Няма френско гражданство, ако жена ти е забулена

Мъж получи отказ, не признава равенството на половете
3 фев 2010 18:45,
75
Няма френско гражданство, ако жена ти е забулена
Снимка: БГНЕС

Френското правителство вече прилага строгите мерки срещу носенето на бурки, покриващи цялото тяло и лицето на мюсюлманските жени и други радикални религиозни практики.

Лично министърът по имиграцията Ерик Бесон подписа отказ на молба за гражданство на чужденец, който държал съпругата му – фрацузойка,  да ходи напълно забулена.

Името и националността на кандидата за френско гражданство не се споменават.

Министър Бесон беше категоричен, че отказът за гражданство е следствие на лишаването на жената от свободата да излиза с открито лице на обществени места.

„По време на разглеждането на молбата на въпросния мъж стана ясно, че той отрича както принципите на свобода от налагане на всякакви религиозни догми върху обществото, така и равенството между мъжкия и женския пол”, подчерта имиграционният министър.

Той уточни, че според френските закони всеки, който търси натурализация, трябва да покаже силно желание за интеграция.

За да влезе в сила, решението на Бесон ще бъде разгледано и от премиера Франсоа Фийон. Нищожна е вероятността обаче Фийон да пренебрегне позицията на министъра си.

При сходен случай през 2008 година мароканка не получи френско гражданство, защото практикувала радикален ислям, несъвместим с моралните норми в европейската държава.

Само преди седмица специално назначена парламентарна комисия представи доклад за категорична забрана на бурките на обществени места като болници, училища, правителствени учреждения и градски транспорт.

Очаква се в близките месеци парламентът да обсъди и гласува текстове, регламентиращи законово тази забрана.

По последни данни във Франция около 1900 жени носят бурки или други подобни забулващи дрехи.

Едва 100 са тези случаи в Дания, но и там правителството се готви за пълна забрана.

„Тези облекла символизират схващане за жената и човечеството, на което фундаментално се противопоставяме и с което искаме да се борим в датското общество”, е аргументът на премиера Ларс Льоке Расмусен.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 14 години
Не, не, просто с цялата и там униформа се метна, но се ни махна намордника от лицето...
47
0
 
0
 
! Отговори
turchin преди 14 години
bratya turzi,ostavete tiya shalvari i turski murafeti.po hubavo e da sme s nashite bratya balgari.tam e spasenieto ni.i zaedno v evropa.da zivee bg.
46
0
 
0
 
! Отговори
phate преди 14 години
Stiga be hora! Malko milost, ostavete im burkite!!!! Sakan da ne im svaliat odejdite, che ako vidite otdolu kakva grozotia e sas zakon ste gi zadaljat da hodiat zabuleni!
45
0
 
0
 
! Отговори
сджс преди 14 години
някой може ли да ми направи дефииниция на понятието българси народ ще съм му благодарен много
44
0
 
0
 
! Отговори
fs преди 14 години
И според българските закони е така, задължително желаещите за придобиване на българско гражданство чрез натурализация, трябва да покажат ясно желание за приобщаване към българския народ.
43
0
 
0
 
! Отговори
Ашли Коул преди 14 години
Ходя си с качулката на главата в моловете в Англия и идва охраната и ми вика свали си качулката?!?!?! А кога ще накарат тия подобия на хора да се покажат? Така и тука трябва да го направят, и също да добавят че ако не говориш Български език - няма Българско гражданство и никаква работа и жилище за тебе.
42
0
 
0
 
! Отговори
кйгй преди 14 години
това да си показват задниците на всякъе признак за цивилизованост цивилизация в която е по добре да си де гей от колкото да изповядваш някаква религия
41
0
 
0
 
! Отговори
бивш атакист преди 14 години
Той уточни, че според френските закони всеки, който търси натурализация, трябва да покаже силно желание за интеграция. Ей това е закон , а не като куците закони и парламентаристи-мекерета и лобисти.
40
0
 
0
 
! Отговори
SS ARMY преди 14 години
Frenskite *** Mrasni Zabraviha MN Barzo za *** ! Nenavijdam toq narod,SMART za *** !
39
0
 
0
 
! Отговори
osama преди 14 години
neshtata ne warwqt na dobre towa ne e dilog mejdu ciivilizaciite
38
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
***, кой друг. При всички статии е така.
37
0
 
0
 
! Отговори
osama преди 14 години
ей много умници много чудо по тия сайтове
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По бански и с бурки?
35
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Кой ли *** цъка, че всички коментари са с 0 одобрения!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Do 31 te tvoite tradizii da ne sa ot 2000g tapanar.pogledni babati ,sigorno ne nosi karpa na glavata si, aaaaaa tya ne givee vav franzia abi v6ibanata bulgaristan,kadeto ste vsi4ki kato ovze.i za tova o6te dalgo vreme 6te ima 4obani (razvoda4 na dobitak)
33
0
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Kraino vreme e navsqkade da ima ravenstvo mejdu polovete,a i ne samo mejdu tqh ami i mejdu razli4nite rasi,etnosi i t.n.Vsi4ki sa 4ove6ki sa6testva,taka,4e nikoi ne biva da se s4ita za ne6to pove4e ot drugiq.
32
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Преди, като живеех в Щатите съм виждал нинджи, като тези да си пазаруват от скъпи магазини....луда работа...навсякъде са! Уникална случка съм имал. Седя си на басейн и майка на 3 *** се цопна както е с "униформата" хаха, голям пек беше, явно не издържа...
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дясната *** се е закрила цялата, но това не и пречи да носи "Адидас". Като толкова държат на *** си средновековни традиции, да си носят цървулите и да нямат никакъв допир с цивилизацията. Ама -ха
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чалмарите да се успокоят като в нормалните страни не им дават да си разиграват коня тука в *** всичко на малцинствата е позволено. Даже можем и да ги издържаме както ман.гасетата.
29
0
 
0
 
! Отговори
---- преди 14 години
първо швейцария, сега франция...скоро ще последват други. назрява огромен конфликт м/е изтока и запада, дано не съм жив когато тази енергия се освободи---------Това е за заблуждаване на масите и отвличане на общестено внимание. С или без бурки, мюсюлманите не се интегрират в европейските общества. Подготвят ни за нещо, но няма да е изток и запад. Ресурсите са малко, хората много, алчността безкрайна...