Как изгорих тялото на диктатора Хитлер

Шофьорът Кемпка разказва за последните му часове
26 яну 2010 07:07,
300
Как изгорих тялото на диктатора Хитлер
Снимка: БГНЕС

Книга, в която са публикувани спомените на последния шофьор на Хитлер - Ерих Кемпка, разказва как той е запалил трупа на бившия диктатор, след като се е самоубил.

Разказите му, които излизат в книга днес, са опит да се разсеят всички митове, че Хитлер е успял да преживее войната, посочва британският таблоид "Дейли мейл".

Кемпка си спомня, че е видял за последен път Хитлер на 29 април 1945 г., и въпреки че го познавал от 13 години, не си е давал сметка, че се готви да се самоубие.

На втория ден, след като съветските войски се приближили към бункера му, разположен в центъра на Берлин, Кемпка получил позвъняване от един от помощниците на Хитлер - Ото Гюнше, който поискал от него да се сдобие спешно с 200 литра бензин.

В момента, в който пристигнал на мястото, където се укривал Хитлер, Гюнше заявил пред Кемпка, че диктаторът се е застрелял, а неговата любима Ева Браун е отровена.

Тогава именно Кемпка разбрал за какво му е необходим толкова много бензин - Хитлер настоял тялото му да бъде изгорено.

Двата трупа били извадени от бункера и залети с бензин, а самият Кемпка запалил парче плат с "кибрит, който поисках от Гьобелс, за да запаля телата им",  казва той пред изданието.

Впоследствие, останките на Хитлер и Браун били погребани близо до бункера.

Ерих Кемпка е роден през 1910 г. и произхожда от семейство на полски имигранти. Става шофьор на Хитлер на 20 години. След приключването на войната се предава на съюзническите войски и прекарва известно време в затвора в Берхтесгаден, откъдето впоследствие е освободен през 1947 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
21 и ти си за през оградата.Според тебе ти на български ли пишеш,според мен е на анадолско-кюрдски.Така ,че не се драпай с 19 ти си по зле и от него.
24
0
 
0
 
! Отговори
факфак преди 14 години
ФЮРЕРЪТ е в сърцата ни. И махнете тази олигофренска снимка от музея на мадам Тюсо. Сложете истинска.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
един ден идеята за национал социализма ще се завърне сред белите народи и белия интернационал ще извае един по справедлив и богат свят а после белите ще полетят и към благата на космоса от кадето всъщност според арииската легенда сме дошли на земята ... а тея дет предпо4итат всяква папла4 да ни изтиква демографски културно и икономи4ески от европа нас белите са егати балъците я да ми кажат в коя аборигенска държава ги у4ат на глобализам и толерантност ...не ...у4ат ги на омраза и сапиорство
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ako bsche spe4elil woinata sega niamsche da imma ***, zigani ,pederasi a stiax me swiki da sme swtli xora, s dizplina i nai wajnoto niamsch da imma takawa korupzia. kumonistite sa nai al4nite xora
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какво му е великото, вместо да изчака, да улегне и се натурализира новоразширената му империя, той се втурва да напада Русия. къде бе братче, нали свършват хора, ресурси. същия *** мегаломан като чингиз хан и александър македонски, гола вода като дългосрочна стратегия.
20
0
 
0
 
! Отговори
болеро преди 14 години
хитлер умира без да се предаде и да отстъпи от възгледите си.хитлер се съобразява с желанието на българия да не воюва на руския фронт.хитлер е личност,която малко хора могат да разберат. когато евреите разпнаха Христос те казаха:нека кръвта му бъде върху нас и нашите чада! и тя бъде,чрез хитлер!
19
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен 19 насер преди 14 години
а тея дет предпо4итат всяква папла4 да ни изтиква демографки културно и икономи4ески от европа нас белите са егати балъците я да ми кажат в коя аборигенска държава ги у4ат на глобализам и толерантност ...не ...у4ат ги на омраза и сапиорство
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никога не мога да си обесня как е възможно подобен човек да спечели с честни избори и за него да гласуват близо 90 % от немците....ami , ako beshe gledal dokumentarni filmi ot togavashnia nachin na zivot na germanskia narod , vsichko steshe da ti e iasno . Bulgarite imaha pochti syshtia nachin na zivot edva 25-30 godini sled tiah .
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
поредната голиама обица за чувечествето,много хора не разбират това че тои наистина е голиамо зло дори и сега
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
AMI DA NAPRAVIAT DNA NA OSTANKITE DA VIDIM KAKVO SHTE IZLESE?
15
0
 
0
 
! Отговори
люляк преди 14 години
един ден идеята за национал социализма ще се завърне сред белите народи и белия интернационал ще извае един по справедлив и богат свят а после белите ще полетят и към благата на космоса от кадето всъщност според арииската легенда сме дошли на земята ... а тея дет предпо4итат всяква папла4 да ни изтиква демографки културно и икономи4ески от европа нас белите са егати балъците я да ми кажат в коя аборигенска държава ги у4ат на глобализам и толерантност ...не ...у4ат ги на омраза и сапиорство
14
0
 
0
 
! Отговори
болеро преди 14 години
историята е изкривена от евреи и комунисти. а личноста на хитлер е неправилно експонирана! немските войски се явявят освободителни за страните от източния блок,които са под ботуша на сталин,факт! хитлер заявява че воюва срещу болшевиките,а не срещу народите,факт,пише го и в майн кампф. в майн кампф споменава че руския народ е велик народ,но смазан от евреите,и е прав!хитлер не разрушава и не счупва и един прозорец там където няма съпротива,пример париж!
13
0
 
1
 
! Отговори
WTF преди 14 години
Най-великият водач за всички времена , кой каквото и да пише никой не може да спечели днес такова обществено доверие и да води воина на толкова фронтове.Мир на праха му.
12
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
Ако Хитлер беше спечелил войната светът щеше да е много по-добро място от сега.Колко милиони хора страдаха в годините след войната от агресивната политика на САЩ например
11
0
 
0
 
! Отговори
мейс преди 14 години
това, че поискал огънче от Гьобелс, направо ме срази. Явно е знаел, че на Гьобелс винаги може да се разчита що се отнася до това да се намери клечка кибрит, която да драсне, за да изгори нещо - я Райхстага, я тялото на Хитлер..
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
az pyk naistina se nadiavam toi da e ziv i pak da ni organizira edin den sreshto evreite i ***
9
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 14 години
Плака ли за любимия си фюрер? Когато печелихте войната бяхте толкова доволни, когато загубихте война изведнъж разбрахте колко лош е Хитлер. Никога не мога да си обесня как е възможно подобен човек да спечели с честни избори и за него да гласуват близо 90 % от немците. За разлика от комунистите Хитлер дойде на власт с честни демократични избори. Това е лудост. Та дори и Б Борисов няма такъв резултат.
8
0
 
0
 
! Отговори
bravo преди 14 години
един ден идеята за национал социализма ще се завърне сред белите народи и белия интернационал ще извае един по справедлив и богат свят а после белите ще полетят и към благата на космоса от кадето всъщност според арииската легенда сме дошли на земята ако има някои които като мен мисли така да ми пише на скаип - didkototo1
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
az pyk naistina se nadiavam toi da e ziv i niakoi den pak da ni organizira sreshto evreite i ***
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Той трябва да е на 100г, кога го е разказал това?