
0
 
! Отговори
люляк до цветан преди 14 години
цветен метал ?
33
0
 
0
 
! Отговори
люляк преди 14 години
един ден идеята за национал социализма ще се завърне сред белите народи и белия интернационал ще извае един по справедлив и богат свят а после белите ще полетят и към благата на космоса от кадето всъщност според арииската легенда сме дошли на земята ... а тея дет предпо4итат всяква папла4 да ни изтиква демографски културно и икономи4ески от европа нас белите са егати балъците я да ми кажат в коя аборигенска държава ги у4ат на глобализам и толерантност ...не ...у4ат ги на омраза и сапиорство
32
0
 
0
 
! Отговори
Цветен преди 14 години
Знам,че ти хареса!Не се облизвай палаво "бяло човече"!
31
0
 
0
 
! Отговори
ilf/foek преди 14 години
..ЕДИН ОТ ОПИТИТЕ ЗА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА...АКО БЕШЕ СПРЯЛ ДО РУСИЯ ,СЕГА НЯМАШЕ ДЯ СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ ПАК.....И АЛЕКСАНДЪР ,НАПОЛЕОН ,ХИТЛЕР ,СТАЛИН ПРАВЯТ ЕДНА ГРЕШКА...ПРЕМИНАВАТ ГРАНИЦИТЕ НА ЕВРОПА. .ДНЕС НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИМ.СЪЩИТЕ ГРЕШКИ . .НА ИЗТОК ОТ БЪЛГАРИЯ ,РУМЪНИЯ ,ПОЛША НЕ Е..ЕВРОПА .!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 14 години
Хммм, той ги е запалил, но не е видял самоубийството. Така че при мен все още остават някои съмнения... ;)
29
0
 
0
 
! Отговори
Цветен преди 14 години
Ако чичко Хитлер беш оживял...всички любящи го "бели човечета",като Вас щяха да му се кланят (обърнати на 180 градуса),а той бавно,ротмично и доволно да потрива мустаче!
28
0
 
0
 
! Отговори
до баШгад(багдат) ? преди 14 години
ama ti naistina si mn GAD be sme6en samo tropa6 ni6to ne kazva6 po temata a nika ti e mn pravilno napisan ! haha sme6en
27
0
 
1
 
! Отговори
kato komentar преди 14 години
Хитлер когото мразите, е спрял да изплаща вънщния дълг на Германия по това време, създал е наистина действаща икономика, след три години е изплатил дълга,не е допуснал империалистите да се месят в държавата, затрил е банките им и лихварството.Германската марка става най стабилната валута,а държавата трън в очите на Големите които не могат да цуцат от нея.
26
0
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 14 години
Безпорно печели изборите,съживява социално и икономически,за 6г един обезверен народ,не коментирам нашите политици,случаино някои да не се просълзи от умиление.Идеите му са актуални и днес и се вижда как една Европа,със своя modus vivendi,се съсипва от прииждащата ***.Няма да се учудя,ако се яви наследнек на Фюрера и изчисти едни никуму непотребни идеи